Logo

Autobanat (Net-bus), Zrenjanin (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod Jovan » Sub Feb 28, 2009 10:40 am

Jeste 431DT, ode ima najbolji autobus :(
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Sponzor

Postod Goran sk » Sub Feb 28, 2009 12:31 pm

Jovan je napisao:Jeste 431DT, ode ima najbolji autobus :(

ma nek ide autobus ,vazno da nema povredjeni i da niko nije stradao
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Jovan » Sub Feb 28, 2009 4:21 pm

Goran sk je napisao:
Jovan je napisao:Jeste 431DT, ode ima najbolji autobus :(

ma nek ide autobus ,vazno da nema povredjeni i da niko nije stradao

U pravu si u ovom slucaju je sreca da je bilo samo deset putnika pa su lakse uspjeli izaci
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod cone » Uto Mar 03, 2009 9:39 am

ZRENJANINSKI „AUTOBANAT“ NAJAVLJUJE TUŽBU PROTIV NEMAČKOG PROIZVOĐAČA
Izvor: Dnevnik

Nemačka firma „Setra“ moraće da obrazloži kvar koji je doveo do požara u autobusu zrenjaninskog „Autobanata“, kaže direktor preduzeća Goran Agramović, naglašavajući da je nezamislivo da se tako nešto desi u autobusu starom nepune tri godine i da će verovatno mnogi autoprevoznici posle ovog incidenta razmisliti o tome da li da kupuju vozila te marke.

Podsetimo, u subotu, oko 4.20 časa, na Ličkoj magistrali, kod Koreničke Kapele, u Hrvatskoj, zapalio se „Autobanatov“ autobus koji je saobraćao na liniji Zrenjanin–Beograd–Zadar. Niko od desetoro putnika i dva vozača nije povređen, a hrvatska policija je saopštila da je požar izbio usled kratkog spoja na električnim instalacijama.

– Prvo je u autobusu nestalo svetla, a ugasili su se i farovi. Istog trenutka uključio se alarm na displeju. Zaustavio sam vozilo, pa je kolega Rajko Jurošević, koji je bio sa mnom, istrčao napolje s protivpožarnim aparatom. Otvorio je boks i pokušao da ugasi vatru. Pošto je plamen bio veliki, ispustio je aparat i pristupio evakuaciji putnika – priča vozač Aleksandar Brusin.

I on je uzeo aparat za gašenje vatre da bi obuzdao vatrenu stihiju koja je za samo nekoliko minuta zahvatila ceo autobus.
– Video sam da smo nemoćni. Vatra se širila velikom brzinom. Sve se desilo za pet-šest minuta. Putnici nisu bili ni svesni toga šta se dešava, jer su u to vreme gotovo svi spavali – kazao je Brusin, zahvaljujući se policiji i vatrogascima iz Korenice na korektnom postupanju.

Vozači Brusin i Jurošević vratili su se u subotu kasno uveče u Zrenjanin. Po njih je došao direktor „Autobanata“ Goran Agramović.
– Autobus je krenuo za Zadar s dvadesetak putnika, u međuvremenu su neki izašli, pa ih je u trenutku požara bilo deset. Najvažnije je da su spaseni i oni i prtljag, zahvaljujući prisebnosti vozača – kaže Agramović.

On je istakao da se na linije poput ove ka Zadru upućuju novi autobusi i najiskusniji vozači. Precizirao je da je „setra“ kupljena 2006, vredna je 580.000 evra, kao i da je osigurana u „Dunav osiguranju“. Isključivo je saobraćala na liniji Zrenjanin–Zadar, uvedenoj pre pet godina.
– Neobjašnjivo je da se tako nešto desi, po svemu sudeći, s elektronikom. Najkorektnije bi bilo da nam prozvođač isporuči novi autobus, a ako treba, to ćemo tražiti i sudskim putem – poručio je prvi čovek „Autobanata“, i dodao je da je linija do Zadra svakodnevna i da se nikad do sad nije dogodio nijedan problem, niti su putnici i vozači imali neprijatnosti s tamošnjim stanovništvom.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod volvos » Uto Mar 03, 2009 10:23 am

HM,a kakve su šanse da dobiju novi bus?
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod s215hdh » Uto Mar 03, 2009 10:58 am

Oni sada to pricaju kao da je prvi autobus koji se zapalio na svetul. Kratak spoj, pa se zapalio, i sta je tu sada fabrika kriva? Koliko je i Berkhofa gorelo, i ostalih pa sta sad... Ko zna gde je ta Setra i odrzavana i ko je odrzavao, moguce je da i to ima veze sa ovim incidentom. Sta ima da se tuzi sa fabrikom, ako je autobus osiguran, dobice odstetu i ok. A Setra gde je utvrdila da je greska do fabrike, tu je i dala novi autobus, to ne mora niko da se sekira.
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod mbbuki » Uto Mar 03, 2009 4:38 pm

Jedino sto je dobro je sto niko nije povredjen, a za nadoknadu stete ce da bude mnogo problema....I osiguranje i proizvodjac ce da ih zavlace tako da ce dobiti nesto malo od tih 580000 eura...
mbbuki
Član

Pridružio se: Pon Jan 26, 2009 6:13 pm

Postod Marko » Ned Mar 15, 2009 7:41 pm

Image
Autobanatov Neoplan Tourliner gb 577 u Bulevaru Mihajla Pupina
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod kuba » Uto Mar 17, 2009 9:33 pm

Oni se mogu žaliti tvornici, ali ja mislim da ona sa tim nema ništa nego je u pitanju održavanje, kroz Udbinu je prolazila svaki drugi dan, a i u Zadru sam je viđao (inaće sam u Zadru u školi), i evo vam dokaz o neodržavanju.
1 nema ratkape
2 ne sjaji se kako bi i trebala, to je znak nepranja
-slikao sam ju u Zadru na kolodvoru 3 tjedna prije zapaljenja:
Image
Lika i Udbina u srcu!
Korisnikov avatar
kuba
Član

Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 1:38 pm

Postod Krle » Uto Mar 17, 2009 10:02 pm

Ako je nedostatak radkapne znak neodrzavanja..... :shock:
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod kuba » Sre Mar 18, 2009 12:02 am

pa samo vidi kako izgleda, a tek kako je uživo izgledao...
Lika i Udbina u srcu!
Korisnikov avatar
kuba
Član

Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 1:38 pm

Postod cone » Sre Mar 25, 2009 9:50 am

INCIDENT NA GLAVNOJ AUTOBUSKOJ STANICI U ZRENJANINU
Izvor: www.dnevnik.co.yu

ZRENJANIN: Generalni direktor „Autobanata” Goran Agramović fizički je nasrnuo na Sašu Orca iz Konaka, konduktera zaposlenog u tom zrenjaninskom preduzeću. Incident se, po tvrdnjama Orca, dogodio u nedelju, oko 18,30 časova, na glavnoj autobuskoj stanici u Zrenjaninu, a o svemu je obaveštena i Policijska uprava. Ovom neprijatnom događaju prethodila je namera radnika „Autobanata” da u firmi osnuju sindikat „Nezavisnost”.

Image

- Sve je počelo sredinom prošle nedelje, kada smo započeli prikupljanje pristupnica za sindikat „Nezavisnost”, s namerom da radnici mogu da ostvare svoja prava. Direktor je načuo šta radimo, pa je u petak verbalno napao neke ljude. Zatekli smo se na licu mesta jedan kolega i ja, i rekli smo mu da ne preti i ne maltretira ljude – tvrdi Orc u razgovoru za „Dnevnik”.

Po njegovim rečima, Agramović je posle toga sazvao sastanak, kojem je prisustvovalo pedesetak zaposlenih. Tom prilikom je izvređao sve one koji stoje iza osnivanja sindikalne organizacije u „Autobanatu”.
- Mene je vređao, govorio mi je da sam lud, glup… Pretio je da će mi dati otkaz. Jednog kolegu je nazvao pederom. Koje je to izražavanje i kakva je to svest? To možda mogu ja da kažem kao kondukter, mada ni meni ne priliči, a kamoli jednom direktoru. Uglavnom, u petak se sve završilo na pretnjama otkazom – prepričava Orc.

Prijava protiv obojice

„Dnevniku” je juče u Policijskoj upravi Zrenjanin potvrđeno da će policija podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Gorana Agramovića i Saše Orca. Kako nam je rečeno, prijava će protiv Agramovića biti podneta zbog sumnje da se nasilnički ponašao, dok će Orc odgovarati pred sudijom za prekršaje zbog vređanja.

Sve je kulminiralo u nedelju. Sagovornik „Dnevnika” bio je u autobusu koji je iz Jaše Tomić, preko Zrenjanina, išao do Novog Sada. Orc veli da je Agramović svojim automobilom bio u Jaši Tomiću, ali da mu nije poznat razlog njegovog dolaska.
- Valjda je došao da vidi da li smo na vreme krenuli. Zaista ne znam zašto je došao. Kada smo stigli do glavne autobuske stanice u Zrenjaninu, otišao sam do toaleta. Dok sam se vraćao, direktor je krenuo autom ka meni. Grubo je otvorio vrata i viknuo mi da stanem. Stao sam i pitao ga šta je bilo, a on me je uhvatio za gušu. Pitao me je zašto šaljem preteće poruke njegovom sinu. Rekao sam mu da to nisam radio. Kolega je priskočio u pomoć i odvojio ga od mene. Psovao mi je mater, pretio da će me čekati neki „ćelavci” u Novom Sadu. Ne znam šta se tada desilo, uglavnom ponovo je skočio na mene i uhvatio me za vrat i opet ga je kolega odvukao. Namerno nisam hteo da se branim – kaže Orc.

Posle je otišao u zrenjaninski Urgentni centar, odakle su lekari pozvali pripadnike policije, pa je Orc i njima ispričao šta se desilo.
Generalni direktor „Autobanta” demantovao je u izjavi za „Dnevnik” tvrdnje Orca da ga je fizički napao.
- Činjenica je da kasne plate i da su radnici dobili samo deo januarske zarade. Sada će oni zbog toga svaki dan nešto da izmišljaju, da je direktor napao i ovoga i onoga. Ili, da je neko dobio otkaz. Niko nije dobio otkaz – kategoričan je Agramović.

On podseća da su u javnost plasirane i dezinformacije da je taksi služba „Autobanata” prestala da radi, što, navodi on, nije tačno.
- Istina je da će pojedinci sada stalno kontaktirati medije i pokušavati nešto da zakuvaju u preduzeću – podvukao je Agramović.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Krle » Sre Apr 01, 2009 11:05 am

Image
Image

Deo garaze...
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod cone » Čet Apr 02, 2009 8:55 am

Ajao, IK-160B sa dvoja četvorokrilnih vrata! Ovo bih baš voleo da vidim izbliza! Vidim da se nazire i jedan gradski/prigradski TAM 260A116.
:)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Stefan Bgd » Čet Apr 02, 2009 12:11 pm

Uh,to stvarno vredi videti izbliza i napraviti par detaljnih fotki tog Ikara,a naravno i TAM-ića. :D
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine