Elem, prava istina je da se sve vrti oko EBRD, a on će gotovo je sigurno dati prednost Špancima, bez obzira na to što je većina komponenata TMK 2200 proizvedena u EU. Ako se to ne dogodi to će biti ogromno iznenađenje!! Hrvatska jeste na pragu EU ali taj prag još nije prešla...
Da me ne shvatite pogrešno, ne favorizujem ja ni jedan tramvaj! Ostajem na svom starom mišljenju da je sve tramvaje pre kupovine trebalo probati. Na žalost, ispostaviće se da kupujemo mačku u džaku, bio to CAF ili Končar i neće me iznenaditi ukoliko sa njima budemo imali dosta problema!!
možda Končar napravi Beogradski tramvaj jer
koliko sam čuo od starijih kolega ovaj model je zamišljen još 1990 godine
i da su se u Beogradu mnogo nadali.
Končar je ponudio Beogradu da kompletno promeni izgled tramvaja, dakle da bude unikatan, ni malo sličan onom zagrebačkom... No "ispod haube" to idalje ostaje isti tramvaj.
Starije kolege su verovatno mislile na TMK 2100, mada je koncept za 2200 napravljen još tada ali to je bila daleka budućnost.
Potajno priželjkujem da se ostvare stari tračevi da Beograd otkupi od Zagreba stare Đure i prikolice koje obožavam.
Ja bih se obradovao Stojadinu i Biku, a za T4 bih skakao do neba... Ali nekako sumnjam da će se to desiti tj. mislim da su to samo tračevi kakvih u GSPu ima na kilo... ZET prodaje neke stojadine Osijeku...