Logo

Ikarbus (2)

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Ikarbus (2)

Postod Aleks_BGD » Ned Mar 09, 2014 8:46 pm

Pa dobro,jos nije detaljno kompletiran,ovo sada je cisto samo eto da ga predstave.Imam utisak da su se poiticari bukvalno trkali do Ikarbusove kapije pa ono ko prvi stigne taj ce da se slika. :mrgreen: :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod Ratomir » Ned Mar 09, 2014 9:05 pm

Замислите да је Вучић наопако залепио трокраку звезду :mrgreen:
Не знам да ли сте приметили да Икарбусев лого нема ону доњу линију...
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod patrik » Ned Mar 09, 2014 9:05 pm

Ma jok nismo primetili nikakoo
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod Ratomir » Ned Mar 09, 2014 9:11 pm

Управо због тога сам и написао:
Ratomir je napisao:...Не знам да ли сте приметили...
:!:
Image
Ratomir
Član

Postod bockoboda » Ned Mar 09, 2014 9:20 pm

Levi retrovizor opet postavljen naspram vozaca, tako da nema nikakvu preglednost pri skretanju u levo. Sve sipke spojene plasticnim spojnicama, pokazalo se kao vrlo los potez vec dosta puta. Ocigledno da se nije mnogo napredovalo, pogotovo imajuci u vidu i polozaj tastera manjaca, koji je katastrofalan :D
Bolje da je naslov umesto Prvi Srpski Mercedes, Ponovo Srpska Glupost :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bockoboda
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Okt 29, 2012 10:48 pm

Postod Sloba » Ned Mar 09, 2014 9:24 pm

Meni se prednja stena jako dopada, ali mi se zadnja ne sviđa, verovatno zbog velikog stakla i puno crne bordure.

Tabla je, kao što smo videli, polovična, osim ako nam je nešto promaklo. Nadam se da jeste. Onaj televizor u unutrašnjosti je čisto stavljen radi mazanja oči, bez funkcije u Srbiji. Branik je primetio da fale retrovizori, ja se nadam da fale a ne da nije zamišljeno da se oni ubace. Treba da postoji neka alternativa kamerama..

Odabir mehanike, na drugu stranu, je nepogrešiv. Predpostavljam da je motor Euro 6? Sviđa mi se što su odabrali ZF, ekonomija na prvom mestu.

Vrata su haotična. Velike staklene površine su učinile da vrata deluju prenisko za razliku od Citaro LE kome su bordure iznad vrata puno manje i zbog toga izgleda pristojno. Zadnja vrata su svakako potrebna ovom modelu, ali ne znam zašto su stavili vrata koja se otvaraju ka spoljnoj strani. Totalno ubija estetiku...

Da ne ispadne da samo kudim, jako mi se dopada redizajn oznaka Ikarbusa, za to im čestitam!

Videćemo kakav će model biti, verovatno će biti mehanički pouzdan ali će ga uvek završna obrada vući nazad. Bilo bi lepo da pošalju autobus da se testira po celoj Srbiji. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Aleks_BGD » Ned Mar 09, 2014 9:42 pm

Sloba je napisao: Zadnja vrata su svakako potrebna ovom modelu, ali ne znam zašto su stavili vrata koja se otvaraju ka spoljnoj strani. Totalno ubija estetiku...

To sto ubija estetiku to je manje vise i nebitno.Usporavace ga,znas sta nama rade oni Ikari sa tursitickim vratima napred,to kad je spic pravi haos i gubljenje vremena i jako brzo se rasteluju,pa nece da se zatvore kako treba cak sta vise umeju i sama da "zinu" kako da kazem u toku voznje.Ali dobro,ne kudimo ga vise daj da vidimo sta ce biti od svega toga. :wink:

Sto se tice menjaca Voith i nema price,kakav ZF to sa ekonomijom i potrosnjom to je prica za malu decu.No ajde kad je bal nek je bal.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Nemke92 » Ned Mar 09, 2014 9:52 pm

Važno je da su radnici, seljaci, vojnici i sva poštena (napredna ) inteligencija obradovni sa novim autobusom

Marko, svaka čast, pravo u poentu cele priče! A da li je autobus stvarno funkcionalan, to niko ne spominje! Pa i Setra i ovde pomenuti famozni Mercedes pređu stotine hiljada kilometara sa prototipom pre nego što za njega kažu sve što je u poslednjih nekoliko dana izrečeno za 112 LE :!:

Da je bus lep, to ne poričem, super izgleda! Ali kao što neko reče, treba ga prvo poslati u sve veće gradove na testiranje, a ne brže-bolje prodati Lasti! Pa zar prototip ne služi za to? Ipak Zemunci ovakvu mehaniku nisu videli do sada...

Slažem se sa Stefanom i Gospodinom Džoom, i meni ovaj misteriozni bus sa slike par strana ranije deluje kao novi IK206 za Lastru... :)
Korisnikov avatar
Nemke92
Član

Pridružio se: Pet Avg 23, 2013 2:12 am

Postod Ratomir » Ned Mar 09, 2014 10:34 pm

Image
Ratomir
Član

Postod BaNe_PO » Ned Mar 09, 2014 11:54 pm

Mickey je u pravu,ono nije Litasova 103ka,a ovo je spakovano za slikanje i zbog izbora na brzinu i nakon cuda od tri dana nazad na traku. Nadam se da ce biti kvalitetniji od prethodnika,ipak Mercedesov znak stoji na njemu.Ali na stranu sve to,ovako na prvi pogled izgleda sasvim ok!
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Mar 10, 2014 12:10 am

Sve sto je novo na oko lepo izgleda.No videcemo kako ce se pokazati.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod bockoboda » Pon Mar 10, 2014 12:12 am

Kad vidim one retrovizore sa milion zglobova, krivina i brdo cevi u svim pravcima, smuci mi se autobus.
Pa zar je i to tesko napraviti da bude "Prosto"
A treca vrata..to je gradski autobus, prigradu ne trebaju tolika vrata, tako da po svemu ..ovo ce da zavrsi u GSP-u, da se sto vise vidi "taj nas merdza" u centru grada. :mrgreen:
Inace, stoji i MAN znak na zadnjoj seriji Ikara, pa dobismo najgori IK ikada.
bockoboda
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Okt 29, 2012 10:48 pm

Postod branik » Pon Mar 10, 2014 12:38 am

Upravo tako. Nije stvar samo u postavljenom znaku. Malo dupleks trake ga drzi za bus. Toliko cvrsto zaista i stoji na njemu. Bojim se da kako je lako stavljen, tako lako i ne otpadne. Tek ce eksploatacija reci na sta ovo lici. Na papiru i monitiru je jedna prica, a posle nekoliko stotina hiljada km, sasvim druga. Konekto u Kosmaju je prava mera: ne odrzavaju se, stariji su od deset godina, uveliko pregazili milion km a jos idu i valjaju. Da su imali negu makar prvih godina ppoput japanaca, kakvi bi sada bili.
Cudno je da je prototip ujedno i prvi primerak. Ranije se drugacije radilo. Uradi se 1-2, pa na testiranje u GSP i(li) Lastu. Tek kad se vidi kako funkcionisu, imaju li slabih tacaka, utisci vozaca i putnika, pristupa se korekciji specifikacije, pa tek onda u proizvodnju. Zato se svaki proizvedeni primerak u po necemu razlikuje. To nije videlo serije, to je manufaktura. Do duse, rucni rad se oduvek vise cenio. Ako se stavi posebna plocica sa natpisom Limited edition sa dvocifrenim serijskim brojem i potpisom ZVK*, mozda bi se napravio dobar posao i postigla trzisna cena za obavezne primerke za mesne zajednice.

*) Znate Vec Koga
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Шоми303 » Pon Mar 10, 2014 1:53 am

Унутрашњост оног фамозног аутобуса се види овде и изгледа као нови 103 за Ариву :?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iha9Wy_L95g[/youtube]
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Mar 10, 2014 2:59 am

Nije ik-103, već ik-206-ca, potpisujem... Bočni displej koji se nalazi pozadi, vrata i sedišta u celofanu su neki od detalja koje su već navedeni. Ja dodajem još dva...

1) Poklopci prekidača za sigurnosno otvaranje vrata su novi, što bi značilo da je u pitanju novija serija Arrivinih ik-103, prepoznatljiva i po "prstenovima" na prednjim točkovima i Turskim vratima. Ista ta serija je poručena bez prozora...
Image
Image

2)Ključni detalj jeste položaj katadioptera ispred vučnog točka...

Na ik-103-ci je postavljen bliže vratima:
Image

Dok je na ik-206-ci postavljen bliže točku:
Image
Image

Time smo i definitivno utvrdili da je u pitanju novi ik-206 u prigradskoj varijanti sa III vrata, najverovatnije za Lastru. No saznaćemo i to uskoro. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski