Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Čet Sep 05, 2013 9:57 am

Ponovo sam se sinoć vozio u A-922 (IK-201; 2000. godište) i to ovoga puta na 9/65 (trosmenac), uveče (u toku III smene).

Da, stvarno ok auto za te godine i tu kilometražu. Jeste trom, ustvari samo u I brzini, kao što sam već pisao, posle ide dosta dobro, istko i na usponima. Malo blokira i to povremeno, ne stalno, prikolica uopšte ne zanosi, šta više odlično je poravnata prednjim delom vozila. Udoban ovako, ok su amortizeri, visina isto sasvim dobro iznivelisana.
Svetla sva rade, unutra u putničkom salonu, isto tako, samo što ima one bezvezne sijaličice, mada mislim i da su one sve ispravne.
Vazduh malo slabiji pritisa, do maksimum 7 bara, ovako ne ide ispod 6 bara, u toj granici održava. Temperaturu drži na nekih 85 stepeni C, stalno.
Inače juče, ispeglao glat sve tri smene, bez isključenja i kvarova.

A, kad smo kod 9/65 tu i A-902...
Od početka zimskog reda vožnje ovo mu je prvi izostanak sa 9/65. Znači kao da se stanje malo poboljšalo, mada misli mda je to jer je napolju vreme takvo, da je septembar kao prošle godine ne bi taj ni upola ovoliko izvrteo. I sada temperatura je njemu normalna da je preko 90 stepeni C, do nekih 95.
Već je i rastešen, amortizeri onako, sa strujom manji, stari problemi, a prikolica ukošena.

Njega mi je sikreno žao kad ga vidim onakvog, jer em je to stvarno dobra i kvalitetna serija vozila, em je na 65ici od samog početka, od kako je stigao u firmu. Izraubovan, rasturen, još preko leta nema gde ga nije bilo (27, 95, 101...), kratko vreme (možda 2 nedelje) je bio na 1/65, i to je sve od 65ice što je preko leta video. Kakav je, a kakv je mogao da bude...
Iskreno se nadam da će pasti neki remont i šasiju da mu srede i ove finese oko struje i te sitnice, a i temperaturu posle niza godina takođe.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Pet Sep 06, 2013 12:41 am

I danas sasvim slučajno i potpuno neplanirano završim na 23/65 (šihta), ali ovoga puta na II delu šihte. Nisam imao pojma da ću ići tamo, ali eto tako se namestilo...

Uglavnom, imam neke fotke, ali telefonom (neću ih postavljati jer su bezveze), jer nisam nosio aparaturu iz prostog razloga što sam bio ubeđen da je tu A-777 i pošto sam njega u ponedeljak već isfotkao, nema potrebe da ponovo nosim aparat. Međutim, on je tu bio sve ove dane, svaki dan u oba dela šihte na 23/65, i zaključno sa jutros zadnji put. Kako je posle I dela šihte, jutros, pristigao u garažu tako mu je tresnuo vazduh i nikako neće da digne preko 2 bara. Mislim da je uzet da se sređuje, da se ustanovi šta je tačno problem, pa sutra ujutru (sad već danas), ko zna možda ponovo izađe na 23/65, a danas me tamo iznenadio A-910 (IK-203; 1999. godište).

Već sam se ohoho družio s tom makinom, pa i danas.
Limarijski je ovako odličan, oplata je stvarno strava, nema ni trunke kolorzije, nije čak ni mnogo oštećena oplata, a prikolica samo prati prednji deo auta, ne zanosi, ne leti tamo - amo već samo prati prednji deo auta. E kad sam s najviše ponadao da neće biti starih problema i kvarova grdno sam se prevario. Naime visina, pogotovu na I osovini, mu je stari problem i sećam se proletos ujutru na 25/65 bez tih problema odradismo, a i sutradan isto na 19/65, ujutru dupke pun, ma samo špiluje, sve strava. Danas, odgroblja do Fontane, opštine nekako, posle toga nikako. Prvo se nagnuo na desnu stranu, napred (FAP style), da bi negde od Srbijašume skroz tresnuo i na desnoj strani i krenuo da špiluje. Tako klajge, klajde Boga mi, do Ingeta, kada je krenuo da diže visinu i dalje je sve bilo u redu. Eto, stari kvar se i dalje provlači.

Ide onako, sa malo putnika ok, kad se napunio, a bilo smo puni ko šibica, privatnik beži, a ko az inat 1/65 isključen (A-949, posle uključen A-900) i onda u I brzini trom, trom, trom... U II brzini već ide solidno. Uz Zvezdaru i Bežanijsku Kosu izvuče, mada lagano I, eventualno, ako prešalta do II brzine.
Šalta normalno, bez problema, Voith menjač, trobrzinac.
Kočnice ok, meke, ispravan je nožni retarder, lepo hvata, sve je tu u redu.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer nije ispravan, kao ni obrtomer, sat je ispravan i tačan, a km sat mislim da je zaglavljen.
Merač za gorivo i voltmetar su neispravni. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do oko 5 - 6 bara.
E temperatura, pored visine, ga isto ubija. Ovako drži između 82 i 90 stepeni C, kad je bio prepun i uz Zvezdaru stepen, dva do cele stotke. Ne uzbacuje vodu, sledeće pravac, od Zvezdre, je bilo na oko 85 stepeni C temperatura, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara najviše, a sroza i na oko 5 bara, najmanje.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Naprsla šoferka i desno, bočno staklo, kao i ogledalo levog, spoljnog retrovizora.

tako odradi se nekako, ali ovaj jedan pravac je stvarno bio ubitačan.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Pet Sep 06, 2013 1:01 am

Ako imate zelju da ne idete iza jednog Zemunovog autobusa, dajem vam kandidate, 334, iza njega jutros u Glavnoj nista se nije video, a ni 389 nije bolji po tom pitanju :roll:
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod branik » Pet Sep 06, 2013 1:55 am

danilo je napisao:I danas sasvim slučajno i potpuno neplanirano završim na 23/65 (šihta), ali ovoga puta na II delu šihte. Nisam imao pojma da ću ići tamo, ali eto tako se namestilo...

Uglavnom, imam neke fotke, ali telefonom (neću ih postavljati jer su bezveze), jer nisam nosio aparaturu iz prostog razloga što sam bio ubeđen da je tu A-777 i pošto sam njega u ponedeljak već isfotkao, nema potrebe da ponovo nosim aparat. Međutim, on je tu bio sve ove dane, svaki dan u oba dela šihte na 23/65, i zaključno sa jutros zadnji put. Kako je posle I dela šihte, jutros, pristigao u garažu tako mu je tresnuo vazduh i nikako neće da digne preko 2 bara. Mislim da je uzet da se sređuje, da se ustanovi šta je tačno problem, pa sutra ujutru (sad već danas), ko zna možda ponovo izađe na 23/65, a danas me tamo iznenadio A-910 (IK-203; 1999. godište).

Već sam se ohoho družio s tom makinom, pa i danas.
Limarijski je ovako odličan, oplata je stvarno strava, nema ni trunke kolorzije, nije čak ni mnogo oštećena oplata, a prikolica samo prati prednji deo auta, ne zanosi, ne leti tamo - amo već samo prati prednji deo auta. E kad sam s najviše ponadao da neće biti starih problema i kvarova grdno sam se prevario. Naime visina, pogotovu na I osovini, mu je stari problem i sećam se proletos ujutru na 25/65 bez tih problema odradismo, a i sutradan isto na 19/65, ujutru dupke pun, ma samo špiluje, sve strava. Danas, odgroblja do Fontane, opštine nekako, posle toga nikako. Prvo se nagnuo na desnu stranu, napred (FAP style), da bi negde od Srbijašume skroz tresnuo i na desnoj strani i krenuo da špiluje. Tako klajge, klajde Boga mi, do Ingeta, kada je krenuo da diže visinu i dalje je sve bilo u redu. Eto, stari kvar se i dalje provlači.

Ide onako, sa malo putnika ok, kad se napunio, a bilo smo puni ko šibica, privatnik beži, a ko az inat 1/65 isključen (A-949, posle uključen A-900) i onda u I brzini trom, trom, trom... U II brzini već ide solidno. Uz Zvezdaru i Bežanijsku Kosu izvuče, mada lagano I, eventualno, ako prešalta do II brzine.
Šalta normalno, bez problema, Voith menjač, trobrzinac.
Kočnice ok, meke, ispravan je nožni retarder, lepo hvata, sve je tu u redu.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer nije ispravan, kao ni obrtomer, sat je ispravan i tačan, a km sat mislim da je zaglavljen.
Merač za gorivo i voltmetar su neispravni. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do oko 5 - 6 bara.
E temperatura, pored visine, ga isto ubija. Ovako drži između 82 i 90 stepeni C, kad je bio prepun i uz Zvezdaru stepen, dva do cele stotke. Ne uzbacuje vodu, sledeće pravac, od Zvezdre, je bilo na oko 85 stepeni C temperatura, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara najviše, a sroza i na oko 5 bara, najmanje.

Naprsla šoferka i desno, bočno staklo, kao i ogledalo levog, spoljnog retrovizora.

tako odradi se nekako, ali ovaj jedan pravac je stvarno bio ubitačan.

По томе како писе, рекло би се да је мотор прилично шупаљ. Кад ми колега на смени каже да кочи меко, углавном сам знао да после првог круга следи искључење за гаражу због слабих кочница. Овај троши пуно ваздуха што указује на слично стање.
Данило, гледај манометре при кочењу, не само радни притисак. Друга казаљка ће ти све рећи о кочницама. Ако при нормалном планираном заустављању у станици или на семафору оде преко 2 бар, знај колико је сати.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Pet Sep 06, 2013 2:26 am

blokovi je napisao:Ako imate zelju da ne idete iza jednog Zemunovog autobusa, dajem vam kandidate, 334, iza njega jutros u Glavnoj nista se nije video, a ni 389 nije bolji po tom pitanju :roll:

334 i 389 treba oterati za Siriju za vojne potrebe da bacaju dimnu zavesu oko sebe i ometaju eventualne napade od strane SAD-a . :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Pet Sep 06, 2013 2:28 am

1359 je pravo vozilo za JGP,nekako je bezveze kada je sve utegnuto,super je kada lupa i trese,naročito je dobro za umorne Vozače koji ne mogu da se uspavaju za volanom. :P
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Pet Sep 06, 2013 7:23 am

@branik

Pa išlo je do najviše 2,5 - 3 bara, možda. Sad koliko mogu da se setim otprilike tako.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod branik » Pet Sep 06, 2013 9:26 am

Taj davno spalio obloge.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod danilo » Sub Sep 07, 2013 1:10 pm

Posle izvesnog vremena juče sam išao sa A-1029 (IK-201; 2002. godište), na 1/65 (trosmenac), uveče (u toku III smene) me vozao od naselja mog do grada, a sad ne znam da li je tu bio od ujutru, vrlo veorvatno da je odmenio A-949, koji često ujutru izađe pa ga u podne nepto drugo odmenu.

Uglavnom A-1029 ostade dostra dobar auto, mislim gledajući samo tu seriju kola. Imao je remont pre oko dve godine, možda i malo jače, počeo se propada, ali se još uvek drži. Prikolica dosta stabilna, korozije toliko i nema i za oplatu se stvarno može reći da je sasvim ok. Ima oštećenja po oplati i to ponajviše pozadi na prikolici, zadnji bokovi i gornja ivica, krov. Amortizeri odlični, izuzetno je mek u vožnji, visina stalna, ne pada, ne štosuje, vrlo lepo izamortizovan. Bilo je putnika, onako ne gužva, ne baš ni tako prazan, prosečno onako. Ja ga se sećam još oko od preko remonta, pa i tada je bio sasvim ok auto.

Vuče dosta dobro, startan, lepo ide i uz Brankovu ga pope samo tako. Ne guši se, ne trokira, ne troši ulje, nije produvao. Menjač išalta sve četiri brzine gotovo neosetno, menjač je Voith, automatik, četvorobrzinac. Kočnice u redu, ispravan je samo nožni retarder, ali ok hvata.

Tahograf marke "Kienzle", brzinomer, obrtomer i ja mislim km sat su neispravni, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo nije ispravan, struja na akumulatorima je stalna na nekih 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 bara na leru do 5 bara.
Temperatura (termometar sa vodoravnom skalom), na oko 82 do 85 stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, stalno.

Neispravno je osvetljenje putničkog salona sa desne strane, celom dužinom (osigurač?).
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Sep 07, 2013 1:17 pm

A-902 - neispravno zadnje levo pozicono svetlo.
A-1095 - lomi se, gubi visinu na I i III osovini. Neispravna oba poziciona svetla.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod severac » Sub Sep 07, 2013 1:24 pm

Ako smem da se ubacim na recenicu o svetlima, pre neko vece sam gledao da na svakoj drugoj Katici ne radi po neko svetlo, a potom sam seo na klupu u Bulevar Mihaila Pupina, ni kod autobusa nije bolje stanje. Nije bas svaki drugi, ali, tu su.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod avramovicsasa » Sub Sep 07, 2013 8:26 pm

Osigurajte se ako se budete vozili sa gr.br. 952,vozio sam se danas njime na 31L,sve se trese,plaši me unutrašnji displej na prikolici,samo što se ne otkači i padne nekome na glavu. :? :(
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Ned Sep 08, 2013 9:05 pm

@branik
Taj #777 igra ruski rulet pri svakom kočenju, nikad se ne zna kad će da zataje kočnice.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod severac » Ned Sep 08, 2013 9:14 pm

Morate mi reci kad ce na 65 da prodje Bulevarom Mihajla Pupina taj #777 da probamo te kocnice. :) Ili kad ima polazak sa Bezanije da ga sacekam.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod MILE » Ned Sep 08, 2013 9:18 pm

To će Danilo da ti kaže jer ja sad ne mogu da tražim u rasporedu.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije