Ijaooo... Večeras sam trebao da budem malo na 6/27 (trosmenac). Danas sam u nekoj gužvi bio, vamo - tamo, haos, al nekako ja stignem na vreme na 6ti po redu na 27ici, kad promena plana. Juri preko telefona ovo ono, kad propade ovo, ništa od 6/27 i pičim ja onda na
prvenca na šesnaji,
1/16 (trosmenac).
A, na 6/27 bio ujutru A-1047, nije izgurao do kraja i tu se posle uključi A-1003 (negde ili u podne ili uveče), uglavnom bez redovnjaka u toku dana.
Očekujem tamo Poljaka, na 1/16, kad jok, evo ti Japanezera (sve stranci čoveče...

) i to redovnjak sa 24/16,
A-860 (MAN SG 313; 2003. godište).
Sad u vezi
1/16 uveče (subota) - smena 16:37 na Karaburmi II, završava u 23:20 isto na Karaburmi II, garage 23:25 na Rospi Ćupriju, a sve zajedno mu to dođe okruglo
5 krugova za smenu uveče. Do sada nisam išao na neku smenu s ovim Japanezerom i ovako me nije vozio, ali mogu vam reći sasvim ok auto, pa i bolj od toga.
Sad spolja je tu i tamo, ima nekoliko oštećenja po oplati, ne tamo većilih, ali u oči upada recimo ogrebotina sa desne strane prikolice, to se odmah da primetiti. Ovako drugo nešto nema oko limarije i karoserije uopšte da zeza i da nije u redu, barem od onoga što se da spolja primetiti.
Prikolica isto tako odlično poravnata sa prednjim delom auta, stabilna, ne zanosi ni malo u toku vožnje. Visina odlično iznivelisana, znači u zadnja 2 kruga ka gradu je stvarno bilo veliko opterećenje, prepun je bio, ali visinu drži odlično iznivelisanu. Udoban je onako solidno, samo što mu se užasno, ali baš mnogo čuju (lupaju, treskaju, zveče...) trapovi, najviše trapovi napred (I osovine) kao i amortizeri uopšte. Preko manjih neravnina na putu kada se prelazi isto tako.
Vuče ono, pa vuče, nizbrdo ide ko prava munja...

... Zezam se... Nije toliko loš, možda je na usponima (Vojvode Micka gore kad je puniji recimo) tromije kreće iz mesta, ali dobro, nije loše, nije sigurno gori od A-855 po tome. Ovako vuče sasvim dobro. Šalta gotovo i neosetno, baš, baš mirno i tiho, a menjač je Voithov automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre, mnogo bolje nego na recimo A-855, retarder ispravni kako ručni, tako i nožni, stanična, parkirna, i tu sve ok drži. Ima jedan deo gde šeta ručica retardera, ali ok, nije problem nikakav.
Brzinomer je ispravan, km sat nije i zaglavljen je negde na oko 380 000 km. Obrtomer jok, tresnula kazaljka na nulu i ne mrda nikako. Sat ispravan i pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo nema šanse da je ispravan, jer drži kazaljka stalno na kraju skale, znalči zabila gore i ne mrda. Pritisak ulja u motoru od oko 2 - 3 bara na leru pa posle zabije do oko 5, 6 bara, znači sve ok. Temperaturua stalno u zelenom polju, znači na oko 80 do 85 stepeni C, i ne mrda dalje odatle.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 11 do 12 bara. Druka opasno, kad se koči i kad se povuče ručna padne na oko 10 bara, ali odmah jako brzo nadruka do gore.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Grejanje komplet ispravno i ne da je jako nego kida. Baš lepo greje, jako je izuzetno, ventilator na keca, i opušteno zagreje vozačev prostor čas posla.
Odradismo i mi i kolege s njim odlično, bez ikakvih većih problema i što je najvažnije bez isključenja.
Ne zamerite, nemam fotke od večeras.