Logo

Autosaobracaj Kragujevac (2)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Re: Autosaobracaj Kragujevac (2)

Postod Autoprevoz GM » Čet Jun 19, 2014 10:31 pm

Predpostavljam da su to 610 i 615?
Autoprevoz GM
Član

Pridružio se: Pon Sep 12, 2011 10:10 pm

Sponzor

Postod 586 » Čet Jun 19, 2014 10:32 pm

Da ,i 618!
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Postod Autoprevoz GM » Čet Jun 19, 2014 10:34 pm

609 je imao problem sa motorom, 611 je u Lasti, 614 i jedna Bova su u Maxi servisu i 619 je u Cacku?
Autoprevoz GM
Član

Pridružio se: Pon Sep 12, 2011 10:10 pm

Postod 586 » Čet Jun 19, 2014 10:36 pm

E da ima i 619,tu je kod njih u garazi... I Reno jedna bova i Daf su na AS...
Korisnikov avatar
586
Član

Postod petar » Čet Jun 19, 2014 10:37 pm

koliko je as imao renoa?znas li 586?
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod 586 » Čet Jun 19, 2014 10:39 pm

Imao je dva,gbr 616 i 617,jedan je izgoreo 2012. god. na liniji za Bar... Mislim na medjugradske....
Korisnikov avatar
586
Član

Postod petar » Sub Jun 21, 2014 7:09 pm

Ako se nevaram u vlasnistvu Autosaobracaja ostala su jos 3 berkhofa 2 bove i po jedan Daf i Reno jeli to od boljih medjugradskih a sto je ostalo u njihovom vlasnistvu ili cak ni tih 7 nisu njihovi?
Korisnikov avatar
petar
Član

Postod 586 » Sub Jun 21, 2014 7:31 pm

Tih 7 jesu njihovi,i jos jedna scania je tu,i visoka 315-ica... I jos 30-ak prigradskih vozila....
Korisnikov avatar
586
Član

Postod petar » Sub Jun 21, 2014 8:13 pm

a kojaje to scania 586 ja sam prevashodno dobio informaciju da su uzeliz scaniju imali je gde na forumu?
Korisnikov avatar
petar
Član

Postod 586 » Sub Jun 21, 2014 8:27 pm

nocturne je napisao:Image

Image

Ovo je taj bus koji je kupio Janjusevic,motor Scania,a inace karoserija Joncheer.... Imaju jos jednu takvu u garazi...
Korisnikov avatar
586
Član

Postod petar » Sub Jun 21, 2014 8:34 pm

da da motor scania znaci ima jos 619 sto je navodno u cacku.
Korisnikov avatar
petar
Član

Postod 586 » Sub Jun 21, 2014 11:01 pm

Bio je u Cacku,pa je prosle godine u septembru mesecu cini mi se doteran kod njih u garazu...
Korisnikov avatar
586
Član

Postod negas » Ned Jun 22, 2014 1:51 am

Pitanje je dana kada ce da ode i 604.

Danas videh na stanici na šofgerki sa desne strane stoji nalepnica Izvrštelja da je popisan!

Dakle, u AS-u su se pomirili da će ostati verovatno bez ijednog auta. Možda je i Bova popisana ne videh izdaleka!

Sreća je u tome da kako god bilo, linije drže kako tako. Ne valja što ne radi polazak za BGD u 19.30h, ali verujem kada se stabilizuu sa autima (ako se stabilizuju) da će i to raditi i sve ostale linije koje su "brisane".

Tu ima sada više problema.

Prvo, radnici hoće da rade, ali neće da povuku Tužbe, pa im zato "plene" aute. Ne znam da li "plene" zbog sadašnjih ili bivših radnika, ali očigledno zbog jednih i drugih.
Nije to baš korektno, jer hoćeš da radi firma-hoću, e pa onda nema tužakanja. Kako da doteram 20 novih buseva, pa da mi odmah iste zaplenme jel? Vrzino kolo. Dakle treba prvo to rešiti.

Opet pišem, mogu oni sve pokrenuti sa 30 auta. Država je vlasnik, neka im dotera (kupi) i reši barem jedno preduzeće u restrukturiranju. Otprilike znam šta se čeka, pa valjda ćemo dočekati i to!

615 skinute nalepnice AS-a, pozadi JN a napred JANJUSEVIC na soferki!
Verovatno ce i sa strane. Ne znam sto je to uradio kada vozi linije AS-a, ali što bi on na kraju krajeva reklamirao AS. Po zakonu, trebalo bi da ima nalepnice AS-a, vlasnika linija, ali kako se više ne zna ko pije a ko plaća, može i ovako, čak ispada kao da je Janjuš u stvari vlasnik svih linija!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod mbus2 » Ned Jun 22, 2014 1:49 pm

Janjusevic je kooperant AS-a i ima puno pravo da sve bivse AS-ove linije vozi svojim autobusima, pod svojom firmom. Ugovorom je sigurno definisan status linija, odnos kooperanata, ali ako AS bude ostao bez vozila (sto se polako ali sigurno desava) nece dobiti resenje da je osposobljen za medjumesni prevoz i sve linije automatski ostaju samo Janjusevicu od 1.6.2015.
Linije koje su brisane vise ne postoje, i ako je Srbija pravna drzava nema osnova i nacina da budu "vracene". Status ostalih linija je jasan. Ako se ne otpocne njihovo odrzavanje tri dana od pocetka njihovog vazenja, pet dana u kontunuitetu ili deset tokom perioda vazenja reda voznje i one ce biti brisane. Sada nema vise strajka ni "osnova" za moratorijum na brisanje.
Situacija je jasna, jaki preostali polasci za BG, Vranje, Sombor i jos par preostalih ce preziveti, ostatak ce biti brisan. Pitanje je samo sta je obecano radnicima AS-a? Da li je neko od njih primljen u radni odnos u Janjusevic i na koji nacin ce oni biti finansirani, placeni od angazovanja samo desetak uposlenih autobusa? A ima ih kako pisete oko 150. Sve sam blize tome da Janjusevic kako je vec navedeno namiruje raniji dug za iznajmljivanje vozila i da je sudbina AS trajno zapecacena.
mbus2
Član

Pridružio se: Ned Sep 18, 2011 3:48 pm

Postod petar » Ned Jun 22, 2014 8:51 pm

Ono što sam pisao ranije, a bio napadan (nema veze normalno je to i treba da se vodi diskusija) se obestinilo. Dakle, Janusevic je krenuo da radi i "brisane" linije. Govorio sam da je AS u restrukturiranju to svi znamo i da ima posebna status. To se sada pokazalo.

ovo je napisao nas uvazeni kolega negas 10 juna kada je janjusevic preuzeo linije od 1 juna? Pri tome nas uvazeni kolega se drzi kao pijan plota svojih nekadasnjih konstatacija kao eto bio sam upravu eto obistinilo se kao JANJUSEVIC JE POCEO DA RADI BRISANE LINIJE e pa za tvoju informaciju LINIJE KOJE SU AS-U BRISANE;POLASCI ZA BG-AUTOPUTOM,ZA UZICE I ZLATIBOR ZA CACAK I JOS DOSTA NJIH SU BRISANE NITI CE SE KAD VRATITI.

JANJUSEVIC JE REGISTROVAO SAMO LINIJE KOJE SU OSTALE A NISU BRISANE U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA KOLEGOM MBUS-OM SVE JE TAKO KAKO JE NAVEO,SEM TOG DELA ODRZAVANJA LINIJA I NJENIH BRISANJE SVE PREOSTALE LINIJE A KOJE SU REGISTROVANE NA JANJUSEVICA(KOPERACIJU) NISU BILE 9 MESECI BRISANE IAKO NISU RADILE,TU SE U PRINCIPU BRISU KAO I CELOJ SRBIJI PO PRIJAVI DRUGOG PREVOZNIKA TAKO DA IMAMO MILION LINIJA KOJE SE NEODRZAVAJU A UJEDNO SE I NEBRISU.

Kada sam sa velikom zaloscu ponavljam velikom zaloscu rekao da je AUTOSAOBRACAJ PUSTEN NIZ VODU KADA SU MU DOBAR DEO DOBRIH LINIJA BRISANE ULETO SAM U PREPUCAVANJE SA NEGASOM(DON KIHOTOM AUTOSAOBRACAJA)GDE JE POZNAVANJEM MATERIJE IZ SAOBRACAJA DA SVE LINIJE KOJE SU BRISANE MOGU VRATITI JA SAM MU REKAO NE NEMOZE ALI ON JE TVRDIO DA SE MOZE DESITI LEX SPECIJALIS.

Takodje uvazeni kolega je pozurio sa hvalisanjim kako je bio u pravu ali konstatcijom kolege mbusa je postalo jasno da je autosaobracaj postao istorija kao sto sam predpostavio pre par meseci.
DEO BRISANIH LINIJA,PREOSTALE REGISTROVANE NA JANJUSEVIC,RASPRODAJA SUDSKIM PUTEM MALO AUTOBUSA STO JE OSTALO,PREUZIMANJEM 20 RADNIKA NA JANJUSEVICA I OSTATAK SVEGA 100 RADNIKA KAD DOBAR DEO RADNIKA DOBIJE OD DRZAVE NEKI SOCIJALNI PROGRAM OSTACE SAKA RADNIKA I MOZDA NEGAS KAO PREDVODNIK I POSLEDNJI MOHIKANAC AS-A SA VIZIJOM OZDRAVLJENA AS-A.
EPILOG JE SLEDECI JANJUSEVIC ILI NEKI DRUGI PREVOZNIK NA OVAJ ILI ONAJ NACIN PREUZECE NA SEBE ,LOKALNI I PRIGRADSKI SAOBRACAJ VEROVATNO SE LASTA OBAVLJATI,AUTOBUSI MEDJUGRADSKI SUDSKI ZAPLJENI I PRODATI,PRIGRADSKI I LOKALNI TAKODJE PRODATI SUDSKIM PUTEM KAO VOZILA ILI STARO GVOZDJE....E ONDA CE DOCI NA RED DEPO,STANICE,NEPOKRETNA IMOVINA KOJA CE SE TAKODJE SUDSKIM PUTEM RASPRODATI DA BI DUZNICI BILI NAMIRENI,MALO PO MALO SVA IMOVINA CE BITI RASPORDATA A AS NAZALOST OTICI U LIKVIDACIJU.
JEDINA INTERESANTNA STVAR JE KO CE PREUZETI STANICE KAKO MANJE TAKO I NAJBOLJI KOLAC CELE PRICE AS KRAGUJEVAC.
NA KRAJU PRICE ZA PAR GODINA I PAPIROLOSKI AS CE SE PRIDRUZITI GIGANTIMA IZ VECNIH LOVISTA KAKAV JE BILA RAKETA,AUTOPREVOZ LOZNICA,PREVOZNICI IZ CUPRIJE,PIROTA,LESKOVCA,SABCA... I TD.KAZEM OPET NAZALOST.
Korisnikov avatar
petar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije