Logo

Blokade i štrajkovi kod prevoznika

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Blokade i štrajkovi kod prevoznika

Postod Nibus-ja » Sre Dec 04, 2013 6:17 pm

Наравно да линије остају јер је штрајк био у питању а не одустајање од пословања. Када сте у штрајку тренутно стање се замрзава до даљњег. Обзиром да је данас чини ми се у 13:30 штрајк прекинут видећемо како ишта даље. Од понедељка имају ново руководство у фирми.
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod petar » Sre Dec 04, 2013 8:42 pm

negas nisi u pravu zakon je jasan i ako vazi za ziku i pera vazice i za djoka.Lex specijalis ne postoji niti ce biti zakon je jasan.Nazalost mislim da se njihovo funkcionisanje zavrsilo sa danom obustave saobracaja.Kazem opet nazalost!
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod negas » Sre Dec 04, 2013 11:32 pm

Petre brate, pa gde ti zivis?

Kada je u Srbiji zakon bio isti za sve. Pogledaj od srede ili kada vec sledece nedelje kada pocnu da rade na starijim linijama bez ikakvih problema. To im je i obecano, a i ko ce se pobuniti, i da hoce, mogu do sutra i nikom nista. Srbija !!!

Evo gledaj pa citiraj sebe sledece nedelje ili mene...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Kassbohrer » Čet Dec 05, 2013 12:50 am

Negas, juče kad rekoh da treba čitati između redova ti reče da ti nije jasno. Je l' ti sada jasnije?... Vidim da jeste ;)
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Marko » Čet Dec 05, 2013 10:56 pm

Drugima bi posle par dana oduzeli linije ali autosaobraćaj u specijalnom položaju njima je sve dozvoljeno .I još blokiraju sopstevenu stanicu .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod negas » Sub Dec 07, 2013 4:48 pm

Da, ali ja sam baš za to da im se ne oduzme, jer je stegla muka a ne bes od toga što se ima i može se. Dakle došla je nesreća a ne blagostanje. E sada da se drže zakona tj da su se držali zakona oni i ne bi došli u ovu situaciju, već bi se sve hapsilo na vreme i td, i Srbija ne bi bila ovo što je sada nego Nemačka...al eto dokle dođosmo. Sve je to muka.
negas

Re: Lasta, Beograd (4)

Postod Nibus-ja » Sre Feb 19, 2014 3:59 pm

Да ли је тачно да данас ЛАСТА штрајкује :?:
Nibus-ja
Član

Postod MILE » Sre Feb 19, 2014 4:02 pm

U Beogradu rade normalno, jutros iz Šapca za Beograd otišao polazak tačno u 6:00... Dakle, za sada su izgleda odustali.

P.S. Valjevo - Novi Sad prošao na vreme, lično sam ga video.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nibus-ja » Sre Feb 19, 2014 4:05 pm

незванична информација да се у Београду штрајкује, дојава је из синдиката НЕЗАВИСНОСТ кажу и ресторан им не ради :wink:
Nibus-ja
Član

Postod djole » Sre Feb 19, 2014 4:55 pm

Prigradski saobracaj radi, zvanicna informacija :D. Mogu da strajkuju do sutra, ne znam sta ce postici ? Ako nema posla nece ga naci strajkom... Srpska posla
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod StefanLasta » Sre Feb 19, 2014 9:04 pm

Nema strajka danas sve normalno radilo.Danas cujem da od jednog kolege iz Bg da grad Beograd ne duguje Lasti 400 miliona nego 867 miliona.Sto dodje oko 7,5 miliona evra malo li je na ovu krizu.Kad se pogleda da predstojeci izbori kostaju 10 miliona to vam je to.Za izbore se ima a za dugove da se vrate nema.
Bolje ispasti glup nego iz autobusa.
Korisnikov avatar
StefanLasta
Član

Pridružio se: Sub Apr 20, 2013 12:31 pm

Re: Autosaobracaj Kragujevac (2)

Postod Marko » Pon Mar 10, 2014 4:48 pm

Ovo sad štrajkuje samostalni (državni ) sindikat a slobodni (napredni) sindikat jel on i dalje u štrajku ili su zauzeti do nedelje

Štrajk glađu radnika Autosaobraćaja

Grupa radnika kragujevačkog Autosaobraćaja počela je štrajk glađu, nezadovoljni zbog današnje nezakonite prodaje njihovog autobusa.
Predstavnik Samostalnog sindikata Autosaobraćaja, Srđan Ilić rekao je da glađu štrajkuje 15 radnika.

"Nezadovoljni smo jer je autobus prodat kupcu koji je imao obavezu da odmah položi ponuđenu cenu što nije učinjeno nego mu je dat rok od pet dana, što smatramo nezakonitim", rekao je Ilić.

On je naveo da je sve urađeno tendenciozno, jer je kupac autobusa bivši radnik Autosaobraćaja.

Autobus kragujevačkog preduzeća Autosaobraćaj, prodat je danas na javnom nadmetanju za 4,5 miliona dinara, po izvršnom rešenju suda za namirenje potraživanja četvorice radnika tog preduzeća.
Kako saznaje agencija Beta u Osnovnom sudu u Kragujevcu početna cena autobusa je bila dva miliona dinara, a prodat je za 4,5 miliona dinara najpovoljnijem ponuđaču Vlatku Milatoviću iz Kragujevca.
Grupa od oko 30 radnika preduzeća Autosaobraćaj nije dozvolila jutros oko 10 časova da se na glavnoj autobuskoj stanici održi zakazana javna licitacije za prodaju autobusa.
Nakon protesta radnika javno nadmetanje za prodaju autobusa je održano nešto kasnije u izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Kragujevcu.

Predstavnik Samostalnog sindikata Srđan Ilić je rekao da se radnici protive prodaji imovine preduzeća.
"Zahtevamo od države koja je većinski vlasnik preduzeća da uplati sredstva koja se duguju našim kolegama i da se ne prodaje najbolji autobus koji imamo kao sredstvo rada", rekao je Ilić.

Krajem prošle godine zbog krize u preduzeću i neizmirenih potraživanja radnici Autosaobraćaja su držali u blokadi magistralni put i prugu Kragujevac-Kraljevo, a blokada glavne autobuske stanice još traje.
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=821854
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod negas » Uto Mar 11, 2014 12:40 am

BRUKA!
negas

Postod PEX » Uto Mar 11, 2014 10:31 am

Kontam da je jedan od Berkhofa prodat..
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod negas » Uto Mar 11, 2014 4:00 pm

Da, najbolji auto 830, a sada neki štrajkuju glađu što je do toga došlo.

Evo i obrazlozenja, pitao sam jednog od radnika AS-a da mi objasni, nisam mogao da izdrzim :D

...sto se tice 830,hipoteka je stavljena od strane petorice radnika jos 2010.god. na kontu tuzbe zbog neisplacenih dnevnica, dinarskih, deviznih i svih ostalih zarada u priodu od zadnje tri godine(2007/08/09/10) .To je bilo osiguranje da ce pootrazivanja tih radnika biti isplacena posto je u to vreme firma bila po recima direktora pred likvidacijom zbog loseg poslovanja .

Tri ipo godine pravna sluzba AS-a odugovlaci proces i ako zna da je zakon na strani radnika iz njima samo poznatih razloga, pa tako dolazi do ovog zadnjeg epiloga prodaje autobusa na javnoj licitaciji od strane suda po pitanju tuzbe i neizmirenih obaveza po pitanju zarada radnika a po presudi suda. Radnici koji su tuzili firmu su pre mesec dana, a i ranije upozorili rukovodstvo firme da ce doci do ove situacije (prodaje busa) ali oni nisu nasli ili nisu hteli pronaci resenje. Sindikati ne mogu osporiti resenje drzave tj.suda po ovom pitanju, mogu samo protestvovati zbog odluke suda koja je po zakonu. Na zalost zakon je takav kakav jeste, u ovom slucajau je presudio u korist radnika ,sto je i dobro na kontu svega, a odgovornost zbog nastale stete treba da snosi rukovodsvo firme kako sadasnje tako i bivse zajedno sa pravnom sluzbom AS-a koji nisu nasli nacin da do ovoga nedodje (da ti ne pisem ko je zasta kriv).

Sto se same licitacije tice,na njoj je ucestvovalo devet osoba,prevoznici (Feniks,Zoran Raisen,itd...)a tacno je da je i ucestvovao i bivsi kolega koji je i izlicitirao vozilo na 4.500.000

Po pitanju SNS-a(nisam ni u jednoj stranci, cisto da znas )da nije bilo Aleksadra Vucica prosle godine kada smo bili u strajku i blokadi firma bi bila u decembru likvidirana i ne bi vise postojala ....zahvaljujuci Vucicu i njegovim ljudima uspeli smo da se postanemo ponovo drzavno preduzece i da dobijemo socijalni program za 306 radnika koji su otisli iz firme kao teh.visak (Ministar Radulovic je bukvalno hteo da ugasi firmu).Tacno je da se obecane stvari po pitanju AS-a ne odvijaju po planu,ali niko nije znao da ce Ministar privrede podneti ostavku i tako sve firme u restrukturiranju ostaviti na cekanju do imenovanja novog Ministra..

Inace Drzava je u pregovoru sa ARIVOM vec mesec dana,na zalost jos nemamo inforaciju dokle je to stiglo i na koji se nacin sve to odvija . Nisam ti odgovorio po pitanju A. stanice u Kg-u koja za sada ne radi....nema teh .mogucnosti za rad tj.da bi radila morali bi da odrzavamo i nase polaske a mi to trenutno ne mozemo....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moj predlog je da ostave drzavu tj da je ne cekaju, vec da traze dozvolu i da sami odu kod ARRIVE sa nekim iz drzave, i odu kod ARRIVe i bilo koga durgog i traze da se uspostavi saradnja. Jel drzava moze da bude i spora, sto i jeste na zalost. Treba mnogo brze raditi, zasto da sindikat čeka. Već danas pozovite ovog iz države koji pregovara, i pozovite one sa kojima on pregovara u ARRIVI i pregovarajte, dogovarajte. Ma ti iz drzave su verovatno ne azurni. Ja bih ovor esio za tri dana, oko pregovora, sem ako nema administrativnih prepreka.

ARRIVA, LASTA, Nis-ekspres, Kavim...
negas

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno