Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod MILE » Pon Nov 11, 2013 1:11 pm

#194 je bio tamo gde je sad #216 koji je tu umesto #213 koji je nekad bio 1/48 pa se zamenio sa #194 a potom sklonjen i sa 47 ubrzo po dolasku na taj polazak.... Jeste, 9/47 je to.

Inače #188 sklonjen sa 7/47 ponovo... Tamo je sad #498.

#216 sklonjen sa 9/47.... Sad je tamo #196.

Namerno sam napisao ovde jer smatram da nisu tek tako sklonjeni i da imaju neki kvar.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod danilo » Uto Nov 12, 2013 8:45 pm

Na 1/74 (trosmenac) i dalje polasku bez redovnog vozila danas u podne (u toku II smene) sam se vozio u A-1188 (IK-202; 2000. godište), vozio me je po Mirijevu, ono po lokalu, ne nešto mnogo dugo, ali sasvim dovoljno da vidim kakva je makina to.

Ovako i nije tako loš auto za godine i kmtražu. Drži seonako solidno, a baš gledam prikolicu kako mu čuči, pa nije loša uopšte. Jes da je nakalemljena sa pokojnog A-1273, ali nije nešto ukošena, bar ne puno i onako ok leži. Visina je ok, stalna, ne pada, lepo niveliše i ovako u vožnji je i dosta udoban. Amortizacija dosat dobra, mek, udoban u vožnji. Ne štosuje niti malo, ne gubi visinu, trapovi, koliko primetih, se čuju, kao n iamortizeri, a ni rude prikolice.

Vuče onako dosta dobro, lepo krćee iz mesta, može lepo i jako da povuče, a i dosta je brz. Jeste bučniji, grmi, brunda Rabetina, ali ok kao makina je sasvim ok. Šalta dobro, menjač je Vothov automatik, trobrzinac. Fino išaltava brzine, bez nekog cimanja i kidanja. Kočnice solidne sa ispravnim je nožnim retarderom, onako fino uhvati i dosta dobro staje, a da pritom ne nabada.

Tahograf je "Renaultov" koliko mi se čini, brzinomer je ispravan, obrtomer fabrički nema ugrađen, sat je ispravan i radi, kuca, a km sat mislim da je neispravan.
Merač za gorivo neispravan, kazaljka sa nule ne mrda. Struju na akumumlatorima drži na oko 25 do 26 V, stalno. Ulje u motoru, pritisak ide od oko 2 - 2,5 bara na leru do oko 5 do 6 bara, pri višim obrtajima. Temperaturu drži negde na oko 80 do 85 stepeni C, maltene stalno.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 do 8,5 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-902 - pored temperature koju danas drži na 90ak stepeni C, sa puštenim grejanjem, počela je i da cvili pumpa volana.
A-1051 - sad je potrošač samo takav, gruva dim na iberlauf samo tako. Purnja, oseća se, ubacuje gasove unutra. Menjač cima i kida, nabada prilikom kočenja, pritisak ulja u motoru, na leru, na svega 1 bar.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod MILE » Uto Nov 12, 2013 10:04 pm

Na 1/74 se pojavljivao #1193 i trebalo bi da je tu redovan.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod blokovi » Sre Nov 13, 2013 9:43 am

Kratka kontrola sa 1302, doslo mi je da zazalim kada sam usao kod Opstine Novi Beograd, do Genexa. Svaku rupicu oseca na putu, prikolica poskakuje ko magarac kada podivlja, spolja izgleda OK, ali brate slatki ni za stocni prevoz nije...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Čet Nov 14, 2013 10:27 pm

Malo sam se jučevrteo po potezu, po 400 i to u podne, pa su pale i po koja kontrola.

S dva Mutanta sam išao, prvo sa A-99 (IK-103F; 2005. godište) na 3/405 (trosmenac) i sa A-88 (IK-103F; 2005. godište) na 1/407 (trosmenac).
Obojica su peglani, pao je brate i višenego zasluženi i dočekani remot i oba remonta su pala negde pre oko godinu i više dana, al bre već do sada su uspeli da propadnu.
Znači A-99 je spolja dosta ošinut, oplata je na više mesta udarena, ima vidljivih i većih oštećenja po oplati, najviše sa zadnje strane vozila. Sa strane i sa prednje strane oplata je koliko toliko i nekom solidnom stanju. Dosta trese na leru, pogotovu u zadnjem delu auta. Posle u vožnji nije tako rastrešen, koliko - toliko je miran. Za razliku od A-88 koji užasno bije i gurva u toku vožnje, jer je rastrešen za sve pare. Imam utisak da u vožnji njemu tresu i lupaju svi paneli u putničkom salonu, ali je zato spolja bez premca i po tome čoveka prevati na keca. Pomislite lep, sređen utgnut auto, a kad uđete i kad krene vožnja oho, razočarenje.
S visinama nemaju problema, jsu mekši jastuci, pa onako ljulja ko lađa, ali ne pada visina, niti štrosuju. Mirni su u vožnji, ovako meki, amortizeri se ne čuju, ali na A-99 trapovi onako treskaju i zveče.
Na A-99 sipa ulja iz reduktora na desnom pogonskom točku, glavčina je sva crna ko ugalj.
Vidi se da 405ica čini svoje, vrlo brzo urniše čak i remontovana kola, mada ono više nisu redovnjaci sa iste, ali su pre i posme remonta bili tamo.

Nisu loše makine, idu fino,onako lepo povuku, A-88 me je samo po ravnom vozio, pane mogu baš lepo da vidim kakav je, ali recimo s A-99 smo se verali gore od Rašinog Majdana do Ripanj centra i tu se sasvim lepo pokazao, I, II brzina, onako malo jači gas i ide. Lepo povuče, ne secka gas, ma ok su.
Menjači solidno, ne trzaju kod obojice toliko. Znači ono, nekad vrlo malo cimnu, ali nije strašno. Kočnice dobre, retarderi jaki, lepo hvataju.

Tahografe obojica imaju, beše kod obojice Kienzleovi, brzinomeri ispravni, obrtomeri nisu, satovi ispravni i tu negde i tačni, za km satove već ne znam.
Merači za gorivo jok, neispravni. Struju drže nedge 25, 26 V do 27 V. Ulje u motoru, kod obojice neki prosek, od oko 2 do 5 bara, ustvari na A-88 je nešto nići pritisak na leru, oko 1 do 1,5 bara. Temperature obojica drže negde na oko 80 do 85 stepeni C.
Vazduh isto kod obojice i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na negde 8 do 8,5 bara.

Rade im svi validatori kao i paneli kod vozača.
Inače na A-99 je komandna tabla neka ruina. Sva je krpljena, deo sa prekidačima prekriven parčetom lima, udarene lampice sa starih 103ki.
Grejanje ispravno kod obojice.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onda oduševljenje... Barbika A-29 i 2/401 (trosmenac), uključen na polazak u 12:52 sa Voždovca, umesto A-109, koji je do tada vrteo paostao u kvaru, pa onda poslei isključen za Kosmaj, a uključen uveče na liniju 39.

Obeležen je doćivotno kratko rečeno kao krš. Neko se ko ina desetki potrudio da ga tako obeleži i urezao mu je to "krš" na komandnu tablu.
Međutim, kako se na Avalcu pokazao daleko je on od krša. Ide odlično, vuče baš jako, mada nije imao nekih većih opterećenja, ali opet. Jedino korpa se čuje kad polazi iz III brzine, a mora u III odmah jer neće u II, a ovako koliko videh i primetih šalta se dosta dobro i lako. Kočnice jake, dobre, ispravan jei nožni retarder.

Limarijski je onako, nije loš, nema grbu, nije prelomljen, oplata onako neki prosek. Korozije ima, izjeda ga po oplati, ali se drži nekako. Visina u redu, ne štosuje, lepo špiluije, amortizeri su u redu, a trapovi se ne čuju.

Tahograf "Kienzlov", ispravan brzinomer, obrtomer nije ispravan. Sat ispravan i tu negde i tačan, a km sat nije ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperaturu počeo da diže od 80ak pa nabi na kraju 90ak stepeni C.
Vazduh jaka 8ica.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I s remontovanom FAPčinom sam išao i to sa A-111 na 3/405 (trosmenac).

Ok je auto, samo zeznuli su one šibere u putničkom salonu, landaraju u vožnji, a šiba cug za sve pare, na zimu će da bude Randevu!
Oštećeno (naprslo) staklo na II krilu III vrata.
Ide lepo, fino vuče, lepo i mirno prima gas. Šalta dobro, mada kad je ubačen u D i kad se otpusti gas onda onako zna da udari, da zvekne. Menjač je Voithov automatik, trebrzinac. Kočnice ok, ispravan je samo nožni retarder, ručnog nema.

Oplata ispeglana, menjana, korozije nigde, prav ko strela, lepo poravnata, zaista odličan što se toga tiče. Visina u redu. Čuje se malo pumpa volana.

Tahograf "Kienzleov" brzinomer ispravan, obrtomer neispravan, sat ispravan. Km sat ne znam da liu radi.
Merač za gorivo neispravan. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 - 3 bara naleru do oko 6 bara. Temperatura stalna između 80 i 85 stepeni C.
Vazduh i napred i nazad na oko 8 bara.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Nov 17, 2013 2:33 am

Ijaooo... Večeras sam trebao da budem malo na 6/27 (trosmenac). Danas sam u nekoj gužvi bio, vamo - tamo, haos, al nekako ja stignem na vreme na 6ti po redu na 27ici, kad promena plana. Juri preko telefona ovo ono, kad propade ovo, ništa od 6/27 i pičim ja onda na prvenca na šesnaji, 1/16 (trosmenac).
A, na 6/27 bio ujutru A-1047, nije izgurao do kraja i tu se posle uključi A-1003 (negde ili u podne ili uveče), uglavnom bez redovnjaka u toku dana.

Očekujem tamo Poljaka, na 1/16, kad jok, evo ti Japanezera (sve stranci čoveče... :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: ) i to redovnjak sa 24/16, A-860 (MAN SG 313; 2003. godište).

Sad u vezi 1/16 uveče (subota) - smena 16:37 na Karaburmi II, završava u 23:20 isto na Karaburmi II, garage 23:25 na Rospi Ćupriju, a sve zajedno mu to dođe okruglo 5 krugova za smenu uveče.

Do sada nisam išao na neku smenu s ovim Japanezerom i ovako me nije vozio, ali mogu vam reći sasvim ok auto, pa i bolj od toga.
Sad spolja je tu i tamo, ima nekoliko oštećenja po oplati, ne tamo većilih, ali u oči upada recimo ogrebotina sa desne strane prikolice, to se odmah da primetiti. Ovako drugo nešto nema oko limarije i karoserije uopšte da zeza i da nije u redu, barem od onoga što se da spolja primetiti.
Prikolica isto tako odlično poravnata sa prednjim delom auta, stabilna, ne zanosi ni malo u toku vožnje. Visina odlično iznivelisana, znači u zadnja 2 kruga ka gradu je stvarno bilo veliko opterećenje, prepun je bio, ali visinu drži odlično iznivelisanu. Udoban je onako solidno, samo što mu se užasno, ali baš mnogo čuju (lupaju, treskaju, zveče...) trapovi, najviše trapovi napred (I osovine) kao i amortizeri uopšte. Preko manjih neravnina na putu kada se prelazi isto tako.

Vuče ono, pa vuče, nizbrdo ide ko prava munja... :lol: :mrgreen: :lol: ... Zezam se... Nije toliko loš, možda je na usponima (Vojvode Micka gore kad je puniji recimo) tromije kreće iz mesta, ali dobro, nije loše, nije sigurno gori od A-855 po tome. Ovako vuče sasvim dobro. Šalta gotovo i neosetno, baš, baš mirno i tiho, a menjač je Voithov automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre, mnogo bolje nego na recimo A-855, retarder ispravni kako ručni, tako i nožni, stanična, parkirna, i tu sve ok drži. Ima jedan deo gde šeta ručica retardera, ali ok, nije problem nikakav.

Brzinomer je ispravan, km sat nije i zaglavljen je negde na oko 380 000 km. Obrtomer jok, tresnula kazaljka na nulu i ne mrda nikako. Sat ispravan i pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo nema šanse da je ispravan, jer drži kazaljka stalno na kraju skale, znalči zabila gore i ne mrda. Pritisak ulja u motoru od oko 2 - 3 bara na leru pa posle zabije do oko 5, 6 bara, znači sve ok. Temperaturua stalno u zelenom polju, znači na oko 80 do 85 stepeni C, i ne mrda dalje odatle.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 11 do 12 bara. Druka opasno, kad se koči i kad se povuče ručna padne na oko 10 bara, ali odmah jako brzo nadruka do gore.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Grejanje komplet ispravno i ne da je jako nego kida. Baš lepo greje, jako je izuzetno, ventilator na keca, i opušteno zagreje vozačev prostor čas posla.
Odradismo i mi i kolege s njim odlično, bez ikakvih većih problema i što je najvažnije bez isključenja.
Ne zamerite, nemam fotke od večeras.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Nov 17, 2013 9:30 pm

Ponovo sam danas malo peglao smenu, ali ovoga puta to nije bilo uveče (u toku III smene) već u podne (u toku II smene)... Sinoć eto umesto 27ice ispade šesnaja, a danas, verna mi moja draga linija, 65ica i to konkretno 9/65 (trosmenac).

Gledam juče na 9/65 bio legendaedni dvestakec, A-1073, i baš razmišljam šta će danas tamo izaći, a nisam ujutru video taj polazak. Kad saznam posle da me tamo čeka Poljak, juče je veorvatno imao neki servis ili nešto tome slično, jer inače svim danima je tu (radnim danom na 7/65; smena + dopuna + smena). A, da to je redovnjak, A-3143 (Solaris Urbino 18; 2013. godište).

Nažalost fotki nema, jednostavno ne znam kako mi se to desilo, ali nisam poneo aparaturu.. fotoaparat. Znali uvek nosim i sve, a danas sam imao 150 nekih stvari da nosim i sve to i bio sm ubeđen da mi je aparat spakovan, i još kad sam kretao ma kao tu je u torbici i posle kopam, kopam tražim, jok bre, nigde ga nema. Ispade da sam ga juče ivadio iz torbice iako nisam imao ništa da prebacujem na komo. Pop... ovaj poludeo sam gore na Zvezdari kad sam video da aparat nije tu, ali šta da radim, biće drugi put.

A, Solaris ko Solaris, nema frke, nema problema, barem ne za sad. Ide ko munja prava, super vuče, samo lagano s gasom i ide odlično. Nismo nešto ni imali puno putnika, nikakva gužva, nikakve gluposti na trasi, a ni ovako što se putnika tiče.
Mada gledam malo se knapiranije stiže turaža s Poljakom. Eno, onako se nedelom stizalo i po 10ak minuta ranije turaža, a danas sve do 5, možda 6 minuta plafon.

Inače za 9/65 u podne - 12:13 smena na Novom bežanijskom groblju, a posle predaje 18:53 isto na Novom bežanijskom groblju, pravci po oko 50ak minuta - sve zajedno 4 kruga za smenu.

Sad sam video oko grejanja kako ide, uključenje vozačevog grejanja, regulacija temperature, brzina ventilatora, za putnički salon, a inače Poljaci imaju i krovne grejače i koliko videh topao vazduh izduvava na otvorima za klimu, samo ne znam da li to grejanje i jeste preko klime, to mi nije jasno...?! Sve u svemu grejanje je banja, znači na pola greje ko sumanut.

Danas je negde oko 13h ušao u 5000ti kilometar, eto znači od prošle srede (oko 12 dana) 5000 km, prosek oko 417 km dnevno.
Sve radi, sve je ok, rezervaor za gorivo 3/4 pun, temperatura na ravno 80 stepeni C i to stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara.
Vazduh, pritisci i napred i nazad na oko 8 bara.
AdBlu - rezervoaru pun do vrha.

Inače još jedna interesantna stvar - na Solarisima čim se da kontakt pale se dnevna svetla (bez pozicije i bez gabarita), posle na prvom stepenu obrtnog prekidača pali se i poziccija i gabariti, a posle na II stepenu dalje ona jača (valjda oborena) svetla se uključuju.

Ima neka tri tastera na sedištu sa desne strane i meni ono liči na grejače sedišta (naslona), vozačevog sedišta. Zna li neko jel tako...?!

Tako sve u svemu super!!! Ako, se setim još nečega napisaću :!: ;) 8-) :) :) :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Nov 17, 2013 9:45 pm

Danas sam se baš vozio u jednoj Mečki, ono kratko, par stanica, ali kontrola pade... I to sam išao sa redovnjakom sa 33ke... A-169 (Mercedes Benz O345 Conecto; 2003. godište) na 7/33 (trosmenac) i to u podne (u toku II smene)... Radnim danom je isto na 33ci, samo je tada 10/33 (trosmenac).

Ok Mečkica, super je stvarno... Nemam nikakve primedbe. Spolja pravo ko strela, onako utegnut, samo mu se malo ofucala ona reklama ("Dunav osiguranje", plavo - bela), al nije tako strašno. Drugo sve limarija, karoserija super, nema ništa da zeza. Visina odlično iznivelisana, ne pada, niti štosuje, gotovo i savršeno špiluje p oasfaltu, jako udboan, mek, amortizacija i više nego dobra. Ne ljulja, ne baca, mek, a opet onako dovljno krut.

Ide odlično, baš dobro vuče, uz Beogradsku se popeo samo tako, mada više od 15ka putnika, nije ni bilo. Startan, lepo povuče iz mesta. Šalta dobro, menjač Voithov automatik, četvorobrzinac, onako gotovo i neosetno išalta sve četiri brzine. Kočnice strava jake, meke, a jake - znači ono standardno, svojstveno za većinu Mečki. Ne čuje se diferencijal, znali samo makina brunda, ali nema nekog zujanja i brujanja.

Brzinomer neispravan (verovatno da ni tahograf i km sat ne kucaju), obrtomer neispravan.
Merač za gorivo u podne zabio u kraj skalem znali ne radi, neispravan. Struju na akumulatorim drži na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 3 do 6 bara. Temperatura stalna na ravno 80 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, gotovo stalno.

Grejanje rastura, rastura!!! Pohvale za Kosmajce... živi bili... sredili su izgleda ove godine grejanje u Mečkama :!: :!: :!: :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Nov 19, 2013 1:26 am

E, večeras (u toku III smene) sam (naravno namerno :mrgreen: :D :) ) išao sa 3/27E (trosmenac), a zašto s njim, pa prosto i jednostavno jer je tamo bio A-1044 (IK-201; 2002. godište), išao sam s njim negde oko pola pravca.

Solidan autić i za godište i prevaljenu kmtraži, ma i više ngo dobar.
generalni remont nikako da padne pa se drži kako, tako, rastrešen je, to stoji, a ne vezano za stanje samog auta, malo mu se i ona roze "Fidelinka" reklam ofucala. Počele su folije da se odvajaju, da vise pomalo, a i da bledi sama boja na reklami.
Prikolica lepo i pravilno poravnata sa prednjim delom auta, nešto puno i ne zanosi u toku vožnji, ne teti levo - desno, a ne bi rekao ni da je ukošena, a i, a iko jeste, nije mnogo. Sad za samu oplatu ne mogu nešto da kažem, jer je komplet prekrivena folijom reklame.
Ovako je udoban, fino je amortizovan, ne lupa, ne trese, ne lupa, ne čuju se rude prikolice, a ni amortizeri, samo ovako malo su labaviji paneli, mada ni to ne puno. S visinom nema zime, sve je ok, lepo i pravilno niveliše visinu na svim jastucima (svim osovinama).

Ide jako, jako dobro, baš lepo povuče i na usponima uz Partizanski put fino povuče na startu, a i posle kad ide fino i brzo prima gas, odlična makina, mada više od 20ak putnika nije ni bilo. Šalta relativno dobro, mislim mirno, menjač Voithov automatik, četvorobrzinac. Kočnice ok, ispravan je samo nožni retarder, ručni nema, kao ni staničnu na komandnoj tabli. Lepo hvata, onako jako, a meko, ne nabada.

Tahograf "Kienzleov", brzinomer, obrtomer i mislim km sat, ali za km sat nisam siguran, neispravno, a sat ispravan, kuca i pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo i voltmetar neispravni (kazaljke ne mrdaju sa nule). Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 bara na leru do preko 6 bara pri višim obrtajima. Temperaturu drži na ravno 80 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži između 8 i 8,5 bara.

Dosta je prašnjav vozačev pult i uopšte vozačev prostor.
Kad se zaleti pa pusti gas čuje se diferencijal (reže i malo bruji).
Komplet je ispravna LED rasveta putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Nov 19, 2013 7:59 pm

E, a danas u šihti na 20/27 (šihta; u II delu šihte) išao sa klimavim, A-945 (IK-218N; 2008. godište). Šihta koja je na 27ici definitivno najredovnija!!!

Pa ono, ja sam čak mislio da je totalni mućak i da je još gori ovako na oko, međutim u vožnji je malo kao popravio utisak. Spolja, pozadi bokovi su dosta izguljeni, izudarani, ma bre izubijani, da je limovima i pop nitnama krpljen, pogotovu ledi bok prikolice. Ostatak vozila, oplate se drži onako solidno, harmonika ne setruže po asfaltu, to je inetresantno i deluje prosto nemoguće. S visinom nema problema, mada i nije nas bilo više od 50ak najviše, ma kakvi ni toliko, pa je ok nivelacija, visina, sve ok, a i onako udoban je, malo tvrđi, jedino što je dosta rastrešen (paneli iznad prozora i vrata).

Ide jako dobro, ok makina povuče, nije toliko startan kad kreće iz mesta, ali pole onako solidno ubrza, relativno brzo i onako reklo bi se lako. Fino izvuče Partizanskim putem, a i sa stanica na usponu dosta dobro i lako kreće, ali kažem opterećenje slabo. Menjač šalta krajnje mirno i tiho, išalta lako i brzo sve 4 brzine, a menjač je Voithov automatik, četvorobrziac. Kočnice onako efikasne, ispravni su i nožni, a i ručni retarder, stanična isto tako, ai parirna kočnica drži dosta dobro. Nisu preterano jaki retarderi.

Tahograf je tu, na mestu, u fioci iznad vozača, kuca km sat samo ne vide lepo koliko je do sad prevalio, brzinomer ispravan, kao i km sat, a merač potrošnje goriva ima, međutim cvrc - neispravan (ugašen).
Od merača na monitoru video pritisak ulja u motoru, na leru drži na nepuna 3 bara, a posle bije do oko 7 bara, na višim obrtajima. Temperaturu drži poprilično stalnom na nekih 80ak stepeni C.

Grejanje u putničkom salonu, kao i u vozačevom prostoru jeste ispravno, ali je bar u salonu dosta, dosta slabo.
Bučan (lupa ventilator i ležajevi ventilaotora) kalorifer ispod vozačevog sedišta.
Poslednji put menjao danilo dana Čet Nov 21, 2013 11:16 am, izmenjena samo jedanput
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Uto Nov 19, 2013 8:09 pm

Danilo bio si u pravu za 153 i 172, turbine su im problem, ali brate slatki, zar je toliki problem promeniti turbinu ili se ceka pozar da se "odradi"?
blokovi
Član

Postod danilo » Uto Nov 19, 2013 8:15 pm

Jel...?! A, kako si provalio, mislim ko ti rekao...? :)
Pa jeste problem, kad najverovatnije nemaju turbine u magacinu, a opet s druge strane ne može auto da se zapali zbog turbine.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Uto Nov 19, 2013 8:22 pm

Pa rekao mi Zoks Miler pokazao mi (posto je juce gostovao kod Maxe na 94) i odvalio na stanici: "Sta ovaj radi? Zaprasuje komarce?" , a ljudi na stanici vristali od smeha. Ne moze da se zapali, ali otprilike koliko se ceka na turbinu? Obzirom da su na 153 i 172 diferencijali problem, bas krljaju...
blokovi
Član

Postod severac » Sre Nov 20, 2013 7:28 pm

#3128 ne znam da li mi se ucinilo, ali bih rekao da trza pri promeni iz prve u visu brzinu.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod blokovi » Čet Nov 21, 2013 2:15 am

389 majko mojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, moze li se spavati nakon robijanja nocu od njega? Hulja dim iz njega stipa za oci dodjavola, neka ga posalju za Siriju ili na 405 kod Boksera i Molera :D
blokovi
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije