Logo

Fotografije autobusa iz aktuelnog voznog parka (2)

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Fotografije autobusa iz aktuelnog voznog parka (2)

Postod Miki 162 » Sre Apr 30, 2025 10:03 am

Prelep je :)
Miki 162
Član

Pridružio se: Pon Avg 08, 2016 10:00 am

Sponzor

Postod Aleksa010 » Čet Maj 01, 2025 4:10 pm

Lepo mu stoji nasa kolor sema,i boja sedista mi se svidja,malo veseilje da nam autobusi izgledaju.Samo jedna mana mi je to sto reklame nisu povadjene kada su ih farbali u SDT-u ili da ih ni ovi nasi grasovci nisu izvadili.Ali ovako mi lepo izgleda,jedva cekam da izadje pa da vidim kako ce se pokazati na nasim linijama :mrgreen:
Aleksa010
Član

Pridružio se: Čet Nov 21, 2024 5:19 pm

Postod Aleksa083 » Čet Maj 01, 2025 7:44 pm

Reklame su skinute, Infomedia je postavila nove, samo zbog prevelike razlike u boji panela, tamo gde stoje reklama i tamo gde ne.
Sva prava zadržava Aleksa083. Upotreba mojih fotografija u medijima je zabranjena bez moje pismene saglasnosti. Za više fotografija —> https://www.flickr.com/photos/189767500@N03/
Korisnikov avatar
Aleksa083
Član

Pridružio se: Ned Nov 24, 2019 11:08 pm

Postod cone » Pon Maj 05, 2025 2:35 pm

Danas premijerno na ulicama Novog Sada - Solaris Urbino 18 #1116 na 7A. Foto: Aleksa Čorak

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod dusanman » Pon Maj 05, 2025 3:06 pm

Tolike godine eksploatacije u beogradskom gradskom saobraćaju, i da autobus ovako izgleda, samo dokazuje vrhunski kvalitet Solarisa. Plava sedišta, plavi plafon, savršeno se uklapaju u NS šemu.

Da li su kodirani unutrašnji displeji?
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod Aleksa010 » Pon Maj 05, 2025 3:49 pm

Nisu,stoje ugašeni i samo sakupljaju prašinu.Neverujem da će ih sada kodirati jer bi to uradili u isto vreme kada su i spoljašnje displeje .No nemam neke pretežne žalbe na bus sem toga što ne radi klima i iznutra je još uvek prekriven BG nalepnicama,pored toga ok je.
Aleksa010
Član

Postod cone » Uto Maj 06, 2025 4:26 pm

dusanman je napisao:Da li su kodirani unutrašnji displeji?

Nema tu šta da se kodira, dragi moj Dušane! :D
Novi Sad još uvek nije uveo ni vizuelnu ni zvučnu najavu stanica. Jedino šta je urađeno da su prosečene reklame na vratima da možeš da vidiš gde izlaziš. :D

Još je dobro da su na Solarisima zadržali spoljašnje displeje jer su od njima poznatog proizvođača. Na skanijama navodno nisu uspeli da programiraju displeje na naš format i naš jezik, pa su odlučili da škartiraju ceo instalirani informacioni sistem. A on se sastoji između ostalog, od 5 spoljašnjih displeja i dva unutrašnja monitora.

Umesto njih smo nakačili po tri Buse displeja sa rashodovanih vozila. Na mestu zadnjeg velikog displeja je ostala rupa, a ispod te velike rupe je nakačen mali displej.

Niko ne može da me ubedi da originalni displeji nisu mogli da se preprogramiraju i upotrebe. Ako ne znaju, mogli su da plate nekog da to uradi. Sigurno bi koštalo manje nego škartiranje 15 setova displeja.
Unutrašnji monitori nisu isključeni, bar nisu bili kad sam se ja vozio. Na njima se nije moglo pratiti koja će biti sledeća stanica, već kako se sistem resetuje svaki minut iznova.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod colakovic » Uto Maj 06, 2025 5:25 pm

Aleksa010 je napisao:Nisu,stoje ugašeni i samo sakupljaju prašinu.Neverujem da će ih sada kodirati jer bi to uradili u isto vreme kada su i spoljašnje displeje .No nemam neke pretežne žalbe na bus sem toga što ne radi klima i iznutra je još uvek prekriven BG nalepnicama,pored toga ok je.

Možda nije prava tema, ali jesu li ga utegli i jel mu i dalje urla diferencijal nenormalno? Imam snimljen zvuk njega od pre oko dva meseca, tada mu se diferencijal baš čuo, kao da će da pukne.
Korisnikov avatar
colakovic
Član

Pridružio se: Sre Mar 29, 2023 10:36 am

Postod Aleksa083 » Uto Maj 06, 2025 6:32 pm

Urla i dalje, bukvalno prva stvar koju sam primetio kada sam ušao…
Ne mogu da verujem da bar kada već rade donaciju da nisu sklopili neki posao sa SDT-om da ih srede tehnički bar…
Nit radi klima, ma užas.
Sva prava zadržava Aleksa083. Upotreba mojih fotografija u medijima je zabranjena bez moje pismene saglasnosti. Za više fotografija —> https://www.flickr.com/photos/189767500@N03/
Korisnikov avatar
Aleksa083
Član

Postod colakovic » Uto Maj 06, 2025 7:07 pm

Divno, kao drugi najveći grad u Srbiji dobili ste polovne, istrošene i nesređene autobuse...
Korisnikov avatar
colakovic
Član

Pridružio se: Sre Mar 29, 2023 10:36 am

Postod Aleksa010 » Sre Maj 07, 2025 1:31 pm

U #1115 juce na 7A zalupila vrata i otpala je ona plastika za unutrasnja svetla i pala na coveka :|
Aleksa010
Član

Postod Dragojlo » Ned Maj 11, 2025 4:52 pm

Pitam se koliko dugo će im opstati ti originalni retrovizori, dok im ne stave one stock FAP/Sanos.... Takođe, oni imaju fabrička dnevna svetla dole u braniku, al naši šoferi izgleda to još nisu provalili, pa pale farove... :wink:
Dragojlo
Član

Pridružio se: Pon Sep 09, 2024 5:02 pm

Postod Aleksa083 » Pon Maj 12, 2025 1:27 pm

Ne stavljaju se više ti mali retrovizori na buseve, Bogu hvala. Mercedesi i BMCi, dobijaju nove originalne odmah po oštećenju, Ike su urnisali sa i nosačima i retrovizorima…
Korisnikov avatar
Aleksa083
Član

Postod Dragojlo » Čet Maj 15, 2025 6:22 pm

Al stvarno, baš je delovalo bzvz kad su nam veoma brzo svi prvi Solarisi, Volvoi 7000, svi Delfinčići i Ikače od 2015 naovamo dobili te oldskul retrovizore umesto originalnih, neverovatno da su baš pokidani toliko masovno... Čak mi se čini da su i pokojne Citte iz fabrike imale ogledala kao sadašnji Mercedesi, al i to je veoma brzo prešlo u Sanos Style... 8)
Dragojlo
Član

Pridružio se: Pon Sep 09, 2024 5:02 pm

Postod cone » Čet Jun 12, 2025 5:04 pm

Evo ga prvi ofarbani Ikarbus IK-112 LE, ex-GSP Beograd #3213! Nosiće garažni broj #1139, što je ujedno sada i najveći dodeljeni garažni broj nakon još nekompletne donacije.

Ostaje nam da vidimo da li će se pozadine svetlosnih grupa ofarbati u srebrno kako bi se unificirao izgled sa ostalim Ikarbusima u voznom parku JGSP.

Fotograije su od prijatelja Foruma.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda