Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Postod Fipi 494 » Sre Mar 05, 2014 8:45 pm

milos265 je napisao:Dozvola iz firme ti sigurno ne treba.

To smo i mi rekli.Ovaj sto je vozio 1025 je onako mrsaviji oko 30-ak godina,a ovaj sto je vozio 1019 je bio bumbar jedan stariji,vise mi lici da je radio u GSP-u,da su ga oterali u penziju,pa se opredelio da nastavi sa voznjom.Ni meni nije jasno sto je rekao da treba dozvola,ali ja mislim da je hteo da nas izbegne.Tako da sam se ja razocarao u Presto.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Čet Mar 06, 2014 5:19 pm

Imaš tek 13 godina. Razočaraćeš se još mnogo puta, i povratićeš veru još više puta :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Ratomir » Čet Mar 20, 2014 2:05 am

Moze li neko da postavi neku sliku autobusa koja je perfektna (u smislu da je odlican ugao, razdaljina...)?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod Sloba » Čet Mar 20, 2014 9:59 am

Ne postoji perfektna slika. :)

Uostalom, ukusi su različiti tako da bih ti preporučio da potražiš sam i nađeš ono što ti se sviđa :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Шоми303 » Pon Apr 27, 2015 8:25 pm

Ја сам до сад имао само један контакт са возачем при сликању, а никад до сад нисам имао проблема (типа свађа или туча) када сам сликао, а сликао сам гадне ствари типа #386
ImageАутобус оштећен у пожару у оквиру СП Земун ГСП Београд by Somi303, on Flickr
ImageНишта ново / Nothing new in Belgrade by Somi303, on Flickr
Тај један пут је било кад су почели зглобови опет на 302 да возе, а ја решио да овековечим то. Реакција возача је била у потпуности оправдана јер сам био паркиран попреко поред пута и сликао сам кроз прозор, али не због страха већ ко ће да пешачи до Болеча :mrgreen:
ImageИкарбус ИК201 by Somi303, on Flickr
Човек је пребледео, да не кажем усрао се и кренуо да кочи али је наставио из страха опет :lol: Када сам требао да га пустим да се укључи из станице, јер сам кренуо за њим, махнуо ми је кроз прозор да станем до његовог прозора и питао зашто сликам. Рекао сам за форум, ту је још више пребледео и рекао ок. Од тад избегавам сликање чисто да не би шлогирао неки возач од страха :mrgreen:
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod MILE » Pon Apr 27, 2015 8:43 pm

Ne razlikuje čovek aparat i radar pa se zato malo i ***CENZURISANO***....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod profa_chb » Uto Apr 28, 2015 12:28 am

Univerzalni savet - mahnuti, namignuti, pokazatit palac (thumb up), to radi u najvećem broju slučajeva ;)

A ako ne uspe...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Nibus-ja » Uto Maj 17, 2016 5:45 pm

Људи, да ли неко зна, јел имамо ми неку препреку ако сликамо на простору приватног земљишта у овом случају на приватној аутобуској станици аутобус неког другог превозника, односно да будем прецизнији неког другог власника :?:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Fipi 494 » Sre Nov 16, 2016 11:56 pm

Slikanje moze da donese i neke lepe stvari tipa kao gratis putovanja. Svidja mi se prica koju Sremac realizuje, a takodje i ja sam dobio gratis putovanje od gazde Espergarde Turista. U njihovoj konkurentskoj firmi sam skupio preko 100 slika pa sem hvala nisam nista vise dobio. Od njih makar putovanje, ali odusevilo me je to gazdino "Ustajao si rano, moram da te nagradim. Za zalaganje nagradjujem i moje radnike". odes slikas 5 puta buseve, i putujes dzabe. :)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Djole Pevcanin » Čet Nov 17, 2016 6:25 pm

Obzirom da sam skoro počeo konstantno da slikam vozila ovo na početku poštujem. Kada slikam na okretinici nijedan vozač me nije video niti mi je išta rekao. Pošto najviše slikam na najbližoj okretnici uvek neki vozač izađe iz autobusa pa uspem koliko-toliko da slikam pa makar sa jedne strane. Slikam i na stanicama kad god mogu napred i najčešće pozadi jer tada vozač ne može da me vidi i da mi nešto kaže a i mlad sam. Slikam ih i u toku vožnje kad ih vidim dok čekam bus, tada je i najbolje, kao da će vozač na primer da stane kod Franša na autoputu da me nešto kritikuje itd. Dao sam još 2 saveta: slikajte u pokretu i odpozadi, ali svakako pazite da vas vozač ne vidi.
Zabaranjena je upotreba mojih fotografija u bilo koje svrhe bez moje saglasnosti.
Image
Korisnikov avatar
Djole Pevcanin
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2016 8:51 pm

Postod Sloba » Čet Nov 17, 2016 6:45 pm

Ljudi, neće vas niko tući što slikate; ako se i zaustavi da vas pita nešto, osmeh na lice i objasnite zašto slikate! :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Ratomir » Čet Nov 17, 2016 9:39 pm

Ма ако ти возач приђе, набоди га и сликаш колико хоћеш :mrgreen:
Image
Ratomir
Član

Postod becks89 » Čet Nov 17, 2016 10:38 pm

Nadam se da nisi bio ozbiljan...

Poslato sa Huawei Honor 7 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Ratomir » Pet Nov 18, 2016 10:44 pm

Да, озбиљан сам... Наравно да нисам.
Image
Ratomir
Član

Postod primo 1 » Ned Nov 20, 2016 4:03 pm

Uglavnom se trudim da slikam tako da vozač toga ne bude svestan. Danas sam napravio jedan mali eksperiment koji mi se na kraju isplatio. Bio sam u kolima pored puta i odjednom sam u retrovizoru spazio stari Tam kako mi se približava priličnom brzinom. Shvatio sam da neću imati vremena da izađem iz auta i onda sam ga uslikao u retrovizoru:

IMG_20161120_132018.jpg

Onda sam to malo iseckao i obradio. Dobio sam sliku koja nije tehnički bog zna šta, ali ovakvi autobusi se viđaju veoma retko. Ovom ima otprilike 35 godina. Evo konačne slike:
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 10:02 am

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica