Logo

Tramvaji u svetu- razno

Slike i rasprave o tramvajima, vozovima, metroima i drugim šinskim vozilima.

Postod brzi » Ned Mar 29, 2009 7:01 pm

Trondheim, Norveška. Sistem ima metarski kolosek, vozila su široka 2,6 metara i mreža je dobrim delom jednokolosečna.
Image
Image
Image
photo: Mauro Bottegal
link: http://digilander.libero.it
brzi
Član

Pridružio se: Sre Okt 15, 2008 2:30 pm

Sponzor

Postod markotar » Ned Mar 29, 2009 11:02 pm

Trondhajm ima samo jednu liniju. A sistemom inače upravlja Veolia. :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Tramvaji u Melburnu

Postod BOZ » Uto Mar 31, 2009 12:37 pm

Jedan malo stariji
Image
I 2 novija
Image
Image
i jedna slika iznutra
Image
BOZ
Član

Pridružio se: Sre Dec 31, 2008 9:08 am

Re: Tramvaji u Melburnu

Postod CKD-KT4 » Uto Mar 31, 2009 10:22 pm

BOZ je napisao:Jedan malo stariji
Image
I 2 novija
Image
Image
i jedna slika iznutra
Image

Je li je ovo Melbourne?

I BOZ, navedi izvor da ne bih bio prinuđen da brišem slike!

CKD-KT4 je napisao:Mole se forumaši da pri postavljanju fotografija, video snimaka i sličnog materijala napišu izvor odakle su preuzeti. U suprotnom postovi će biti brisani.

Ako već na materijalu postoji ime autora, nije potrebno postavljati izvor!
Ako je materijal iz kućne kolekcije ili ako ste zaboravili odakle ste ga preuzeli, napomenite to!

Moderatori Sloba i ČKD-KT4
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod BOZ » Sre Apr 01, 2009 12:40 am

CKD-KT4 je napisao:
BOZ je napisao:Jedan malo stariji
Image
I 2 novija
Image
Image
i jedna slika iznutra
Image

Je li je ovo Melbourne?

I BOZ, navedi izvor da ne bih bio prinuđen da brišem slike!

CKD-KT4 je napisao:Mole se forumaši da pri postavljanju fotografija, video snimaka i sličnog materijala napišu izvor odakle su preuzeti. U suprotnom postovi će biti brisani.

Ako već na materijalu postoji ime autora, nije potrebno postavljati izvor!
Ako je materijal iz kućne kolekcije ili ako ste zaboravili odakle ste ga preuzeli, napomenite to!

Moderatori Sloba i ČKD-KT4

CKD-KT4, AKO SI CITAO NASLOV PRIMJETICES DA PISE TRAMVAJI U MELBURNU, ZNACI ODGOVOR NA TVOJE PITANJE JE 'DA TO JE MELBURN'.
STO SE TICE IZVORA, IZVOR SAM JA, AKO TI SE SLIKE NE SVIDJAJU, JA CU IH SAM IZBRISATI!!!!
BOZ
Član

Postod cone » Sre Apr 01, 2009 10:24 am

Boz, oprosti našem uredniku, nije znao da si ti u Australiji, pa je pretpostavio da si slike skinuo sa neta.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod CKD-KT4 » Sre Apr 01, 2009 9:44 pm

BOZ je napisao:CKD-KT4, AKO SI CITAO NASLOV PRIMJETICES DA PISE TRAMVAJI U MELBURNU, ZNACI ODGOVOR NA TVOJE PITANJE JE 'DA TO JE MELBURN'.
STO SE TICE IZVORA, IZVOR SAM JA, AKO TI SE SLIKE NE SVIDJAJU, JA CU IH SAM IZBRISATI!!!!

Nisam rekao da mi se fotografije ne sviđaju niti da zbog toga bi trebalo da budu brisane.

Naslov je sitan, pa ga nisam primetio.

Da si pogledao obaveštenje (koje sam ti u mome prethodnom postu ponovio, inače je obaveza samih posetilaca ovoga pododeljka da ga pogledaju) ne bi bilo zabune.

I bez "vikanja" moliću lepo, u protivnom će biti posledica (bilo ko da viče) :!:

Nadam se da više nema nesuglasica.
CKD-KT4
Student saobraćaja

Postod BOZ » Sre Apr 01, 2009 9:52 pm

CKD-KT4 je napisao:
BOZ je napisao:CKD-KT4, AKO SI CITAO NASLOV PRIMJETICES DA PISE TRAMVAJI U MELBURNU, ZNACI ODGOVOR NA TVOJE PITANJE JE 'DA TO JE MELBURN'.

Nisam rekao da mi se fotografije ne sviđaju niti da zbog toga bi trebalo da budu brisane.

Naslov je sitan, pa ga nisam primetio.

Da si pogledao obaveštenje (koje sam ti u mome prethodnom postu ponovio, inače je obaveza samih posetilaca ovoga pododeljka da ga pogledaju) ne bi bilo zabune.

I bez "vikanja" moliću lepo, u protivnom će biti posledica (bilo ko da viče) :!:

Nadam se da više nema nesuglasica.

Nesuglasice postoje samo sa tvoje strane. Ti si taj koji je pretpostavio da su slike skinute sa neta, a ne orginalne. To je tvoj problem, nije moj. A sto se tice posledica, nema problema, izbrisi moje postove ako ce ti donijeti neko zadovoljstvo!
BOZ
Član

Postod CKD-KT4 » Čet Apr 02, 2009 10:43 pm

BOZ je napisao:Nesuglasice postoje samo sa tvoje strane. Ti si taj koji je pretpostavio da su slike skinute sa neta, a ne orginalne. To je tvoj problem, nije moj. A sto se tice posledica, nema problema, izbrisi moje postove ako ce ti donijeti neko zadovoljstvo!

BOZ, nije mi bila namera da te uvredim. Izvini ako sam te povredio. Materijal sa raznih strana sveta nam je više nego dobro došao!

Relativno skoro su na naš forum pristigle pritužbe za "krađu" fotografija, pa su gazde imale dosta problema. Vođena je velika debata između gazda i urednika kako da se reši problem. Odlučeno je da se uvek navede izvor, ako je fotografija sa nekog drugog sajta. Ja sam to pravilo proširio, tako da stvar bude potpuno jasna.

Ako prelistaš ovu temu, videćeš da nisam samo tebe opomenuo, već i jednog stranca, no nisam dalje reagovao, bojeći se da ga "ne oteram" sa foruma. Ti govoriš naški, pa je komunikacija mnogo lakša. :wink:

Nadam se da si sada razumeo moj postupak. Ne želim nikakvu svađu na forumu, pogotovo u ovom podoeljku.

Pozdrav i još jednom izvini.
CKD-KT4
Student saobraćaja

Postod BOZ » Pet Apr 03, 2009 12:17 am

CKD-KT4 je napisao:
BOZ je napisao:Nesuglasice postoje samo sa tvoje strane. Ti si taj koji je pretpostavio da su slike skinute sa neta, a ne orginalne. To je tvoj problem, nije moj. A sto se tice posledica, nema problema, izbrisi moje postove ako ce ti donijeti neko zadovoljstvo!

BOZ, nije mi bila namera da te uvredim. Izvini ako sam te povredio. Materijal sa raznih strana sveta nam je više nego dobro došao!

Relativno skoro su na naš forum pristigle pritužbe za "krađu" fotografija, pa su gazde imale dosta problema. Vođena je velika debata između gazda i urednika kako da se reši problem. Odlučeno je da se uvek navede izvor, ako je fotografija sa nekog drugog sajta. Ja sam to pravilo proširio, tako da stvar bude potpuno jasna.

Ako prelistaš ovu temu, videćeš da nisam samo tebe opomenuo, već i jednog stranca, no nisam dalje reagovao, bojeći se da ga "ne oteram" sa foruma. Ti govoriš naški, pa je komunikacija mnogo lakša. :wink:

Nadam se da si sada razumeo moj postupak. Ne želim nikakvu svađu na forumu, pogotovo u ovom podoeljku.

Pozdrav i još jednom izvini.

Nema problema. Ja razumijem da ti moras da sacuvas integritet teme, i ja to postujem. Ali sa moje strane gledanja, tvoja poruka je izgledala kao napad na moj integritet, sto sam morao braniti.
U svakom slucaju, drago mi je da postoji obostrano razumijevanje za dobrobit teme. Hvala!
BOZ
Član

Postod brzi » Ned Apr 05, 2009 2:53 pm

brzi
Član

Pridružio se: Sre Okt 15, 2008 2:30 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Apr 06, 2009 6:32 pm

A ova garaža na poslednjoj slici slična našoj "Dorćolskoj". :D
Baš su zanimljivi ovi stariji Kolkata tramvaji(mada sa ovim rešetkama umesto prozora deluju malo čudno). 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod _Wuk_ » Sre Apr 15, 2009 11:44 am

Koji je najskuplji tramvaj na svetu ? :lol: ...i koliko košta? :D :D :D
_Wuk_
Član

Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 3:59 pm

Postod Sloba » Sre Apr 15, 2009 1:42 pm

Verovatno je Siemens Combino Supra od 54m ali ne znam cenu!
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod leif aka paparazzo » Ned Maj 03, 2009 12:51 pm

2 slike iz Peste od pre neki dan sa linije broj 2 koja prolazi pored parlamenta i uz Dunav

Image

Image
Korisnikov avatar
leif aka paparazzo
Član

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 2:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Šinska vozila