Ponovo sam se sinoć vozio u A-922 (IK-201; 2000. godište) i to ovoga puta na 9/65 (trosmenac), uveče (u toku III smene).
Da, stvarno ok auto za te godine i tu kilometražu. Jeste trom, ustvari samo u I brzini, kao što sam već pisao, posle ide dosta dobro, istko i na usponima. Malo blokira i to povremeno, ne stalno, prikolica uopšte ne zanosi, šta više odlično je poravnata prednjim delom vozila. Udoban ovako, ok su amortizeri, visina isto sasvim dobro iznivelisana.
Svetla sva rade, unutra u putničkom salonu, isto tako, samo što ima one bezvezne sijaličice, mada mislim i da su one sve ispravne.
Vazduh malo slabiji pritisa, do maksimum 7 bara, ovako ne ide ispod 6 bara, u toj granici održava. Temperaturu drži na nekih 85 stepeni C, stalno.
Inače juče, ispeglao glat sve tri smene, bez isključenja i kvarova.
A, kad smo kod 9/65 tu i A-902...
Od početka zimskog reda vožnje ovo mu je prvi izostanak sa 9/65. Znači kao da se stanje malo poboljšalo, mada misli mda je to jer je napolju vreme takvo, da je septembar kao prošle godine ne bi taj ni upola ovoliko izvrteo. I sada temperatura je njemu normalna da je preko 90 stepeni C, do nekih 95.
Već je i rastešen, amortizeri onako, sa strujom manji, stari problemi, a prikolica ukošena.
Njega mi je sikreno žao kad ga vidim onakvog, jer em je to stvarno dobra i kvalitetna serija vozila, em je na 65ici od samog početka, od kako je stigao u firmu. Izraubovan, rasturen, još preko leta nema gde ga nije bilo (27, 95, 101...), kratko vreme (možda 2 nedelje) je bio na 1/65, i to je sve od 65ice što je preko leta video. Kakav je, a kakv je mogao da bude...
Iskreno se nadam da će pasti neki remont i šasiju da mu srede i ove finese oko struje i te sitnice, a i temperaturu posle niza godina takođe.