Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod Stefan Bgd » Čet Nov 06, 2014 1:44 am

Odlična, Fiestica ti je k'o lutkica! Da te sa srećom služi! :)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod gospodin dzo » Čet Nov 06, 2014 10:03 am

Hvala momci :D
@profa
Jesi mi nasao onaj grafik? :D
@branik
Bas tako,sjajan motor...Samo moram da proverim nesto oko kvacila...Menjano je sve oko kvacila na 240 000 km,a i dalje je tvrdo i malo vise ''hvata''...Sada ima 256 500 na satu...
@arandjelovic
Da da,samo da je malo lepsi zadnji kraj,to bi bilo to...Mada i sada izgleda ok..Felne cine pola auta ;)
@stefan bgd
Hvala batice,trudim se :D
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod profa_chb » Čet Nov 06, 2014 11:47 am

Nisam, ne mogu da nađem, pa to ti je. Našao sam gomilu različitih podataka o momentu i broju obrtaja :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Čet Nov 06, 2014 7:47 pm

Kvačilo je samoštelujuće, tako da je visina takva kakva jeste. Pitanje je jedino šta je ugrađeno, kakvi delovi.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod PEX » Čet Nov 06, 2014 11:17 pm

Cestitam Dzo majstore, neka te u zdravlju sluzi pa da ga dogodine zamenis za jos bolji. I obavezno ga 'osvestaj' :), ja moj auto doterao kuci (kupio) u cetvrtak, odmah u petak odradjen posao i eto sluzi me bez problema sad ce pune 3 godine.
Inace sticajem okolnosti (novce ulazemo u nesto drugo) jos uvek vozim mog starog Audisu, i mislim da ce tako biti jos sigurno 2 godine. Zbog toga ga bas maksimalno odrzavam, skoro je odradjeno poliranje i voskiranje pred zimu, servis, zamena desnog kinetickog i obe manzetne. Prezadovoljan sam sa njim (da ga ne ureknem), mada iskreno mi je dosadio skroz (i full zenska dosadi posle toliko godina, a kamo li auto)
Par slika posle poliranja (steta sto ne moze slikama da se docara sjaj kao sto je uzivo)
Image
Image
Image
Image
Volan planiram da zamenim za onaj klasican cetvorokraki (ako nadjem neki dobar i povoljan), ovaj sam prilicno izlizao, a i ne svidja mi se.
Image
Image
Dobinsko pranje ce sacekati prolece, nisam stigao da ga odradim kad je bila temperatura 20+.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod miham » Pet Nov 07, 2014 7:51 pm

Ja skoro dao kolegi moje auto da ide na svadbu,udavao cerku..i covjek popio i udario sa autom.. :roll: :roll: udario je sa desnim tockom u ivicnjak i iskrivio mi pola prednjeg trapa,vjerovali ili ne,traverzu(dio za koji se kaci trap,kao i stope motora i menjaca) je iskrivio,balansstanglu,spone,tocak..sprdnja..sva mu je sreca sto nije nekog zakacio ili udario jer bi se policija dobro poigrala sa njim..taman izasao jedan lijepi zakon kod nas,cini mi se ako te uhvate sa preko 1 promila alkohola da ides batice mislim 45-60 dana u bajbok..direktno,bez sudjenja..takodje,sto je po rijecima majstora svosjtveno za renoa da se prilikom nekog jaceg udara pobrkaju brzine u menjacu,tj. zaglavi se neka visljuska u menjacu i nema sanse da mozes da usaltas nijednu brzinu..eto i to mi se desilo na senika..
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod branik » Pet Nov 07, 2014 8:02 pm

Koliko ima šanse da se ispravi?
Iz iskustva znam da ne može da bude kao pre, kako god da se uradi.
branik
Profesionalni vozač

Postod miham » Pet Nov 07, 2014 8:10 pm

A traverza je montazna,dodje kao dvije skije koje su povezane poprecnim profilima,ovakva:
Image
Pa je majstor nasao polovnu dobru,pa evo mijenja sve sto se pokrivilo..na nju se kaci skoro citav trap,viljuske,balansstangla,hladnjak,glava upravljaca,stope motora i menjaca..a meni su viljuske na trap gusane,pa nijesu mogle da se iskrive i amortizuju udar nego se sve odrazilo na traverzu..a mora zamijeniti sve sto je otislo,i dvije felne su mi se iskrivile,pa na reglazu pa dako bude dobro..
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Pet Nov 07, 2014 8:42 pm

Pa kolikom je briznom išao kad je tako izmasakrirao prednji trap :?

@PEX Odlično ga čuvaš. Tačno mi dođe da ti pozajmim auto na koji dan ;)
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod branik » Pet Nov 07, 2014 9:00 pm

E, to je bolja varijanta, jer onda nema oštećenja na karoseriji. Pre nekoliko godina sam leteo eskortom desetak metara jer me je čovek koji je preticao traktor ispred prevoja sjurio sa puta. Bilo je ili -ili. Izabrao sam da ginem samo ja, ali sam prvo desnim tockovima zakacio onaj starinski ivični kamen kupastog oblika, a onda i doskočio na njih. Jeste da me je taj kamen spasao višestrukog prevrtanja jer je podigao desnu stranu (bila je velika obala od preko 2m), ali je napravio haos. Felne su bile zgužvane, posebno prednja, gume dobile bruhove, a trapovi pomereni. Auto je išao u četiri traga i bio jako teško upravljiv. Viljuške i rame se kače direktno na karoseriju i to je bilo nemoguće potpuno ispraviti. Bio je na panteru, istezan, vraćan presom, macolom, regliran, dodavane pločice ali je ipak ostao malo uvrnut. Mogao je lepo da se vozi, ali je gume trošio neravnomerno i jednostavno to više nije bilo to. Takvog sam ga i prodao ubrzo. Ta oštećenja odozdo mogu da budu baš gadna.

Inače dovoljno je ići četrdesetak km/h ako je onaj pravougaoni ivičnjak sa oštrim ivicama. Taj ram je tako i zamišljen da bude najslabije mesto i da se iskrivi on, a ne karoserija. Masa vozila čini svoje pa se krivi relativno lako.
branik
Profesionalni vozač

Postod miham » Pet Nov 07, 2014 9:39 pm

ko zna kojom je brzinom isao,ne sjeca se..uglavnom vozio je bulevarom desnom trakom i tako je jako udario u ivicnjak,tacnije ocesao ga da ga je bacilo na lijevu traku.. :!: zakacio i branik,isto,mislim da mi je jedna stopa motora crkla koja je bila na tu stranu..a taman mi dobrodoslo,pa sam mi je zamijenio homokineticki zglob koji mi se odavno cuje i neke piksne na viljusku,taman cu da prmijenim i ulje i filtere,tako da sam miran sa autom jedno vrijeme..e da,kad mi ga je dignuo na dizalicu vidio sam da su mi plocice dosta potrosene,pa i njih moram da mijenjam..eto sve jedno na drugo.. :roll: :roll:
miham
Mehaničar

Postod branik » Pet Nov 07, 2014 10:00 pm

Kassbohrer je napisao:Pa kolikom je briznom išao kad je tako izmasakrirao prednji trap :?

@PEX Odlično ga čuvaš. Tačno mi dođe da ti pozajmim auto na koji dan ;)

Pozajmljivao i miham, pa...
branik
Profesionalni vozač

Postod miham » Pet Nov 07, 2014 10:48 pm

a opet bih,sta cu,desi se svakome..a dje moj Kassbohrer PEX-u da das auto..???jedino da ti ga opere,posto je evo rodjen za toga.. :mrgreen: :mrgreen:
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Pet Nov 07, 2014 11:23 pm

Šta ćeš meni je prošle godine stajalo auto parkirano pa ga olupao grad. Prvi komšija ove godine prepao se grada i sklonio auto u garažu, kad ono udario pljusak, provali se šaht i izlije se voda kod njega u garažu... Samo kad su svi zdravo, lim se može ispraviti...
P.S. Nemojte tako na pazovačkog lolu ;)
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod PEX » Sub Nov 08, 2014 2:00 pm

@Miham: Haha, e jesi spadalo, nema te takvog uNiksic. :)
@Kassbohrer: Volim ja to da drzim cisto i sredjeno, iritira me prljav i zapusten auto. Jel vozis jos Passata B6 (i ako da kako sluzi)? :)
Generalno nisam pristalica davanja svog auta, niti uzimanja tudjeg.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili