Juče ujutru neka gužva na Voždovcu, stoje dve rezerve, FAPčina sa 400keca, beše Kamilko sa 405ice i još nešto nije sad toliko ni važno koji auto stoji, ali uglavnom ima vozila, nije bila pustoš.
Kad napred, na samom izlasku it terminusa, ovamo gde je ulazna sa 401 i 402 stoje parkirana dva automobila. Beše bela Korsa i iza crveni Punto, tako beše.
Stoji idmah jedan iza drugog, reko sudar, Punto sustigao Korsu. Ali, s druge strane gde bre tu da se lupe, jedino da je Korsa naglo zakočila ili tako nešto, nema logike tu gde se vozi možda 20 na sat da se auto prikuca u auto ispred. Bacim pogled kad nema šteta na kolima, znači nije čukanje.
Vidim onda šta je... Korsa crkla, valjda nije ni htela da upali, a Punto stao da pomogne. Sad Punto vozi neki lik, možda ima 30ak godina, a Korsu, e za volanom Korse jedna lepa, zglodna, slatka i meni barem veoma simpatična (bolje da ne nastavim sa nabrajanjem komplimenata

) gospođ(ica), nisam siguran, ali mislim da je gospođica (ili bi ja možda tako više voleo pa zbog toga...

).
Na kraju je taj lik uspeo da upali Punta i otišao da ga isproba, oni su tu inače bili kada sam ja došao, a idu dva Kosmajca polomiše se da pomognu, raspituju se šta se desli, jel u kvaru, šta je s automm... Kaže ovaj jedan: "idem da vidim ko je od majstora tu, da pogleda auto"...
Posle isto jedan vozač dolazi s Mutketom u terminus isto se raspituje...
Dakle, kolege Kosmajci svaka čast... Od mene bi dobili bar 10% na platu za ovaj mesec...
E, al samo se pitam meni da je tu crko auto kako bi prošao, ko bi oko mene trčao...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A, sinoć dolazimo na Trg sa A-1001 i sišli putnici, zatvaraju se vrata i krene koleza da ga spušta do ulazne stanica. Kad odjednom se iz prikolice pojavljuje devojka i ufazonu jel ja mogu negde da siđem. Kolega staje i otvara vrata, a ona pita za 29. novembra, mislila je valjda da ide posle pravo iz terminusa u 29. novembra, da to nije zadnja stanica.
Kaže: "Pa znači ne ide u 29. novembra, ne mogu dalje s vama"..., a ja reko: "Pa možeš, ajd s nama nazad na Mirijevo".. i tako ubeđivali se malo, al ništa, žurila je negde, tako d aništa...