Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod branik » Pon Sep 02, 2013 8:27 am

Спринтер који често возим,власништво мог пријатеља, 515цди (2008.)прошле године на путу у Загребу је имао хаварију при 1500 о. Пукла је клипњача и пробила блок. А тек је био на 250 000. После сам чуо да им се то често догађа. Разлог ни до дан данас нисмо нашли. једино логично објашњење је фабричка грешка у материјалу.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Pon Sep 02, 2013 11:31 am

Kassbohrer je napisao:Aleks tebi je izbio komad iz bloka ako se dobro sjećam... Meni je drugar skoro imao havariju na 1.9D (Golf 3) motoru odlomio se komad od glave motora i upao u cilindar, ali pošto je auto prešlo preko 700000 nije se puno nasekirao... a čak je i to uspio da sredi bez novog motora :)

Pa da ono parce bloka,i klip za njim.I dan danas cuvam taj deo klipa za uspomenu.... :mrgreen: :mrgreen:Secas se da sam ti slao slike,kad sam menjao sve.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Kassbohrer » Pon Sep 02, 2013 2:23 pm

branik je napisao:Спринтер који често возим,власништво мог пријатеља, 515цди (2008.)прошле године на путу у Загребу је имао хаварију при 1500 о. Пукла је клипњача и пробила блок. А тек је био на 250 000. После сам чуо да им се то често догађа. Разлог ни до дан данас нисмо нашли. једино логично објашњење је фабричка грешка у материјалу.

Šta ga znam to je OM 646 motor, on baš ima široku primjenu Vito, Viano, C 200 i 220 CDI, E 200 i 220 CDI, Sprinter, CLK 220 CDI, CLC, ja sam baš čuo da su pouzdani motori, prelaze u taksijima po 700-800000 bez problema... Mada sve se može desiti, isto kao i kod Aleksa, ko je očekivao da rikne Opelov benzinac na stotinak hiljada, nema neke logike ali havarije se dešavaju.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Mihajlo Stankovic » Pon Sep 02, 2013 9:54 pm

@Aleks_BGD mogu da zamislim osećaj kada se to dogodilo, pogotovu kada si otvorio haubu i video da fali klip

U međuvremenu glava stigla sa obrade, ali sedište ventila gde je probio dihtung ne može da se ispolira, tako da će morati sutra na frezovanje.
Kupio sam nov zupčasti, dihtung glave, dekle, usisne grane i malo klingerita jer dihtunzi za račve sa strane nema da se kupe :icon_sad:

Evo malo fotki

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

na predzadnjoj slici se vidi prisutnost vode u cilindru, ali nije na mestu gde treba da dođe dihtung tako da nije strašno ;)
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

Postod Aleks_BGD » Uto Sep 03, 2013 12:32 pm

Kassbohrer je napisao: Mada sve se može desiti, isto kao i kod Aleksa, ko je očekivao da rikne Opelov benzinac na stotinak hiljada, nema neke logike ali havarije se dešavaju.

na 92 300-400km je stao i to kod naplatne rampe u Lapovu...

Mihajlo Stankovic je napisao:@Aleks_BGD mogu da zamislim osećaj kada se to dogodilo, pogotovu kada si otvorio haubu i video da fali klip

Pa ***CENZURISANO***,lezao on posle 8 meseci kod Baneta u Pozarevcu,nisam znao sta cu sa njim.I onda sam sacekao jesen,da se malo finansije poprave pa smo odlucili da ga radimo.Ulozili smo u njega gotovo 1000-1200e i evo tera sad da ga ne ureknem.No mozda i nisam trebo da ga radim,a mozda i jesam ko ce ga znati,jer sad te pare koje sam ulozio u njega ja nemogu da izvucem ako ga prodajem i na taj nacin sam se zarobio ali dok ide ide,sledeci put kad stane ne gine mu Smederevska zelezara.Necu ga zaliti ni malo. :mrgreen:

Ajde da ga ne kudim vise,nije on ni tako los auto,ima sve od opreme kozna sedista,automatsku klimu,servo,podizace,alarm i centralnu,tempomat,udoban je za duzi put itd.. tako moze jos da sluzi.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Mihajlo Stankovic » Čet Sep 05, 2013 8:19 pm

Kasnim malo sa izveštajima ali evo prvo fotki :)

Image

Image

Image

Dakle sređena glava, i sklopljen motor, upalio iz prve, nema ni trunka dima, a i voda više ne nestaje, upalio ventilator na radnoj temperaturi, ja sam prezadovoljan :)
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Postod Aleks_BGD » Čet Sep 05, 2013 10:14 pm

E sad lepo teraj 1500km pa menjaj ulje i filtere da izbaci piljevinu i sve ostale necistoce posle generalne. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod branik » Čet Sep 05, 2013 10:44 pm

I ranije. Neki majstori sipaju neko jeftino ulje, upale ga i kad postigne radnu temperaturu, izliju ga. Onda tek sipaju pravo. Ne zaboravi dotezanje glave.
branik
Profesionalni vozač

Postod Kassbohrer » Čet Sep 05, 2013 10:58 pm

Odlično Mihajlo, operacija uspjela :D
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Aleks_BGD » Čet Sep 05, 2013 11:39 pm

Uradi mu coek generalnu,vidje li ti to? :mrgreen:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod PEX » Pet Sep 06, 2013 1:26 am

Mihajlo delujes mi kao mlad momak, koliko imas godina ako nije tajna? Jer neobicno mi je kako se ovako dobro razumes-svaka cast. :)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Aleks_BGD » Pet Sep 06, 2013 1:33 am

Ima kod Joce Simplona momak 90 ili 91 god decko radi mehaniku rastura,MIlos se zove.Sve sto vidis na drumu da se kotrlja a iz Simplona je to je Milos napravio i popravio.On im je spasao firmu od propasti,sam rastura,sastavlja.Ja sam sa njim radio 10 dana rasturio je DAFove trapove do srafa i ponovo sastavio.Nema sta neume da popravi,jednostavno momak je rodjen za to..majstor kakav se retko srece.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod branik » Pet Sep 06, 2013 1:43 am

PEX je napisao:Mihajlo delujes mi kao mlad momak, koliko imas godina ako nije tajna? Jer neobicno mi je kako se ovako dobro razumes-svaka cast. :)

У профилу му пише да је шеснаестогодишњак и ученик. То му дође други разред.
branik
Profesionalni vozač

Postod Mihajlo Stankovic » Pet Sep 06, 2013 7:50 am

Pa dobro nije baš generalka nisam vadio klipove i menjao karike, ali može da se kaže polugeneralna. Godina 16 kao što reče branik, ali sam sada 3 razred srednje škole :)
Naravno posle hiljadarke dotezanje glave i menjanje ulja :)
Hvala svima na komentarima :)
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Postod branik » Pet Sep 06, 2013 9:23 am

Samo napred!
branik
Profesionalni vozač