Logo

Kupovina polovnjaka

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Kupovina polovnjaka

Postod miham » Pon Apr 21, 2014 9:24 pm

Danas sam isao da gledam jedno auto..u pitanju je audi a4 1.9tdi karavan '98 god. boja crvena..e sad mislio sam da mu dam mog senika i pridam maximum 300e i uzmem ovog audija..nijesam slikao pa ne mogu da vam slikovito prikazem..audi ima 90ks,aluminijske felge,centralno,daljinsko,prednje podizace..ima neku kodiranu fabricku muziku..auto nema klimu..!felge su 15-ice ali guma prakticno kao da nema,mislim ima ali prednje dvije bih morao da kupim,od ostalih bi se mozda iskombinovale dvije za zadnji kraj..ima kuku,onaj sportski t volan..sto se limarije tice,malo ocesan prednji branik,nista strasno i hauba mu je matirala,mada akrilna je boja na njega(nije metalik) pa se to moze korigovati jednim poliranjem..ima i siber,nijesam probao radi li..vidis nijesam ni vidio koliko je presao..nije bio paljen 20-ak dana i upalio je skoro odmah,nije dimio..izgasio sam ga i upaljivao opet,pali kao metak..otvorio haubu,motor cist,suv(vjerovatno opran kad je dosao kod njega),pusta dim na "pletenicu" tj. onaj dio sto je na sred cijevi koja ide put auspuha a sluzi da upija vibracije motora..u stvari evo slika:
Image
Takodje,cuje mu se vodena pumpa,tj samo sto se ne prospe..nije registrovan..sto se enterijera tice,sjedista su kao nova,ona plastika na tapaciru vrata sto su na njoj prekidaci podizaca i rucka ima onaj gumeni sloj(znace vlasnici vw i audi vozila iz tog doba) koji se guli,koji je dosta pohaban..u gepeku nema one daske sto prekriva rezervni tocak(kojeg isto nema) i one stranice gepeka su dosta zapustene i prljave..sto mi je najvise zasmetalo jeste sto ono platno sa plafona visi,tj. odlijepilo se..e sad,mom seniku istice registracija sad u junu,tako da bih svejedno morao da ulazem to u oba..moj senik ima top motor i mehaniku,klimu,prednje podizace,muziku,centralno,daljinsko,4 top ljetnje gume (14-ice) i 2 nove zimske gume..registracija za senika je 230e,za audija bi bila 260e,s' tim sto bih vjerovatno preveo auto i to bi me kostalo dodatnih 100e prevoda,20e nove tablice i saobracajna..pored toga treba da kupim dvije gume sto je nekih 100e,da popravim vodenu pumpu i pletenicu i pozategnem unutrasnjost,sto je jos nekih 100e,i jos njemu pridam eto 200-300e..isplati li se ta eskurzija majku mu..???dobro bi mi dosao dizel,mada mi ni senik ne trosi preko 10e benzina na 100km,ali bez klime se u pg ne moze ljeti..a nijesam sad nesto extremno pri parama da ulazem neke silne pare u njega...sta vi mislite..?? e sad sto ja sve to radim jeste sto ce taj audi uvijek biti na nekoj cijeni,dok mom seniku pada cijena..kao i svim autima doduse..ali eto nas narod je lud za dizelima koji su iz Njemacke i ne treba nista u njih da se ulaze...
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Pon Apr 21, 2014 10:01 pm

Taj Audi je kanta,isterano je to..taj bez 300 000 km na satu nije.Nekazem da je Audi los,ali trazi dosta ulaganja,ti Senica imas samo da registrujes i da se vozis a Audija imas da sredis gomilu stvari,sitnice posebno one bas nerviraju.Nemoj ga menjati,naicice neka bolja ponuda.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod miham » Pon Apr 21, 2014 10:04 pm

To i ja kontam,ali kod nas takvog audija ne mozes naci ipod 2500e,dok senika za 1500-1600 da biras.. :) a i prelazim godisnje oko 15000km,mislim da bi se isplatilo ulaganje gledano dugorocno.. :?
miham
Mehaničar

Postod Aleks_BGD » Pon Apr 21, 2014 10:21 pm

Moj savet,ne menjaj Renoa dok nenadjes nesto pametno i vredno da menjas.Pazi Reno kakav takav,sredio si ga,znas sta mu fali i koliko je ispravan.A taj Audi ko znas sta mu jos fali,znas valjda iz iskustva i sam da ces osim toga sto si video kad ga nakacis na kanal naci bar jos nesto a pare samo idu i idu..neznam,iz price mi se taj Audi nesto ne svidja,da sam ja na tvom mestu ostao bi uz Renoa,ipak je ispravniji od Audija i to daleeekkoooo...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Kassbohrer » Uto Apr 22, 2014 6:10 am

miham je napisao:To i ja kontam,ali kod nas takvog audija ne mozes naci ipod 2500e,dok senika za 1500-1600 da biras.. :) a i prelazim godisnje oko 15000km,mislim da bi se isplatilo ulaganje gledano dugorocno.. :?

Jeste naš narod lud za dizelima iz Njemačke, ali auto bez klime (Audi pogotovo) više ne možeš bez gusala prodati. To što se čuje vodena pumpa to ti 99% znači kompletan veliki servis, a to što ti visi platno sa krova to ćeš vrlo teško riješiti bez zamjene kompletnog ''neba''. Trebao si i trap da prekontrolišeš on ima dupla aluminijumska ramena, što daje veliku udobnost ali su i prilično osjetljiva.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod miham » Uto Apr 22, 2014 7:18 am

Ma nijesam mogao da ga probam jer je bio u sred auta koja nijesu bila pokretna,inace sam htio da ga provozam bas iz tog razloga..ma tacno mi dodje da igradim plin u mog renoa i pocinem.. :)
miham
Mehaničar

Postod branik » Uto Apr 22, 2014 10:40 pm

Meni se ta poslednja varijanta svidja. Vozi to, ugradi mu plin, a moja preporuka je AC uredjaj. Presao sam 100 000 sa jednom zamenom filtera i ulozaka dizni.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod miham » Sre Apr 23, 2014 2:29 pm

Tako ce ti i biti..vrlo vjerovatno,evo ga vozim dvije godine na benzin,pa moze sacekati jos koji mjesec dok se dohvatim para.. :)
miham
Mehaničar

Postod Aleks_BGD » Uto Maj 06, 2014 11:00 pm

Ljudi treba mi pomoc oko ovog auta,svidja mi se nije puno presao,zvao sam coveka kaze prvi vlasnik kupio ga u Verano motorsu,ali me brine sto je automatik i jos plus sto je vozen na nasim drumovima..neznam voleo bih da cujem vase misljenje.Hvala
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... ugeot_307/
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod branik » Sre Maj 07, 2014 12:58 am

Prodavac u LE, table BG. Prvi vlasnik? Vec dovoljan razlog da dobro otvoris oci.
branik
Profesionalni vozač

Postod Aleks_BGD » Sre Maj 07, 2014 1:12 am

Hocu da kupim nesto mladje od Leganze do 2500e,nesto sto manje trosi?Dizela ili benzina,uglavnom bitno mi je da ima manju potrosnju i da bude koliko toliko normalan za odrzavanje jer hocu da ga vozim svaki dan.Razmisljao sam da kupim Punta 1.2 ili Corsu 1.7CDTI,kolega vozi Fokusa 1.8 TDDI ikaze prezadovoljan sto delovima sto potrosnjom.,a nebih se bunio ni za neki Pezo HDI...kazem vam treba mi auto za svaki dan.
Cak sta vise gledao sam i Stila 1.2 60KW ili ti 80KS sasvim dovoljno mi je,a lep auto sa troja vrata.Drugar jedan ima Clia 1.5DCi kaze ne izlazi iz njega a potrosnja vrlo mala...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod arandjelovic » Sre Maj 07, 2014 5:29 pm

Sad kad sednes iz Leganze u Clio ili Punta bice kao da su te zatvorili u kutiju. :D Onda ti je mozda najbolja opcija Peugeot HDI ili taj Stilo 1.2 od 80ks, jos ako je sa plinom ima da ti trosi kao upaljac. Ujak mi ima Bravu sa istim motorom na plin i stvarno je dzaba voznja, u Stilu bi verovatno malo vise trosio ali opet ok.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod Aleks_BGD » Čet Maj 08, 2014 2:22 am

Ma znam ja to,ali sta ces vreme je malo za promenu..ej da znas i ja sam razmisljao da uzmem taj Stilo 1.2.Nego me muci da nije to malo slabo za onoliki auto,bez obzira sto je sa troja vrata,ali ako ti kazes da malo trosi bem li ga..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod branik » Čet Maj 08, 2014 6:53 pm

Slab je i mora da trosi. Veliki je to auto za 1200.
branik
Profesionalni vozač

Postod arandjelovic » Čet Maj 08, 2014 7:41 pm

Ja kazem za Bravu, u Stilu sigurno da mora vise da trosi, mada kada je Scenicu dosta 1.5dci sa 75 ili 85 konja i Stilu je dosta 80ks za neku svakodnevnu voznju. Aleks isao sam sa ujakom sa tom Bravom na Vlasinu, od Plane je krenuo sa punom bocom i na ulazu u Surdulicu je dosipao mozda za hiljadu i nesto dinara (1300 ili 1600 zaboravio sam), e sad kolika mu je bila potrosnja jbm li ga, zaboravio sam koliko je plin bio tada. Vozio je sa 4 osobe unutra i sa punim krcatim gepekom stvari. Isao sam za njim sa mojom Bravom i cini mi se da je one krivine i uspone iznad Surdulice savladavao relativno lako.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili