od branik » Sre Mar 16, 2016 2:20 pm
Ипак је ваљда ред, без обзира на начин и средства, путнике обавестити о промени трасе. Дешавају се и грешке, људски је извинити се. Давно, осамдесет неке возио сам се 65 и возач је на кружном току продужио право. Био је сталан на 16, ускочио је као замена и - замислио се. Одмах је ста0,извинио се и пошто се нико није бунио, укључио се код Фонтане на трасу. И сам сам грешио тако. Много сам се пута извињавао у Таковској, јер сам углавном радећи на 40, понекад са таблом 41 продужио право. Бивало је свакаквих коментара, али свакако је људски рећи о чему се ради. А шта је требало, да ме у Цвијићевој линчују када сам на последњем поласку са Звездаре на 28 разиграо неку кршину од троле низ Цвијићеву да нисам успео да успорим да бих скренуо у Јаше Продановића, и стао тек мало пре некадашњег 29.новембра? Устанем, извиним се, направим шалу на сопствени рачун и шта ће, изађу. Погрешио сам и у железнику и уместо на 58 завршио на 511 ког сам претходних неколико дана возио. У то доба демонстрације и протести су били чести, па се кроз Кнеза Милоша много пута није могло. До душе, на том делу није било станица (тек једна) па се лако обилазило и нико се није бунио.
Лепо би било ипак да је колегиница предупредила гунђање и одмах по скретању рекла о чему се ради.