Logo

Gradski prevoz-Užice

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Gradski prevoz-Užice

Postod becks89 » Čet Okt 20, 2016 6:29 am

Zanimljivo mi je da se ljudi ovako kao zgražavaju, a kad su njihova kola u pitanju onda nije problem. Pritom ne želeći da sporim da ovo ne bi trebalo da radi, ali budući da sam delimično upoznat sa stanjem, razumem potez da se ostavi kvalitetnije i ispravnije vozilo, dok osiguranje ne odradi svoje. A samo ko zna kako je dočekati osiguranje, može razumeti procedure i ovoliki period, pritom dodajte i deo rpocedure oko povećanja osiguranja i naplate razlike od vozača, kako to obično biva. Ne bi smelo, nije u redu, ali je neki kompromis koji nikome ne šteti u toliko meri, osim što malo prkosi zobs-u.

Poslato sa Huawei Honor 7 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod branik » Čet Okt 20, 2016 11:25 am

Čekaj, skrati priču, pusti FB komentare i samo mi konkretno odgovori: Može li takvo vozilo da prodje regularan tehnički pregled?
Tako je i prethodni prevoznik puštan radi mira u kući da vozi sa svakakvim vozilima, pa smo do kraja imali svašta na ulici, cak i autobuse sa ramovima od sedišta. Treba li da sačekamo taj nivo, pa tek da reagujemo? Niko neće da ulaže više nego što mora. I ne zaboravi, to su ipak autobusi, a oni služe za prevoz ljudi, a neki od tih ljudi imaju i dostojanstvo.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Čet Okt 20, 2016 11:33 am

Ne sporim ništa od toga, samo što znam kolike momci napore ulažu da naprave dobar i funkcionalan sistem, da se trude sve da isprate, tako da mi je neprihvatljivo da ih toliko pljuju. Ne bi verovali koliko mali broj ljudi održava sistem i kako uspevaju da funkcionišu i da u skladu sa mogućnostima naprave što više. Seti se Zlatana i reda vožnje kad dodje došao je i sada kada se u sekundu zna ko je gde i kad dolazi.
Siguran sam da će ekipa u skorijem periodu uspeti da reši i ovaj bus, kao što će rešiti i table na stajalištima.

Poslato sa Huawei Honor 7 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod MILE » Čet Okt 20, 2016 1:57 pm

U Beogradu stoje stoje Solarisi i po mesec dana samo zbog stakla a razlog stajanja je naravno osiguranje i sve ostalo što ide uz to.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Kontrolor » Čet Okt 20, 2016 2:09 pm

U Beogradu, oni uvek imaju nekakav nacin da nabave vozilo... Ovde to i nije bas slucaj... Ne moze se porediti Gradski u Uzicu i Beogradski...
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Postod MILE » Čet Okt 20, 2016 2:31 pm

Pričam o osiguranju i ostalim glupostima koje se čekaju....
MILE
Član

Postod branik » Čet Okt 20, 2016 4:19 pm

Ne pricam o organizaciji saobracaja. O tome sam ovde vec pisao i to uglavnom afirmativno. Medjutim, ne mogu da shvatim da jedno stakl ne moze da se promeni 7 meseci. Isto tako, vozi se ostecen vozilo iz sudara vise od mesec dana onakvo kakvo je vilo neposredno posle nezgode. Na levom cosku lim strci skoro pola metra u levo, a far gleda u nebesa. Razumem da nema branika na lageru, razumem da je vozilo potrebno. Ali, zar nije moglo da se iskljuci na jedan sat da se cekicem taj lim oplate ispravi i far fiksira? Ipak se morate sloziti, a kako vidim po ovom pitanju sam "sam protiv svih", da je za tako nesto mesec dana previse. Nekoliko puta po sat vremena se moglo naci posto je snimljena steta za osiguranje (a to je svakako uradjeno dan dva posle udesa). Posle je sve ionako stvar papirologije. Onda, po naplati, moze da se uradi kako treba. Malo danas, malo sutra, malo prekosutra i dovelo bi se u red. Lepo i kvalitetno vozilo, a takav nemar. Drugacije to ne mogu da nazovem. Razumem i vozace (svakodnevno pricam sa nekima od njih) da ce radije da voze ikakvog konekta, nego one dreseve od ikarbusa koje znam odlicno sa 42 i 37 dok su radili u Lui.
Slazem se da je redovnost dobra, cistoca takodje, kvalitet vozila prilican, ali takve stvari lako kvare sa mukom stecene pozitivne. Malo treba da se to uradi, a mnogo steti ako se ignorise. A sto se organizacije tice, jedino mi nije jasno pitanje klimatizovanih vozila jer je tokom prethodne zime, pricana drugacija prica, tj da je klima obavezna i da se za leto mora raditi sa takvim vozilima.
branik
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Čet Okt 20, 2016 9:46 pm

branik je napisao:Čekaj, skrati priču, pusti FB komentare i samo mi konkretno odgovori: Može li takvo vozilo da prodje regularan tehnički pregled?

Da li bi ti volio da se Zlatan vrati sa onim kantama? Imate perfektan prevoz, ako iko doteruje dobre polovnjake to je Becejprevoz.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod branik » Čet Okt 20, 2016 9:55 pm

Ama, ljudi, sta vam? Ko priziva povratak Zlatana? Kazem da Grad (kroz Direkciju) dozvoljava da se vozi autobus bez stakla SEDAM meseci, a razbijen cosak i zavrnut i odvaljen lim MESEC dana. Ako tako nastave, do kraja ugovora i jos cetiri godine i ovi ce poceti da lice na te Zlatanove. Bas zato sto su vozila takva, ne bi trebalo to dozvoljavati. I jos jednom, ni jedno od ta dva vozila o kojima pricam, ne bi proslo tehnicki pregled, a jedan je sigurno prosao. E, o tome pricam. Jesmo li drzava ili ne? Cemu provera tehnicke ispravnosti ako nekompletno vozilo prolazi? Zasto am onda uzimaju pare za tehnicki? Stetu osiguranje snimi najkasnije nekoliko dana posle nezgode i posle toga vozilo moze da se osposobi. Nekoliko postova unazad ima slika koju postavio Kontrolor, autobusa koji je udaren i takav, netaknut, radi mesec dana.
branik
Profesionalni vozač

Postod MILE » Čet Okt 20, 2016 10:04 pm

Nisi sam, mrzi me da pišem i da se raspravljam sa pojedincima.....

Prevozniku je bitno da vozilo donese pare, ne gledaju oni nimalo na to, oči su im se pretvorile u brojčanike i samo na lovu misle tako da im je izostanak vozila koje mora na sređivanje opšta katastrofa.

A o tehničkom neću da pričam, to si već rekao do detalja, znaš i sam kako se to kod nas u SRbiji radi i da niko ne razmišlja zašto ginu ljudi.
MILE
Član

Postod branik » Čet Okt 20, 2016 10:35 pm

Ziv bio!
branik
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Čet Okt 20, 2016 10:37 pm

I moj glas je uz branika.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod branik » Čet Okt 20, 2016 10:46 pm

I ti mi ziv bio. Ima nade za ovu zemlju.
Kako bismo cvetali kad bi se zakoni samo malo postovali, a neki ljudi poceli da rade svoj posao!
branik
Profesionalni vozač

Postod Kontrolor » Pet Okt 21, 2016 11:38 am

Ne znam da li sam jasan bio, i ja sam uz branika sto se toga tice.. Ali to mora ugovorom da se obaveze prevoznik ili ovako mozemo da raspravljamo i da mu stavljamo na teret neozbiljnosti. Dosli smo kao drustvo do tog stadijuma da apsolutno svaku sitnicu, koja je inace sasvim logicna i podrazumevajuca, moramo da stavimo u ugovor kao obaveznu ili u slucaju nepostovanja kaznjivu. Samo tako mozemo, kao grad ili Direkcija, da intervenisemo. U svakom drugom slucaju to je posao policije ili koga vec... U ovom ugovoru ima par propusta, ali nepojmivo je bolji od predhodnog. Sto se konkretnog slucaja tice nisam uspeo naici na neku vrstu saradnje i zainteresovanosti da se ovo resi. Tako da, bar kako meni izgleda, cekamo iz tendera u tender da poostravamo uslove ne bi li dosli do nekog idealnog resenja. Po meni jedino idealno resenje bi bilo da grad kupi 20 vozila, velicina propisanih po vec postojecoj studiji prevoza. Ali to je vec nova tema za diskusiju.
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Postod branik » Pet Okt 21, 2016 2:51 pm

Postoji i saobracajna inspekcija, komunalna policija, pa tek onda i saobracajna. "Jedan poziv menja sve".
Inace, videh dve noovosti: jedan od crvenih na prevozu radnika, sto je preuzimanje posla od Zlatana, a druga je da je 27x uradjen sveze. Lim zategnut kao pracka, lepo obojen. Nedostaje samo kraj branika. Dobro prolazno vreme: tacno mesec dana. Izgleda da je vredela prozivka.
I to famozno staklo ce se uskoro roditi: u osmom mesecu je.
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu