Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Sloba » Pon Jan 05, 2009 8:41 am

Nije niko vozio Stellu. Mi smo se svi vozili. Ima odlično ubrzanje! Poseduje Cummins motor i Allison šestostepeni automatski menjač. Stella poseduje jastuke pto utiče na konfor. U opciji su gradska, prigradska i turistička sedišta, zavisno od kupca. Jeste, neudoban je bez jastuka, što lično mogu dokazati, a menjač je namešten da se prebacuje kao da si u gradu. :roll: :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod s215hdh » Pon Jan 05, 2009 11:55 am

Objasnio sam coveku sve lepo u privatnoj poruci, sta je i kako vozeno, da ne idemo puno u offtopic...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod cone » Sre Jan 14, 2009 11:12 am

Ja sam malo propustio ovih dana od diskusije na Forumu, pa se tek sada priključujem diskusiji u ovoj temi.

Ekspanzija proizvodnje midi i mini autobusa je u toku i sve je više kupaca koji traže ovakve autobuse. U narednih mesec dana iz fabrike treba da izađe 15 midibusa tipa Mercury za izvoz u Saudijsku Arabiju. Ovi autobusi su doduše prilagođeni tamošnjim uslovima i zahtevima, pa autobusi imaju FAP šasiju sa FAMOS motorom, manuelnim menjačem i lisnatim gibnjevima. Tehnički gledano, isti je model kao onaj predstavljen na sajmu Beotruck 08. Opremljen Vogel sedištima na povećanom razmaku, pravo je zadovljstvo bilo sedeti u njemu. Ali samo dok stoji, pošto je vožnja u njemu krajnje neudobna!

Stella je, sa druge strane, malo veći autobus kojeg pogoni Cummins motor, ali i njega "krase" lisnati gibnjevi. Međutim, koliko sam čuo, vožnja u njemu je udobnija, a i dosta je startan i "prgav" na gasu.

Oba autobusa imaju relativno skroman prtljažni prostor (3 i 4 m3), što bi bilo dovoljno za prevoz radnika i manje izlete, ali za turizam i shopping ture svakako ne.

Prednost malih fabrika, kao što je Neobus, je svakako to što se svaki željeni model može prilagoditi kupcu, pa tako i ovi midibusevi.
Sedišta mogu biti i Vogel i Esteban, ali i Kiel, a može se i birati njihov broj. Sasvim sigurno bi se umesto 31 (37 za Stellu) sedišta moglo ugraditi upola manje sedišta, a zadnji deo ceo pretvoriti u prljažni prostor.
Što da ne?

Mislim da ugradnja drugih agregata za sada nije u opciji, obzirom da FAP dostavlja šasije, pa bi svako prilagođavanje bila skuplja varijanta.

Mislim da je za turističke ture ipak najbolja opcija model Ayats Platinum koji Neobus trenutno sprema u saradnji sa španskom fabrikom.
Taj model je dužine oko 9 metara, sa vazdušnim ogibljenjem i nezavisnim prednjim vešanjem i MAN sklopovima. Ovako će izgledati kad izađe iz Neobusove hale:

Ayats Platinum je napisao:Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod joza » Sre Jan 14, 2009 8:23 pm

Cone, mnogo ti hvala na detaljnom izvestaju, volim kad ljudi detaljno izvestavaju o dogadjanjima i novostima kod nasih proizvodjaca. Da ne idemo u OT saljem P.P. veceras
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod ОСТОЈА » Sub Jan 17, 2009 4:43 pm

a?
Poslednji put menjao ОСТОЈА dana Pon Jan 19, 2009 4:04 pm, izmenjena samo jedanput
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod joza » Sub Jan 17, 2009 7:22 pm

Drago mi je zbog Vas. Nadam se da cete i pored ovih kriza koje najavljuju prodavati vise autobusa. Adeqvat mnogo zanimljiv autobus, moze da obavlja vise poslova, od ne toliko zahtevnog turizma do medjugradskog saobracaja.
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod lav » Sub Jan 17, 2009 8:16 pm

Jedno pitanje,

Potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA dali se plaća carina na uvoz autobusa iz Srbije :?:
lav
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 3:37 pm

Postod Luka » Ned Jan 18, 2009 12:10 pm

lav je napisao:Jedno pitanje,

Potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA dali se plaća carina na uvoz autobusa iz Srbije :?:

Koliko sam ja razumeo, ne bi uopste trebalo da bude carine na bilo kakvu robu.. Samo, to potpisivanje najavljuju evo vec treca godina ako se ne varam..
Luka
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:36 pm

Postod cone » Pon Jan 19, 2009 11:30 am

U Neobusu se polako završavaju autobusi za Saudijsku Arabiju, pa je tako i prvi midibus Mercury dobio kolor šemu. :)

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod profa_chb » Pon Jan 19, 2009 11:32 am

svaka čast :) ZAMBAAA ZAMBAAA :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Nikola_Bgd » Pon Jan 19, 2009 11:35 am

Svaka cas,svaka cast!!!Samo profo prevedi na SRPSKI to ZAMBAAA ZAMBAAA. :D :wink:
Ako treba crtez (autobusa,kamiona,aviona,i drugih prevoznih sredstava)javite se...
Image
Korisnikov avatar
Nikola_Bgd
Član

Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 9:25 pm

Postod ferdinand » Pon Jan 19, 2009 11:40 am

cone je napisao:U Neobusu se polako završavaju autobusi za Saudijsku Arabiju, pa je tako i prvi midibus Mercury dobio kolor šemu. :)

Image

Image

Image

Image

skroz je dobro ispalo, bas dobro :) :)
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod profa_chb » Pon Jan 19, 2009 2:47 pm

Nikola_Bgd je napisao:Svaka cas,svaka cast!!!Samo profo prevedi na SRPSKI to ZAMBAAA ZAMBAAA. :D :wink:

čitaj u temi vicevi :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod joza » Pon Jan 19, 2009 4:47 pm

Meni je bas nekako sladak ovako manji, koliko vidim dosta solidna zavrsna obrada, sklopovi se lepo uklapaju, razmak izmedju limova isto lepo uklopljen, sve u svemu presladak autobus, a i pohvale za Neobus i naravno majstore!
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod negas » Čet Jan 22, 2009 2:06 pm

Cone, pa udji unutra i kokni one galerije, jao kao na TAM-u 260a119, takve bih stavio u teru, ili universa kao jeftinija oprema i bili bi vrh, jao...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki