Logo

Rad klima uredjaja u autobusima tokom letnjeg perioda

Diskusije

Re: Rad klima uradjaja u autobusima tokom leta 2014.

Postod gospodin dzo » Sre Jun 11, 2014 1:05 am

Vidim da se u Lasti opasno steka gorivo...
Danas popodne stariji covek vozi 4123 na 78.Covek krece sa neverovatno laganim gasom,zalece ga do 35 i onda izbaci u ler i dogega se do stanice....Strasno...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Sponzor

Postod becks89 » Sre Jun 11, 2014 7:42 am

Ma to je Bane, on je poseban slucaj, nije to zbog goriva vec sto je njemu neko rekao da tako treba, isto trese volan levo desno samo iz njemu znanog razloga.
A da stekaju, pa moraju tako kazu u firmi ;)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod severac » Sre Jun 11, 2014 10:11 am

Ja vec mislio da je razlog iskljucenoj klimi u Lei, odnosno #4307, sto ne radi, kad ono moze biti i stednja goriva. Skuvao sam se, unutra je jedno 500 stepeni bilo. :P
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod SGB » Sre Jun 11, 2014 10:50 am

becks89 je napisao:jako dobar štos koji sam čuo je da im, pored toga što ugase klimu, puste i grejanje, pa se vrlo brzo nauče pameti

Паљењем грејања возач се сврстава у исте оне индијанце са којима се расправља око климе. Потребно и довољно је да када види да чобанија не одустаје од отварања прозора, лепо искључи клима уређај и решена ствар. Иначе, једино и добро решење је забравити луфтере. Прозор без луфтера је бесмислен у прелазним периодима, јер би клима морала да ради у пролеће и јесен. Такође, чак и ових дана нема потребе да клима ради нпр. у 11 увече, довољно је отворити прозоре, напољу је пријатније и ту се оствари и нека уштеда. А и хигијенски је некад проветрити возило. :D
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod bus.life » Sre Jun 11, 2014 11:29 am

Mislim da je ovde pitanje principa i sustine. Klima na vozilu vec neko vreme ne predstavlja luksuz nego obavezu. Tacno je da smo se ranije vozili autobusima bez klime, ali budimo realni, nisu bile tropske vrucine tokom leta kao poslednjih godina.
Ali da se vratim na glavnu temu. Ako su vec kupljeni autobusi sa klimom (ili im je naknadno ugradjena) onda treba i da se pusti u rad. I ta klima dodatno kosta i povecava cenu autobusa. Ako su pare za to date onda bi trebalo da se u eksploataciji i koristi.
Ne trebaju gradjani da ispastaju zbog stalnih "genijalnih" ideja rukovodstava javnih preduzeca i institucija koji se svaki cas menjaju.
Takodje uzmimo u obzir da grad Beograd privatnim prevoznicima placa ako se ne varam 10% vise po kilometru ako imaju klima uredjaj. Ukoliko ga oni ne pale, to je cista kradja budzetskih sredstava.
bus.life
Član

Pridružio se: Sre Jun 04, 2014 10:48 am

Postod profa_chb » Sre Jun 11, 2014 11:30 am

U Arivinom Konektu je ladno bio topao radijator pre neki dan. Radi samo ventilacija. Žalila se neka žena, da upali klimu, a on ništa...

@becks najobičniji polen filter za klimu za Punta košta cca 500din. Za autobus je malo veći, nek bude do 1500din. Kada ga kupe na veliko, još od neke lokalne firme, ne bude to tolika cifra, a menja se jednom godišnje.

Da, jesmo se do juče vozili Rabama i Sanosima, ali i njihova cena je bila ekvivalentna nivou usluge. Koliko košta jedna klima za autobus? Ako nemamo dovoljno visok standard da možemo da izdržavamo klime, bolje i da ih ne kupujemo. Koliko je drugih rezervnih delova moglo da se kupi za te klime? Ekonomija je čudna igra, ali prelomna tačka u životu pojedinca je kada skontaš da je ta klima najskuplja kad ne radi :wink:

Nikola Pejasinovic je napisao:Ti si profo prosao dobro ja sam zamalo dobio batine od "pametnjakovica" vozaca ineace iz laste, kome nije palo na pamet da ukljuci danas klimu po onoj vrucincini. Kad sam ga fino zamolio da upali drsko mi je sledecim recima odgovorio.

"Klinac ima i tebe i ostale putnike da isteram napolje, ..... vas klima, pametnije mi je da cuvam gorivo nego da vas gospodu hladim!"

Nemo' se sekiraš. Prijavi DJP-u. Ili još bolje, ako poznaješ nekoga u Lasti ko je na poziciji :wink:

EDIT: Istovremeno smo poslali slične postove :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod djole » Sre Jun 11, 2014 10:03 pm

Na 581 ne pale klimu ni u Berkhofima
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod icacar98 » Sre Jun 11, 2014 10:37 pm

U Novobeogradskim Japancima je danas radila klima , ma milina , jos su u 1330 sa kojim sam se vozio i svi prozori bili zatvoreni , dok Karaburma tera priču deblokiraj prvo krilo pošto nemaš blokadu i pravi promaju = vozaču super , pozadi sauna , al šta ćeš ko bi digao ruku iznad glave do panela da upali klimu , za koju danas znam da sigurno radi
Правопис српског језика je napisao:инжињер или инжењер
Пише се и једно и друго.
У војном речнику уобичајено је инжињерија, инжињеријски, инжињерац, а у цивилству грађевински инжењер, машински инжењер, рударски инжењер, саобраћајни инжењер.
icacar98
Član

Pridružio se: Čet Dec 05, 2013 11:53 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Čet Jun 12, 2014 5:45 pm

Jeste karaburmcani nesto igraju na svoju ruku. Samo u solarisima radi klima dok u japanzerima nista. Ni u jednom ne radi klima.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod icacar98 » Čet Jun 12, 2014 7:35 pm

Evo sad sam se vozio sa 882 , vozač je pustio samo prednju klimu , naravno samo po sebi gleda , a pozadi ko šiša
Пише се и једно и друго.
У војном речнику уобичајено је инжињерија, инжињеријски, инжињерац, а у цивилству грађевински инжењер, машински инжењер, рударски инжењер, саобраћајни инжењер.
icacar98
Član

Postod becks89 » Čet Jun 12, 2014 8:43 pm

"karaburmčani"?
Jesi siguran da je pustio samo "prednju" klimu, a ne ventilaciju?
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod severac » Čet Jun 12, 2014 9:46 pm

Danas Lastin Ik na liniji 16, nema klimu inace bus i neki matori stoji pozadi kod motora. Ubija vrelina inace, ali iz motora ono, to je zlo. I stade bus u Terazijskom tunelu, guzva, vrucina, strasno. Matori krece da vice: Majstore, je*o te autobus. Idi sa njim u .... Napljuva vozaca, ni krivog ni duznog.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod icacar98 » Čet Jun 12, 2014 11:05 pm

becks89 je napisao:"karaburmčani"?
Jesi siguran da je pustio samo "prednju" klimu, a ne ventilaciju?

100 , bio sam pristuan baš kad je uključio pre tunela na semaforu , zatvorio svoj prozor i upalio na gornjoj kontroli klime koja je prednja kolko znam japanca i kolko se dalo osetiti
Пише се и једно и друго.
icacar98
Član

Postod becks89 » Pet Jun 13, 2014 12:04 am

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da ne postoji mogućnost paljenja samo jedne klime... Kažem, slabo znam japance, pa neću da tvrdim. Ali po tome, onda u 448 palimo samo klimu pozadi, jer se napred ne oseća :D Nadam se da neko zna kako su regulisane kontrole klime...
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod gospodin dzo » Pet Jun 13, 2014 12:40 am

Na japancima imas 2 jedinice za upravljanje klimom...
Iznad za prednju,a ispod za zadnju klimu ;)
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije