Juče u podne (u toku II smene) sam na prvencu 26ice (1/26) išao, na kratko, sa redovnim Japanezerom, A-784 (MAN SL 283; 2003. godište)...
Solidan auto... Nije tako loš, spolja je sasvim ok što se oplate i šasije (vizuelno) tiče. Prav, nije ukošen, onako deluje sasvim ok. Nije rastrešen, a ni ne primetih da se čuju trapovi. Negde podne i već na Dorćolu beše solidno popunjen, tako da je što se visine tiče ok, jer je istu održavao i nivelisao onako baš kako treba. Udoban, mek, lepo izamortizovan. Unutra, barem napred je ok, ima ručice na prozorima (barem ima u prednjem delu aut, pozadi ne znam).
Ide ok, od uspona me je samo uz Francusku vozio i tu je pun dosta dobro izvukao. II brzina, malo jači gas i ide dosta dobro. Menjač Voithov automatik, četvorobrzinac i isti jako mirno, tiho, brzo i gotovo neosetno išalta sve četiri brzine. Kočnice, rekao bi, dobre, ispravni su i nožni, a i ručni retarder, stanična, parkirna, sve radi.
Brzinomer nije ispravan, kao ni obrtomer, sat ispravan i tačan, a km sat mislim da je neispravan.
Merač za gorivo neispravan (kazaljka zabila u vrh skale i ne mrda). Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 6 bara. Temperatura negde između 80 i 85 stepeni C, uglavnom ne premašuje iz zelenog polja.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 10 bara, stalno.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A-951 - često, ustvari mnogo često, se aktivira reducir ventil. Samo šišti u toku vožnje.
Vidim da A-1363 ima problema sa tasterima menjača. Često se dešava da neće da ubaci u D ili posle da izbaci u N.