od becks89 » Sre Mar 04, 2015 5:31 pm
Ovo je 385.
Onaj 'les' bi trebalo da je tamo gde si ga slikao, u zici.
@Sloba, nemoj mi pricati kako nije video treca vrata, u tu pricu moze da poveruje samo neko ko nikad nije seo u autobus, kakve veze ima leva krivina? Zna se kako se staje u takvu stanicu, a to je namotavanjem udesno kako bi imao preglednost svih vrata. Spoljasnje ogledalo ima odlicnu preglednost, vrlo lako mozes da ocenis i cetvrta vrata i vrata vozila iza tebe, jer se toliko vidi, cak i ja umem da ralikujem, kao de bil i totalni nepoznavalac vozila. A to nije je video kako je izlazila, vec sam pominjao, ljudi su smuseni i skontaju da treba izaci kasno, kad vozac krene da zatvara, krecu da iskacu, ukoliko ne obratis paznju vrlo lako se desi da ti podleti pod tockove kao sto se tu desilo. Evo konkretan primer pre neki dan, poluprazan bus, staje vozac na stanicu, u tome kontrolori prelaze ulicu i ulaze na prva vrata, svi su izasli i usli i devojka kad je videla kontrolu krece da iskoci u momentu kad su vrata krenula da se zatvaraju, vrata je hvataju na pola, medjutim ona nekako uspeva da iskoci i umalo da udari u stajalisni stub jer se zanela. I sad da je vozac bio u zurbi, da je dao gas cim je stisnuo dugme, verovatno bi i ona tako prosla. Nema potrebe za elektronskim sistemima, propisi firme su sledeci, tacno je propisano sta podrazimeva stajanje u stajalistu, povucena rucna kocnica (ili stanicna), kretanje tek kada se bude siguran da su se vrata zatvorila, jasno je propisano, samo to treba ispostovati i nema problema. E sad, problem je sto vecina vozaca ima stav kako je najpametniji i onda propisuje neke svoje zakone, otvaranje vrata u pokretu, davanje gasa pa zatvaranje vrata i slicno, a to je vec drugi problem i debeli OT. Da zavrsim, protivnik sam svih tih sistema zbog nemogucnosti odrzavanja istih i vise nedostataka tih sistema, smatram da je jednostavnije lupiti par vozaca po usima i naterati ih da se postuju propisi, nego da se budzi dodatna elektronika na vozila, kad imamo stanje na terenu da se najobicniji osiguraci ne mogu zameniti, jer ih nema, a kamoli da se resavaju neki komplikovaniji elektronski sklopovi...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net