Logo

Fudeks, Beograd

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: Fudeks, Beograd

Postod Kassbohrer » Uto Mar 10, 2015 8:19 pm

Pošto se u marketing pomalo razumijem, da kažem je tačno da postoje pravila o promjenama u vizuelnom identitetu kompanija. Tačno se zna na koliko godina se mijenja logo i kako. Čak i oni logoi koji se nama čine isti (poput Najka) su ipak vremenom pomalo mijenjani.
Takodje postoje i neka okvirna, mada labava, pravila pri izboru boja, recimo ova zeleno-bijela kombinacija je poprilično karakteristična za laku hemijsku industriju. Mada valjda ameri znaju bolje :)
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Sponzor

Postod PEX » Uto Mar 10, 2015 8:32 pm

sremacns je napisao:prevoznik : Fudeks
vozilo : MAN
linija : Beograd - Kladovo
datum : 06.07.2014.
foto : Kremer Damir
Image

Mali OT, sadasnji izgled Man-a.
Image
Image
_________________________________________________________________________________________________________
Sto se tice nove Fudeksove sheme, na pocetku mi se uopste nije svidela na gb 3 (Tourliner). Ali na gb 17 (zeleno bela 431) je vec druga prica, mnogo lepse izgleda jer se koristio 'okvir' oko slova, sto stvara potpuno drugaciju sliku. Nadam se da ce i na sledecem autobusu, slova F U D E K S imati taj svetliji okvir.
Poslednji put menjao PEX dana Uto Mar 10, 2015 8:37 pm, izmenjena samo jedanput
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Dracha » Uto Mar 10, 2015 8:34 pm

Upravo tako gospodine Setra,
takodje da pojasnim one promene za koje sam malopre pričao da se postojeće i prepoznatljivo modernizuje, upravo se to na logou i desilo, FUDEKS prepoznatljiva slova su modernizovana, a logo sunca iz kojeg idu linije je pojednostavljen i promenjen...
Ono što zasigurno is prakse mogu da vam kažem jeste da kada klijenti biraju vozilo za najam, npr Neoplan Tourliner kada im ponudite sledeće slike
http://www.fudeks.rs/ponuda/neoplan-tourliner-2/
http://www.fudeks.rs/ponuda/neoplan-tourliner-beli/
90% bira GB3
10% kaže sve jedno al' bolje onaj prvi...
Dracha
Član

Pridružio se: Uto Feb 18, 2014 12:38 pm

Postod Fipi 494 » Uto Mar 17, 2015 6:18 pm

Danas u garazi bili gosti, Transprodukt sa 417 HDH i Bakic sa jednom 315icom ( Predpostavljam ona sto vozi za Koz.Dubicu) :)
@Dracha, i ja bi se slozio za GB3, za njega me vezu neke uspomene kad vas je agencija Everest zakupila u oktoboru, nadam se za mesec dana kad opet preko njih budemo isli da ce isto Fudeks biti u pitanju ;)
Nije ni drugi Tourliner dvoosovinac los, vozio sam se u oba, i oba vozaca koja su me vozila ih bas paze, pogotovu majstor Dragan ;)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod gospodin dzo » Sub Mar 21, 2015 11:45 am

U cetvrtak uvece putovao sam za Bec sa Fudeksom...Moram pohvaliti vozace,pravi profesionalci,usluga na nivou :D
Nedelja vece povratak,javljam utiske :D
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Fipi 494 » Sub Mar 21, 2015 1:53 pm

Kako je nekome bilo dosadno, da ovo okaci na Tviter...
Image
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Postod PEX » Sub Mar 21, 2015 10:57 pm

Slika ustvari uopste nije smesna, sta ce covek muci se oko pakovanja stvari u dekeru, jer ne moze da se stoji tamo.. Muka je dekera pakovati.
@Dzo: Tako je to kad se putuje sa Fudeksom, Setrom&Pejom senirom :)
PEX
Profesionalni vozač

Postod NemanjaLip » Sub Mar 21, 2015 11:06 pm

Pex da li se desavalo da nekad putnici ponesu svoje stvari kod sebe u dekeru :?: :)
NemanjaLip
Član

Pridružio se: Sre Dec 03, 2014 6:24 pm

Postod PEX » Sub Mar 21, 2015 11:28 pm

To vec ne znam batice. :)
PEX
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Ned Mar 22, 2015 8:16 pm

PEX je napisao:Slika ustvari uopste nije smesna, sta ce covek muci se oko pakovanja stvari u dekeru, jer ne moze da se stoji tamo.. Muka je dekera pakovati.

Bio sam u prilici da gledam kako ga pakuju. Ova slika je po meni od nekog bandoglavog klinca koji je i mladji od mene, i smeje se zato sto je deker nizak, pa se covek pomucio da pakuje...
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Postod gospodin dzo » Pon Mar 23, 2015 7:01 pm

I sinoc isto tako covek pakovao kofere...
Vratio se sa ''novom'' 431..Odlican bus,cak stavise mislim da ima vise mesta za noge nego gt-hd...Jedino sto nema stocice na sedistima...I cini mi se da su presvlacena sedista...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Dracha » Pon Mar 23, 2015 8:30 pm

Poštovani ljubitelji autobusa i FUDEKSa,

slika je vrlo zanimljiva iz više razloga... Pakovanje dekera koji nema prikolicu se zaista pretvara u pakao ako nemate iskusnog vozača koji je to uradio najmanje 840 puta i to sa takozvanim "teškašima" iz Svilajnca... takodje vrlo je nezgodno kada to vozač radi sam, bez pomoći kolege koji mu dodaje prtljag... verovatno je u pitanju vikend , kada bus ne prati devojka koja prima i rasporedjuje putnike, a dva vozača vešto pakuju veoma brzo... Na liniji za Budimpeštu i Beč, putnici ne nose veliki prtljag, i većina putnika želi da torbe stoje na sedištima pored njih, što vozačima užasno ide na živce jer se tako oštećuju i habaju sedišta ukoliko su u pitanju glomazne torbe, pa na maloprepomenutim linijama nema potrebe da deker vuče prikolicu... Što se tiče stočića na GB17, poručeni su, nadam se da će u skorije vreme biti ugradjeni, kao i kafe aparati koji su stigli, ali je jako kompleksna ugradnja i zahteva isključenje autobusa na nekoliko dana... Pohvale za posadu u četvrtak uveče za Beč će biti upisane u evidenciju pohvala za vozače...
Srdačan pozdrav
Dracha
Član

Postod becks89 » Uto Mar 24, 2015 10:26 am

Šefe, pusti ti pohvale, daj tamo neki dinar na platu :D :mrgreen:
Šalu na stranu, pohvale za firmu, u odnosu na sve konkurente za Beč deluju najozbiljnije.

Što se fotografije tiče, pakovanje u dekera je kao tetris, moraš unapred da znaš gde šta ide, ako imaš u planu da to potovariš što pre, kao što gazda reče, treba ogromno iskustvo i pomoć je tu veoma značajna. Sprdnja sa ovim čovekom je krajnje neumesna i bezobrazna, ne voli on sigurno ovde da puzi kao dete i da se valja po prtljažnom delu, ali jednostavno takav je posao.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod gospodin dzo » Uto Mar 24, 2015 7:39 pm

A jesu vala obojica vozaca ''poveca''... :mrgreen:
Malo OT-a,kako im je zeznuto da se uvuku u krevet...Malo je nezgodno postavljen...
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Dracha » Uto Mar 24, 2015 7:53 pm

Poštovani Beckse,

stimulacija u vidu "neki dinar na platu" će u ovom slučaju izostati, jer sam članu posade od četvrtka za uzvrat izvadio telefonsku karticu za 24h koju je izgubio, pa su putnici počeli mene da zovu za pošiljke (koje su inače zabranjene uzgred budi-rečeno... :))... mislim da mu je to bila adekvatna nagrada ;)
A što se tiče gabarita posade GB17 smatram da je kvalitet vozača direktno proporcionalan kilaži u ovom slučaju... :) suprotno očekivanju, obojica su vrlo pokretni i agilni... a uvlačenje u krevet (za koje sam i lično mislio da je nemoguće) ide bez problema, jedino spavanje sa njima u istoj sobi nije baš najpametnija ideja jer obojica proizvode zvukove noću preko 90 decibela... :)
Dracha
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine