Logo

Uradi sam

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Uradi sam

Postod PEX » Sub Sep 07, 2013 1:31 pm

Kassbohrer je napisao:Kad već miham pomenu bravu, zna li neko gdje bih mogao u Srbiji da zamjenim bateriju u ključu od Passata B6?

Aaaaaaaaaa ti bi mogao da nam predstavis svoju mašinu! :)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Sponzor

Postod Kassbohrer » Sub Sep 07, 2013 1:54 pm

@Aleks E hvala ti, više bi mi odgovaralo UE, ČA, KG, BG ili negdje gdje mi nije daleko da trknem iz KG, mada ako ne nađem mogu i do NS da skoknem ;)

@PEX Passat 1.9 TDI Comfortline 77kW/105 KS 2007 god. Od opreme ima Automatsku klimu, fabričku Blaupunkt RNS 300 navigaciju, parking senzore, euro kuku, auto-hold, cruise control, senzor pokreta u vozilu, elektropodešavanje vozačkog sjedišta, bord-kompjuter, srednji naslon za ruku, 4 podizača, grijanje retrovizora, naravno ABS, ASR, ESP... Slike sa kupovine imaš u temi moja garaža na 11-oj strani, a ima i par slika po ovim mojim reportažama... Trenutno imam priličnu ogrebotinu na prednjem desnom blatobranu pa ću slikati kad i to sredim :wink:
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod djole » Sub Sep 07, 2013 5:49 pm

Ja mislim da to moze da zameni svaki bravar koji se bavi auto kljucevima :). U KG-u bi moralo da ih ima bar 5-6... Ja znam na Novom Beogradu za trojicu + buvljak (pretpostavljam da ima vise od jednog). Bas sam jednom bio u prolazu i raspitivao se za Pexovog Audija jos kad ga je kupio pre par godina je trazio kljuc i video sam da ima dosta rasturenih skakavaca od raznih proizvodjaca :D.
Nego, jesi uradio sta sa navigacijom i mapama ? U njega idu Tele Atlas mape, znaci Balkan samo major roads ? Kako izgleda to na ekranu koji nije u boji, je li upotrebljiva tamo gde je pokrivena sa mapama imajuci u vidu ekran ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod PEX » Sub Sep 07, 2013 8:16 pm

@Kassbohrer: Odlicna oprema, jel to Comfortline? Pogledacu te slike, ali kad sredis tu ogrebutinu ne zaboravi neke slicice ako te ne bude mrzelo. :) Svidja mi se taj Passat, bas je masivan, prava limuzina. Nadam se da nisi imao problem sa diznama, jer dosta slucajeva je bilo..
Djole pravi si kolega, msm za to kad si se raspitivao, mada i ovako :)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod djole » Sub Sep 07, 2013 9:18 pm

Hahah... bilo mi je usput, a i da nije opet bih svratio :D. Samo steta sto nisam pomogao...
PEX je napisao:Nadam se da nisi imao problem sa diznama, jer dosta slucajeva je bilo..

Njegov je 1.9 i to je pumpa-dizna tehnologija koji nema poznatih problema, verovatno najbolji VW motor :D. Oni 2.0 su common rail i to ne valja nista pocev od dizni pa na dalje. Samo pogledaj oglase i videces da 1.9 sa 105 ks drzi bolje cenu od 2.0 sa 140 ks
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Kassbohrer » Sub Sep 07, 2013 11:58 pm

@PEX Jeste Comfortline, ali ovaj ima neke stavke (automatska klima, navigacija, parking senzori, senzor pokreta u vozilu...) koje ne idu serijski u Comfortline. Neko se svojski potrudio kad je naručivao opremu, ja da sam se pitao samo bih još maglenke dodao ;)
@Djole Probao sam navigaciju baš je retro, u principu može da se koristi (naravno samo u EU) a što se tiče ekrana, malo me podsjeća na one garminove uređaje što lovci i planinari koriste :) A što se ključa tiče možda probam i sam http://www.youtube.com/watch?v=lvK4FXbVVso
Što se tiče motora problematične su samo one serije 2.0 TDI PD motora kod kojih su umjesto Bosch-ovih ugrađene Siemens-ove pumpa-dizne. Common-rail nisu nešto problematični.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod stralis3 » Ned Sep 08, 2013 1:36 pm

Kod mene u selu je B6 definitivno statusni simbol. Svi jaci privatnici imaju B6,ali obicno u karavan izvedbi i to svi sa 2.0 TDI motorom. Jedan cak ima i rupice od taximetra...Neki prevoznik je postavio reper kupivsi B6 limo verziju sa 2.0 TDI motorom sa 170 KS,novim osvetljenjem u kabini,dok se drugi nije "razljutio" i pazario karavana sa DSG menjacem i najjacim nivoom opreme. Inace,po mom racunu,u selu od 1700 stanovnika ima oko 10 Passata B6...Passat B5.5 je bio bivsi "predmet nadhebavanja",ali on je sada "zastareo"...
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod Aleks_BGD » Ned Sep 08, 2013 1:57 pm

Da vas pitam ja sad nesto.Merkam Golfa 5,jer razmisljam da na prolece mozda promenim auto.Medjutim sa kim god da sam pricao vice ako uzimas Golfa samo 1.9TDI od 2.0 bezi sto dalje.Jel to ista prica kao ovo gore sa Pastom ili je nesto trece ?
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod profa_chb » Pon Sep 09, 2013 9:14 pm

Hajde malo da se vratimo na temu...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod stralis3 » Pon Sep 09, 2013 11:22 pm

Profo,jel ides na skup? Vidim prijavio si ucesce... :D Fiat-Lancia...
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod branik » Pet Dec 06, 2013 5:23 pm

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D1%83.html
Sjajno resen problem na nivi.
Ipak, deco, ne radite ovo kod kuce vec posetite auto elektricara.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Pet Feb 28, 2014 10:56 pm

Čest problem kod Punta mk2, ugradnja ručki na plafonu :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod branik » Pet Feb 28, 2014 11:39 pm

Nije ih bilo ili su slomljene nogom?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod dusanman » Sub Mar 01, 2014 11:27 am

U Classicu ima samo kod vozačevog ili suvozačevog mesta... Odvratno je na čemu su sve štedeli.
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod profa_chb » Sub Mar 01, 2014 12:31 pm

Mislim da su išle samo uz full opremu, to jest Emotion. Mogle su da se doplate za 5000din :roll:

Ovaj lik kojem sam ugradio pre neki dan je uzeo iz Šapca za 10e par ručica sa sve žabicama i šrafovima :)
profa_chb
Mašinski inženjer

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili