Logo

Lasta, Beograd (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod djole » Pon Mar 10, 2008 10:33 pm

Ne znam sto ti se ne svidjaju?Malo je cudan,ali nista strasno,a mozda sam se i ja adaptirao na njih :? Oni koji imaju turisticka sedista i LCD monitore su perfektni,ne cuju se upste,tako da mogu i na duze relacije.Vidjao sam neke koji imaju ono pozaddi za stvari...
Negase,ne brini,bice slika :D
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod negas » Uto Mar 11, 2008 5:53 pm

s215hdh je napisao:Jao sacuvaj ti Boze tog autobusa, ja se sav stresem kada ga vidim :) Bas je vrhunski odvratan. Da su ga hteli ruznijeg napraviti ne bi uspeli :)

djole je napisao:Ne znam sto ti se ne svidjaju?Malo je cudan,ali nista strasno,a mozda sam se i ja adaptirao na njih :? Oni koji imaju turisticka sedista i LCD monitore su perfektni,ne cuju se upste,tako da mogu i na duze relacije.Vidjao sam neke koji imaju ono pozaddi za stvari...
Negase,ne brini,bice slika :D

E s215hdh, jeste takav izgled, ali covece sto kaze Djole, kad si stalno s njima zavolis bas to sto su kao gusteri nekako. I ja sam ih zavoleo, al znas zasto? Idu ko provaljeni, mnogo su brzi i lako idu, ubrzava lako, kao da ima 3 do 4 t tone. Neverovatno! Pa mi sad izgled ne smeta uopste, mada bih iskreno vise voleo da ih ima u Lasti u manjem broju a da ih zamene domaci takvi, sa manjim tockovima od 19,5! Ali dobro! I ja ih nisam voleo dok nisam poceo da ih vidjam svakog dana!
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod s215hdh » Uto Mar 11, 2008 8:41 pm

Ma ne bih ih ja mogao nikako zavoleti jer su mi prosto ruzni kao djavo :)

A Jovane, Ayats se i mene su ispravili da nije Ayatas :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Jovan » Uto Mar 11, 2008 8:47 pm

I ne intersujeme kako se zove taj krs :D samo koliko je putnika bilo :?:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Nibus-ja » Sre Mar 12, 2008 12:45 am

s215hdh je napisao:Jao sacuvaj ti Boze tog autobusa, ja se sav stresem kada ga vidim :) Bas je vrhunski odvratan. Da su ga hteli ruznijeg napraviti ne bi uspeli :)

U potpunosti se slazem sa tobom ako smo mi stali da se vozimo ovim onda bolje da si idemo peske. :oops:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Nibus-ja » Sre Mar 12, 2008 1:11 am

negas je napisao:www.cardatabase.com (com ili net nemogu da se setim) i tu nadjes nekog proizvodjaca na primer ikarbus i izacice ti mnoge slike fotografa Miska Ruvdica, ima i dva nibusa :D :wink: i prelepa slika neobusa jat ervejza! Njega je ukucao pod imenom VOLVO te ga tako trazite da Vam bude lakse, ako nema neobus!

Negase brate daj ako ti nije tesko da okacis ove slike sa ove adrese jer nemogu da otvorim njihov sajt.
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod s215hdh » Sre Mar 12, 2008 2:09 am

.net je ima da Terra JAtova
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod s215hdh » Sre Mar 12, 2008 2:15 am

Nibus-ja je napisao:

U potpunosti se slazem sa tobom ako smo mi stali da se vozimo ovim onda bolje da si idemo peske. :oops:

Potpuno si u pravu... Pre bih isao oni Krsticevim autobusom nego ovim... idi bre svako uvati da pravi autobus
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod djole » Sre Mar 12, 2008 3:56 pm

Nibus-ja je napisao:

Daj brate,sad ga stvarno pretera :x Ne mozes zakljuciti o nekom vozilu da je krs samo zbog nesto radikalnijeg dizajna.Koliko god mi bilo tesko da kazem,cinjenica je da je SOR neuporedivo udobniji autobus od bilo kojeg domaceg proizvodjaca.To kazem PROVERENO,jer sam se dosta vozao tim autobuso,a i Negas moze sigurno da potvrdi.E da,sto negas kaze,ne znam kakve menjace ubacuju,ali stvarno vuku dobro,bukvalno lepe za sediste....
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod s215hdh » Sre Mar 12, 2008 5:38 pm

KO to i pravi? Mislim daj bre molim te... To i autobus... Nemojte me zezati... sada ce me jos svako ubedjivati da sve sto ima 6 tockova, 12 metara i 50 sedista moze da se nazove autobusom...

Krajnje je vreme da i ja sklepam jedan, kad vec svako pravi

A lepe i nase citte za sediste, pa su ih ustrojili malo da ne bi ljudi leteli po autobusu kada neko ostrije da gas...

lepi i moja crvena za sediste jer smo joj nasvirali pumpu malo, pa sta sad, nije to neka senzacija... lepi i svaka Sestra i svaki Neoplan koji ima malo javi motor, a sta tek lagana Bova sa 460 konjaradi necu ni da mislim. To nije nikakav znak da je dobar autobus
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod negas » Sre Mar 12, 2008 5:58 pm

s215hdh je napisao:KO to i pravi? Mislim daj bre molim te... To i autobus... Nemojte me zezati... sada ce me jos svako ubedjivati da sve sto ima 6 tockova, 12 metara i 50 sedista moze da se nazove autobusom...

Krajnje je vreme da i ja sklepam jedan, kad vec svako pravi

A lepe i nase citte za sediste, pa su ih ustrojili malo da ne bi ljudi leteli po autobusu kada neko ostrije da gas...

lepi i moja crvena za sediste jer smo joj nasvirali pumpu malo, pa sta sad, nije to neka senzacija... lepi i svaka Sestra i svaki Neoplan koji ima malo javi motor, a sta tek lagana Bova sa 460 konjaradi necu ni da mislim. To nije nikakav znak da je dobar autobus

Dobro to stoji za transmisiju i kad pricamo o kvalitetu busa ja bih uvek zanemario tu pogonsku grupu koju mozes da biras (ovo koji prave) ili da ih nazovemo karoseristi!
Sor je iz Ceske! Pazi Cesi su poznati kao veoma dobro masinci! Jos u starija vremena! Ali normalno imam osecaj da sve merite prema Setri ili Neoplanu-ma jedni su oni, oni su krem! A ovo je nesto drugo, ali daleko da nisu radjeni savremenom tehnologijom. Pogledajte karoseriju, leplhjena stakla, vetrobrani, stene, krov, kape, blatobrani-znaci sve sto se radi i danas! A stoji da je ruzan, kazem podseca me na gustera, cak i neka resenja, sa vratima da otvara napred ili neki retrovizori postavljeni nekako kao obrnuto, ali sve to prodje kad sednes i vozis se, a on ne trese, motor necujan i tako! Znaci nismo rekli da je vrh vrhova, ali je sasvim solidan za drustvo kao sto je nase, uglavnom siromasno! Evo onaj sto sam ga postavio (gore u prdhodnim postovima) bele boje je sasvim ok! Cak je i lep-barem meni, jedino jest napred neka gusterska faca-ali i to ima neki smek!
negas

Postod Jovan » Sre Mar 12, 2008 6:27 pm

Ne znam za kvalitet, ali i da je udoban ko setra ja ga ne bih uzeo dzabe.
Za njega ko da je vrijeme stalo prije 30 god, podsjeca me na one Skode iz komunizma.
Ne mogu vjerovati da se tako nesto proizvodu u EU. Nema ruznijeg autobusa koji je samo genijalni dizajner
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod negas » Sre Mar 12, 2008 6:30 pm

Jovan je napisao:Ne znam za kvalitet, ali i da je udoban ko setra ja ga ne bih uzeo dzabe.
Za njega ko da je vrijeme stalo prije 30 god, podsjeca me na one Skode iz komunizma.
Ne mogu vjerovati da se tako nesto proizvodu u EU. Nema ruznijeg autobusa koji je samo genijalni dizajner

Da, da sve to stoji za dizajn i svi se slazemo, ali sa stanovista tehnologije izrade i savremenosti materijala koji su korisceni te uklopljenosti delova na karoseriji su sasvim ok, i nezaostaju za proizvodjacima slicnog tipa!

Dobro jeste ono najbitnije da je bus kvalitetan i udoban, ali ovaj je bas ruzan. Svaki detalj ko da su pravili sto ruznije da izgleda
negas

Postod s215hdh » Sre Mar 12, 2008 6:57 pm

Jovan je napisao:Ne znam za kvalitet, ali i da je udoban ko setra ja ga ne bih uzeo dzabe.

OD mene imas veceru za ovaj post, brate... Stvarno ne znam da kozne fotelje ima, ja ga ne bih uzeo... Odvratno je eruzam, dzaba sto je sve dobro na njemu.

Ne moramo ga porediti sa Setrom i Neoplanom, poredimo ga sa Terrom i gubi i pre pocetka testa uporednog.

A kad ne nasa drzava tako pametna pa ne da uvoz vozila. Ja bih pre kupio 215 HD 1991. godise za mnogo manje para nego tu olupinu kojom bih plasio decu kada stanem na stanicu :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Sre Mar 12, 2008 7:08 pm

Slazem se za uvoz, samo nam jos treba da pocnu uvoziti kineze, a ne moze recimo 317 HDH. 215 HD ce i za 50 god biti bolja od onih kineskih s****
Korisnikov avatar
Jovan
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine