najsporiji je napisao:Tako je i ma sta ko mislio,nikada nismo prosli jedan kraj drugog na putu da nismo pomogli jedni drugima ili da nismo stali da pitamo zasto stojis kamionom kraj puta.Nikada i to je bilo nepisano pravilo kod svih vozaca kontejnera iz Srbije koji su radili Solun,kolega se ni po koju cenu ne ostavlja na putu i ne staje jedan,stajemno svi tj.svako ko naidje.Nazalost,toga je sve manje.
Siera je napisao:E vidiš na Rusiji ti neće stati niko ili će stati onako kolko da ne bude da baš nije stao. Što dalje prema Sibiru to su svi spremniji na pomoć
najsporiji je napisao:Ne znam hoces li mi poverovati,nikada nigde nisam prosao pored naseg kamiona (vrlo cesto ni pored stranih)da stoji a da nisam stao da pitam,treba li mu pomoc.Nekada jesam ,nekada i nisam bio od neke velike pomoci ali sam bio tu za ne daj Boze kako se kaze, dok se problem ne resi i da se nadjem pri ruci.Iskren da budem,par puta sam i ja bio u problemu i ljudi su takodje sami stajali da pomognu,tako da mi jedne prilike u Grckoj nisu dali nista da pipnem,sve su sami odradili, mladi i sjani momci.Jedno od pravila,cini dobro dobru se nadaj jer pre ili kasnije,kako posejes tako ti i nikne.
Siera je napisao:Na putu prema RUS od transportera iz PL,LT,LV,EST,H,SK,CZ neće stati niko 99% eventualno neko od BY i poneki RUS. Što se dalje odmiče od Moskve ka istoku to više staju i pomažu. Na oko 4000km od Moskve više se kamion ne ostavlja ako ništa više vuče se. Ima deonica po 300-400km nema naselja ni signala za mobilni. Pre 2 zime na -30c mom vozaču je se probušila prednja guma, dugo je stajao dok nije naišao RUS i dao mu još jednu dizalicu da podigne prednji kraj da zameni gumu. Meni je pukla guma na ulasku na auto put u BY pored mene su proleteli Makedonac i jedan iz BGD opet sam imao problem da dignem prikolicu bila je vrućina i dizalica utanja u asfalt nemogu da skinem gumu fali mi 4-5cm ali ***CENZURISANO***, što je najgore tu je vladao temp režim i tada voze samo kamioni sa dozvolom, ali nekako sam rešio problem
najsporiji je napisao:Ne mogu da razumem ljude koji u narocito u nekoj vuko.....i prodju pored kolege, kao da nije tu kao zure ili ga nisu videli?To nikad' necu moci da razumem.
Siera je napisao:Toga ima koliko hoćeš
Siera je napisao:Imao sam priliku jedna firma iz BGD da nekažem koja sa Man TG u BY na putu temp -10c i ledi im nafta neće kamion da ide. Stao sam da vidim šta im je u pitanju i kad sam video šta je pozdravio sam se i otišao. Da bi uštedeli 50€ nisu sipali adekvatnu naftu, gorivo je počelo da ledi i eto problema bez potrebe. Bila 2 vozača pa nek rešavaju problem. Ne moram Ja da se mrznem zbog njihove gluposti
Aleks_BGD je napisao:Obicno su u pitanju velike firme kad se desavaju takve stvari.Takvi propusti kod manjih su retki,tj vozaci nisu toliko alavi..
Siera je napisao:Podvučeno im je da me ne zovu zbog problema te vrste da ledi gorivo. U zemlje gde ja idem na svakoj pumpi postoji jasan sertifikat o kvalitetu goriva koje se prodaje u tom trenutku i u tom momentu gorivo može biti samo boljih karakteristika od navedenih na dokumentu. Fala bogu nikakav problem te vrste još nije bio a bile su temp -42c
Aleks_BGD je napisao:Mi u MDu uglavnom sipamo na OMV i dosad nije bilo problema nikad.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost