Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod blokovi » Sre Apr 19, 2017 4:29 pm

Blic pisao da kasni Ikarbus sa isporukom... Nego, da li je neki privatnik narucio Kobre skoro? Videh pre podne neke sa Turskim tablicama od Mercedesa su na Omladinskih brigada skrenuli..
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Sponzor

Postod severac » Ned Maj 14, 2017 10:36 pm

Odzvonilo je trolejbusima. Vucic u Kini rekao da zauzimaju beogradske ulice i da su nepouzdani. Spremite se za elektrobuseve. :lol:
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod Djole Pevcanin » Pon Maj 15, 2017 3:16 pm

Ne možemo odmah da pređemo na njih. Trole moraju postepeno da se uklanjaju a elektrobusevi takođe postepeno da se nabavljaju.
Zabaranjena je upotreba mojih fotografija u bilo koje svrhe bez moje saglasnosti.
Image
Korisnikov avatar
Djole Pevcanin
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2016 8:51 pm

Postod Marko » Pon Maj 15, 2017 4:38 pm

To tvoje postepeno ima da traje između 7 -107 godina koliko bude bilo potrebno ikarbusu da ih sklepa .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod severac » Pon Maj 15, 2017 9:48 pm

Haha, ne znam ko ce da ih sklepa, ali se slazem da se ovo nece desiti bar jos 107 godina.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod Milens » Pon Maj 15, 2017 10:01 pm

Elektrobusevima bi trebalo vise punjenja za linije koje pokrivaju trole , mislim da su bolja resenja hibridi .
Milens
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2017 9:31 pm

Postod branik » Uto Maj 16, 2017 3:45 pm

Poznajuci nacin funkcionisanja trenutnih vlasti koji karakterise sklonost ka ishitrenim i radikalnim resenjima, mislim da to cak i nije nemoguce i da se to moze dogoditi mnogo pre nego sto mislimo. U sklopu izmestanja okretnica Studentski trg i Trg Republike planirana je i potpuna elektrifikacija najuzeg centra. Islo bi to po fazamai sigurno ne bi odjednom likvidirali sve trolejbuske linije.
Inace, ranih osamdesetih napravljena je greska orijentacijom trolejbuskog saobracaja na Slaviju i dallje. Ogromna je frekvencija vozila i samim tim izuzetno je velika verovatnoca problema na mrezi. Zatim, ceo saobracaj se odvija jednim koridorom i ne postoji mu alternativa, pa i manji problem spoljnjeg uzroka bitno remeti redovnost.
Na Banjici je vec drugacije. Manje je vozila, ulice su sire i time je manja mogucnost poremecaja.
Zato elektrobusi u bilo kojoj varijanti imaju prednost: jeftina eksploatacija, jednostavnija infrastruktura, ali visoka nabavna cena. Bez obzira na moju bolecivost prema trolejbusima, smatram da im je vreme isteklo i dactreba razmisljati u pravcu zamene. Razmisljati, ali ne i zuriti. Hajde da vidimo dugorocna iskustva, da sacekamo pad cena koji bi donela masovnija potraznja...
Izderace Bgd jos jednu generaciju trolejbusa dok ih konacno proteraju!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Marko » Sub Maj 20, 2017 3:48 pm

Mi volimo radikalna i ishitrena rešenja da li su ona dobra i isplatljiva to je drugo pitanje .
Ovde imamo potencijalnu udavaču koju niko neće da uzme Ikarbus je kao Žozefina Ra(d)osavljević rođaka Živana Ra(d)osavljević niko je neće samo su nam kinezi još ostali .
Drugo pitanje koje se nameće ko će kupiti te elektrobuse osim GSP-a eventualno još Novi sad Izvoz takvih vozila će biti veoma težak jer će se pobuniti Soraris kao proizvođač iz EU i još neko .
Trenutno je bolje rešenje trole sa baterijama i većom autonomijom kretanja BKM pravi takva vozila a MAZ ne pravi trole.
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

Marko
Član

Postod blokovi » Ned Maj 21, 2017 12:07 am

A gde je tu realnost? Eko1 sa Kinezima je tek sa putnicima popunjen od Usca do Vuka, da bar vezuje Opstinu Nbg sa buducim cvoristem u Bloku 42, imala bi svrhu, ovakva trasa je uzas. A Elektro sra*ja umesto trola ne hvala, jer 29,40 i 41 ne mogu bez zglobnih trolejbusa, jer spajaju vazne koridore od Vozdovca do centra grada... Uskogrudo razmisljanje na osnovu 5 Kinezaz ce naterati da se ova cuda kupe u vecem broju, a da se pre svega ne sagledaju posledice u buducnosti... Treba barem 15 do 20 zglobnih trola imati za te tri jake linije, sto se Ikarbusa tice, neka se GSP ogranicava na njih, ja se privatnicima radujem jos vise, jer nije sramota kupiti nesti staro do 5 godina, bitna je isplativost tog koncepta :)
blokovi
Član

Postod Marko » Sre Maj 24, 2017 4:18 pm

Nažalost Dragane popunjen je samo od Zelenjaka do Ušća i ponekad u špicu , imali su bolja rešenja ako su hteli da uvedu takva vozila. Teško da ih je ih i 4 u saobraćaju kao zamene nisu bili samo liazi na liniji eko 1
Gsp ograničavaju na ikarbus da bi ga spasili od umiranja i zato se potenciraju priče o elektrobusima .

Marko
Član

Postod blokovi » Sre Maj 24, 2017 4:57 pm

Neka i dalje ogranicavaju, ja se radujem vecem broju privatnika
blokovi
Član

Postod Marko » Sre Maj 24, 2017 5:03 pm

Da bar dolaze kvalitetna vozila kod privatnika dolaze ti MAZ-ovi

Marko
Član

Postod blokovi » Sre Maj 24, 2017 5:08 pm

Kobra je za date pare ok, isto i Akia... Nije lose resenje kao C LC sto je radio, polovnjaci na potezu 600 izgledaju sa svojih 10 godina, bolje nego do 5 godina star Ikarbus... Zasto je sramota uzimati vozila polovnjake?
blokovi
Član

Postod Kesha » Sre Maj 24, 2017 7:34 pm

Ko Ikarubusom spašava GSP od izumiranja? Da li vi uopšte razumete šta znači Javno komunalno preduzeće? GSP nije sam svoj gazda, već predstavlja javno dobro grada Beograda, kao Vodovod i kanalizacija ili JKP gradska čistoća. Izvršitelj je usluga i ništa više od toga.

I samo se vi nadajte još većem broju privatnih autobusa na ulicama. Uskoro će im i rikše dozvoliti da uvezu. Čisto poređenja radi, evo danas sam od garaže išao arivinom 112-om do tri bika. Većina zna u kakvom je stanju Višnjička, pritom ju je vozač baš, da ne kažem divljački vozio, i skoro da se sem motora ništa u njoj nije čulo. Naravno, bilo je malo lupkanja plastike, ali ništa što bi moglo da smeta, a ti autobusi rade već izvestan period. Minimum dve godine, ako se ne varam. Juče, ista relacija u skoro novom MAZ-u. Sve već rašljafljeno, visi, lupa toliko da glava zaboli. Plastika oko prozora probijena, odnosno pukla na mestu gde je rukodržač ušrafljen i da ne nabrajam dalje. Najgore od svega je što se taj autobus proizvodi u skoro neizmenjenom obliku preko deset godina i za svo to vreme postao je veća kanta nego što je bio na početku proizvodnje.

Kad već toliko kritikujete završnu obradu kod Ikarbusa, što se niko ne seti da to kaže i za one električne kineze u čijem enterijeru preovladava skoro konstantno lupanje i škripanje, više negoli na N seriji, a koštali su boga oca. Sad će opet ispasti da sam ja veliki ljubitelj Ikarbusa kome poprilično nedostaje objektivnosti. Što se mene lično tiče, slobodno neka i Ikarbus zatvore, jer su to isto uradili sa mnogo pametnijim firmama, pa sigurno da bez njega nećemo propasti. Samo, grdno se varate de će zatvaranje Ikarbusa dovesti MAN ili Mercedes u Srbiju ili bilo koji brend koji je dokazao da nešto i zna da napravi kako treba. Ikarbus ima bar prilično kvalitetnu i dokazanu osnovu ako ništa drugo. Sigurno da i MAZ završava posao, jer ga privatnici nebi kupovali, ali meni kao običnom putniku taj autobus predstavlja pravo mučilište. Ikarbus, bar meni u svakom pogledu deluje solidnije i po pitanju završne obrade, a i po pitanju sveukupnog ponašanja u vožnji. A uvoz polovnjaka ne želim da komentarišem. Toliko je toga već pisano na tu temu.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod Sloba » Sre Maj 24, 2017 8:29 pm

Realno, da ste videli da je neki privatnik kupio nove autobuse iz bilo koje države koja nije istočno od Srbije, pa da i imate razloga da im se radujete. Ali radovati se privatnicima koji voze nepoznate brendove autobusa i još ih kovati u zvezde, pa alo.

Meni je jako veliki očaj da gledam javni prevoz u Beogradu. Cela Evropa, barem glavni gradovi, uključujući i Bukurešt i Sofiju, se voze u MAN-ovima ili Mercedesima, a Beograd? Bruka za grad i državu!
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije