od Sloba » Uto Jun 20, 2017 11:34 pm
Ljudi, bez uvrede molim vas, ali skoro svi ste barem duplo stariji od mene. Pošto sam dosta mlađi od svih vas, moram da vam kažem da neko mojih godina ne razmišlja na isti način kao i vi.
Sa svojih 20 godina ću ja, i moji vršnjaci, pre iskliktati mišem i lupati tastaturu da nađem dobar prevoz nego što ću zapravo nazvati neku agenciju, a kamo li otići na lice mesta da rezervišem. Mladi vole internet, i vole da obavljaju svoju kupovinu putem njega. Tako isto i za prevoz. Prevoznici su prepoznali potencijal u internetu i sve više ulažu u online prodaju sa dinamičkim cenovnikom. Hteli vi to ili ne, a znam da većina vas smatra da je to katastrofa, ja sa svojih 20 godina to volim, a prevoznici to sigurno ne rade da bi se rešili viška para.
Druga stvar, mladi nisu vremenski ograničeni. Ja sam kad hoću da putujem negde, glavna stavka za termin odlaska i povratka je prevoz. Ja sam do sada leteo Ryanairom i easyJetom, kada me je povratna karta jednom izašla 80 evra, pa 40 evra i poslednji put 20. Stoga, prodaja dve-tri karte od dva evra daje prevozniku reklamu, a skuplje karte se ostavljaju za ljude kojima te karte zapravo trebaju. Pobogu, nije to FlixBus izmislio. Kako se jednom Ryanairu onda isplati da pali avion od 40 miliona dolara koji će potrošiti bar dve hiljade evra goriva da bi meni naplatio kartu od tri evra?! Tako što će prodati dva reda sedišta za tri evra, a za ostale će cena rasti dinamički. Idite na sajt FlixBus pa probajte da kupite kartu za sutra, pa mi onda recite da li možete da kupite kartu za dva evra.
Molim vas da ozbiljno shvatite činjenicu da je target grupa FlixBusu omladina koja je vremenski prilagodljiva i voli da svo planiranje odradi preko interneta. Možete vi reći da je to budalaština, ali vaše navike su drugačije, a ovde nije niko u krivu.
@Marko INN-NS
Beč je suviše blizu da bi bio konkurentan avioprevoz. Osim što nema low-cost prevoza sa beogradskog aerodroma, aerodrom u Bratislavi je udaljen sat, sat i po od centra Beča, tako da su vremenske razlike minimalne. Moraš gledati dalje destinacije kao što su Švedska, gde WizzAir leti skoro svakodnevno, a autobusom se putuje 24 sata.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.
"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa