Proko pretpostavljam da ti aparat treba strogo za amaterske svrhe, odnosno da se slikas kad ides negde, poneki auto ili bus ako ti naidje i slicne stvari... Generalno danas ne mozes da pogresis znacajnije oko izbora fotoaparata za tu namenu jer se tu aparat najcesce koristi na nacin ukljucis i opalis sliku bez ikakvih dodatnih podesavanja.
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/fuj ... -1214.html Recimo ovako nesto, po meni sasvim solidan aparat za relativno malo para, ima veliki zum. Druga stvar je ako hoces da ti aparat bude mali tako da ga bukvalno mozes nositi u dzepu gde god krenes a ovaj Fujifilm ces morati u nekoj torbici da nosis.
Sto se tice malih kompakta rekoh vec da ne mozes znacajnije da pogresis, ja sam imao lepa iskustva sa Fuji aparatom i sa Panasonic Lumixom a sad imam treci Nikon i verujem da cu biti zadovoljan. Sto se tice marki gledaj Nikon, Canon, Panasonic, Fuji, za ostale nesto bas i nisam.
Jedan dokaz Fujifilm kvaliteta, kad sam kupio prvi digitalac Fuji morao sam alkalne baterije da koristim i tako dok nisam kupio punjive koristio sam Duracell baterije. U jednoj foto radnji u KG-u sam naleteo na Fujifilm alkalne baterije za koje je blago receno da su me iznenadile. Verovali ili ne trajale su bukvalno duplo vise i od Duracell i od Varte i od drugih izvikanih marki!! To je bilo pre 7-8 godina sada ne znam da li mogu da se nadju negde.