dusanman je napisao:Da li su kodirani unutrašnji displeji?
Nema tu šta da se kodira, dragi moj Dušane!

Novi Sad još uvek nije uveo ni vizuelnu ni zvučnu najavu stanica. Jedino šta je urađeno da su prosečene reklame na vratima da možeš da vidiš gde izlaziš.

Još je dobro da su na Solarisima zadržali spoljašnje displeje jer su od njima poznatog proizvođača. Na skanijama navodno nisu uspeli da programiraju displeje na naš format i naš jezik, pa su odlučili da škartiraju ceo instalirani informacioni sistem. A on se sastoji između ostalog, od 5 spoljašnjih displeja i dva unutrašnja monitora.
Umesto njih smo nakačili po tri Buse displeja sa rashodovanih vozila. Na mestu zadnjeg velikog displeja je ostala rupa, a ispod te velike rupe je nakačen mali displej.
Niko ne može da me ubedi da originalni displeji nisu mogli da se preprogramiraju i upotrebe. Ako ne znaju, mogli su da plate nekog da to uradi. Sigurno bi koštalo manje nego škartiranje 15 setova displeja.
Unutrašnji monitori nisu isključeni, bar nisu bili kad sam se ja vozio. Na njima se nije moglo pratiti koja će biti sledeća stanica, već kako se sistem resetuje svaki minut iznova.