od Kesha » Sre Maj 24, 2017 7:34 pm
Ko Ikarubusom spašava GSP od izumiranja? Da li vi uopšte razumete šta znači Javno komunalno preduzeće? GSP nije sam svoj gazda, već predstavlja javno dobro grada Beograda, kao Vodovod i kanalizacija ili JKP gradska čistoća. Izvršitelj je usluga i ništa više od toga.
I samo se vi nadajte još većem broju privatnih autobusa na ulicama. Uskoro će im i rikše dozvoliti da uvezu. Čisto poređenja radi, evo danas sam od garaže išao arivinom 112-om do tri bika. Većina zna u kakvom je stanju Višnjička, pritom ju je vozač baš, da ne kažem divljački vozio, i skoro da se sem motora ništa u njoj nije čulo. Naravno, bilo je malo lupkanja plastike, ali ništa što bi moglo da smeta, a ti autobusi rade već izvestan period. Minimum dve godine, ako se ne varam. Juče, ista relacija u skoro novom MAZ-u. Sve već rašljafljeno, visi, lupa toliko da glava zaboli. Plastika oko prozora probijena, odnosno pukla na mestu gde je rukodržač ušrafljen i da ne nabrajam dalje. Najgore od svega je što se taj autobus proizvodi u skoro neizmenjenom obliku preko deset godina i za svo to vreme postao je veća kanta nego što je bio na početku proizvodnje.
Kad već toliko kritikujete završnu obradu kod Ikarbusa, što se niko ne seti da to kaže i za one električne kineze u čijem enterijeru preovladava skoro konstantno lupanje i škripanje, više negoli na N seriji, a koštali su boga oca. Sad će opet ispasti da sam ja veliki ljubitelj Ikarbusa kome poprilično nedostaje objektivnosti. Što se mene lično tiče, slobodno neka i Ikarbus zatvore, jer su to isto uradili sa mnogo pametnijim firmama, pa sigurno da bez njega nećemo propasti. Samo, grdno se varate de će zatvaranje Ikarbusa dovesti MAN ili Mercedes u Srbiju ili bilo koji brend koji je dokazao da nešto i zna da napravi kako treba. Ikarbus ima bar prilično kvalitetnu i dokazanu osnovu ako ništa drugo. Sigurno da i MAZ završava posao, jer ga privatnici nebi kupovali, ali meni kao običnom putniku taj autobus predstavlja pravo mučilište. Ikarbus, bar meni u svakom pogledu deluje solidnije i po pitanju završne obrade, a i po pitanju sveukupnog ponašanja u vožnji. A uvoz polovnjaka ne želim da komentarišem. Toliko je toga već pisano na tu temu.