A, ima dopunu...? Kad, ujutru...?
I juče isto sam išao sa A-1262 (IK-202; 1997. godište) i to ovog puta na 7/74 (dvosmenac), kao zamena za A-453, koji inače ovde ima finu redovnost. Ujutru sam išao, u toku I smene.
Za svoje godine sasvim ok auto, pa i bolje od toga. Mislim za godine i kilometražu, onako uopšteno gledajuči auto je sasvim zadovoljavajuć.
Limarijski se drži, nije trula oplata, prikolica isto tako je dosta dobro poravnata sa prednjim delom auta, ne leti nekontrolisano u toku vožnje, a isto tako i visina je stalna, ne pada, nema da štosuje, onako mek, amortizeri, po ponašanju u vožnji, rekao bi da su isto u redu. Čak su i gume dobre, bacim, pogled, ima solidnu šaru na gumama na pogonskoj osovini.
Vozio me od Rospi Ćuprije do Tri Bika, sem onog malog uspona u Višnjičkoj, sve ostalo ravno samo tako. Ide dosta dobro, startan pri polasku iz mesta, lepo ide, fino prima gas, a opet vidim i čujem da se šalta dosta dobro. Vozio je do V brzine i tu nema problema, lako ide, ko kroz sir, brzo se šalta iz svake u svaku brzinu, inače je manuelac, šestobrzina u pitanju.
Kočnice dobre, ispravan nožni retarder, s tim da se lepo i efikasno može usporiti i samim menjačem.
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije, sat ispravan i tačan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka sa nule ne mrda). Voltmetar ne vide od knjižice auta.
Pritisak ulja normala, negde od oko 2 bara na leru do oko 6 bara, posle pri višim obrtajima. Temperatura na 60ak stepeni C. Naravno, nemoguće, nešto je neispravno, verovatno sam termometar, ili možda buksne uopšte nisu prikačene na kontakte. ustvari njemu je kazaljka samo tresnula na sam početak skale.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom olu drži na savršeno poravnatih 8 bara.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Vrata isto otvaranje/zatvaranje besprekorno, farovi ispravni...