Logo

Ikarbus (2)

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Ikarbus (2)

Postod Mickey » Uto Apr 07, 2015 11:05 pm

pa i stoji ikarbuskv znak na istom mestu gde i mercedesov na 112LE
i svidja mi se sto nema onog plasticnog vec ide ovaj metalni, jedino mi je diskutabilna pozicija natpisa ikarbus na prednjoj steni (koji nije postavljen centralno)
svaka cast na minimalistickom dizajnu, mnogo lepse izgleda nego prenatrpani 218n/112n iz 2008!
a cini mi se da su podolit kod trecih vrata lepili po uzoru na solaris :-) moracu na kompu detaljnije da pogledam nije isto kao preko telefona.
svaka cast i profi i ikarbusu, i profane cega te izvestavanje o busevima za Arrivu, GSP Beograd, Pancevo... :-)
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Sponzor

Postod cone » Uto Apr 07, 2015 11:10 pm

Baš kada se govori o logotipu, rekao bih koju reč. Vizuelno mi ceo autobus lepo izgleda i na slikama i uživo. :)
Jedine moje zamerke se odnose na natpise. Pri tome mislim na metalna slova koja se lepe svako posebno, što sam već ranije pomenuo. Ta slova će otpasti vrlo brzo, silikonska su mnogo-mnogo bolje rešenje. Isto tako imam zamerku i na promenu fonta! Stari font je bio vrlo preoznatljiv Ikarusov (pa posle i Ikarbusov) simbol, bio je originalan. :idea:
Gledam sad ovu oznaku "IK 112" iznad vrata (IKII2) u fontu koji deluje veoma rudimentarno. Znate li ona makazama isečena slova "kineska prodavnica" po tržnim centrima? :roll:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Aleksandar97 » Sre Apr 08, 2015 12:00 am

Mickey je napisao:pa i stoji ikarbuskv znak na istom mestu gde i mercedesov na 112LE
i svidja mi se sto nema onog plasticnog vec ide ovaj metalni, jedino mi je diskutabilna pozicija natpisa ikarbus na prednjoj steni (koji nije postavljen centralno)
svaka cast na minimalistickom dizajnu, mnogo lepse izgleda nego prenatrpani 218n/112n iz 2008!
a cini mi se da su podolit kod trecih vrata lepili po uzoru na solaris :-) moracu na kompu detaljnije da pogledam nije isto kao preko telefona.
svaka cast i profi i ikarbusu, i profane cega te izvestavanje o busevima za Arrivu, GSP Beograd, Pancevo... :-)

Ja sam mislio na Ikarbusov znak na sredini volana, mozda ne vidim dobro, ali znaka nema. Kakvi busevi vezani za Pancevo? :D
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 9:59 pm

Postod Mickey » Sre Apr 08, 2015 12:25 am

to za volan se slazem, ja sam mislio na prednju masku

a Pancevo, pa citao sam negde da Pancevo treba da sprema tender, pa ja navijam za Ikarbus :D
Mickey
Član

Postod Aleksandar97 » Sre Apr 08, 2015 12:29 am

Znaci slazemo se sto se tice znaka na volanu. Pa Ikarbus ce dobiti tender, 100% samo sto ce biti radjeni prigradski autobusi sa dvoje vrata, kao sto imaju Ikarbuse 103p. :D
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Postod becks89 » Sre Apr 08, 2015 8:27 am

I to na volanu se reši za 30 dindži :D
Image
Image
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod profa_chb » Sre Apr 08, 2015 10:39 am

Hvala svima! Reklo bi se da sam bio na visini zadatka :D

Biće još reportaža iz Ikarbusa, nemajte brige, oni su više nego voljni da sarađuju sa nama :)

E sad, što se tiče ličnog utiska o 112icama, slažem se da opštim mišljenjem da bi trebalo staviti znak na volan, predložiću im sledeći put kad budem išao! Dopada mi se nov znak "IKARBUS", ali mi se kao i Conetu ne dopada oznaka modela.

Drugi red sedišta sa desne strane su mogli da pomere još malo ka prvom, to sam skontao tek sad na slikama, pošto ima mesta. Ne znam da li bi time smanjili pristupačnost majstorima pri intervenciji na jastuku za oslanjanje. No, možda je i ovako razmak između II i III reda dovoljan, nisam isprobavao :)

Vozačev prostor je trebalo malo više prilagoditi potrebama Novog Sada, ali to je i do samog naručioca i posebnih zahteva. Ovo što su dobili je standarni prostor 112ice. Po mom mišljenju, trebalo je napraviti prostor oko I vrata kao na novosadskim Solarisima.

To što su imali problema pri isporuci jeste loš publicitet, ali dešava se (svima, samo ne znamo). Zato su imali pratnju od tri vozila (srebrni Rumsteri koji se vide na snimku) tehničke službe. Verovatno je bio kvar na jednom ili dva autobusa, pa su zato svi stajali. Sve su to sitnice koje se otklone na licu mesta, a koje su najverovatnije posledica loše montaže. Šta ćeš, ne možeš svakom radniku sedeti na glavi, niti ići i proveravati svaki šraf. Kao što Sloba reče, pravu sliku ćemo imati tek nakon određenog vremena/kilometraže :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod BaNe_PO » Sre Apr 08, 2015 12:03 pm

Svaka cast Profi,a vala i Ikarbusi nisu losi. Odlicno im stoji ova plava boja.A kvalitet ce vec pokazati na ulicama Novog Sada. Videcemo i sve ovo opet kada bude i Litas preuzimao svoje Ikarbuse. 8) Samo neka rade i treba tako!
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod Mickey » Sre Apr 08, 2015 12:18 pm

prvi i drugi red sa desne strane tako stoji od one isporuke privatnicima u bg kad su prvi put i podigli ta sedista. nazalost lici mi kao da nisu hteli da menjaju razmak sipki do plafona pa je zato tako... mozda gresim
Mickey
Član

Postod profa_chb » Sre Apr 08, 2015 12:31 pm

Nema to veze sa rukohvatima, pošto postoji nosaču plafonu celom dužinom, a samo bi trebalo jednu horizontalnu produžiti, a drugu skratiti isto toliko :wink: Osim ako raspored rukohvata nije obuhvaćen nekim pravilnikom, mada nisam siguran...

@Bane hvala! :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Mickey » Sre Apr 08, 2015 12:36 pm

"samo" produziti i pomeriti nekad nije tako jednostavno, a mozda se i nisu setili.... ne znam al mi lici kao da je isti razak u vertikalnim sipkama na svim niskopodnim, i n serija i ova novija "bez n"

i rekoh vec, lepili su podolit u komadu na podu i bocnim stranicama u predelu kod motora,gde se uvek odlepljivao. pohvalno
Mickey
Član

Postod branik » Sre Apr 08, 2015 4:24 pm

Znak na volanu po pravilu pripada proizvodjacu motora i podvozja.
Setite se da je na sanosima bio znak FAP, a kad je sasija samostalni proizvod i kad je motor biran, onda moze znak karoseriste na volan.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod DJOLE 394 » Sre Apr 08, 2015 8:53 pm

Aleksandar97 je napisao:Znaci slazemo se sto se tice znaka na volanu. Pa Ikarbus ce dobiti tender, 100% samo sto ce biti radjeni prigradski autobusi sa dvoje vrata, kao sto imaju Ikarbuse 103p. :D

Pančevo ako bude uzimalo IK ima da im uvale LE samo sa dvoja vrata...
Image
Korisnikov avatar
DJOLE 394
Član

Pridružio se: Ned Okt 28, 2012 5:31 pm

Postod Aleksandar97 » Sre Apr 08, 2015 11:53 pm

Ma neka uvale bilo sta, samo da ga preurede da bude prigradksa verzija, i da ima vise sedista, jer ce Atp traziti autobuse za prigrad, sto ce znaciti da Sanosi idu u istoriju, vreme im je za penziju. Ali neodrzavanjem ce upropastiti sve autobuse kao i Tracere ali necemo van teme. :D
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Postod Ratomir » Čet Apr 09, 2015 4:05 pm

Прелепи су! Профо, свака част на фотографијама! :)

Да ли ће аутобуси за Ариву бити офарбани у бело или ће бити у оној Аривиној зеленој колор шеми?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski