Logo

7. Juli, Šabac

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Postod Sloba » Pon Avg 31, 2009 11:09 am

Setra S 215 H od Cveleta na E70 BG-Zagreb kod Pećinaca.
Image
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Ned Sep 06, 2009 12:44 am

Tablice kazu da su upitanju dva razlicita vozila...verovatno nesto iznajmljeno...
SA 109-002
Image

SA 444-65
Image
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod SAKIBOY » Ned Sep 06, 2009 11:21 am

Sloba je napisao:Setra S 215 H od Cveleta na E70 BG-Zagreb kod Pećinaca.
Image

Cvele mene vozio na ekskurziju u 7 i 8 razredu. Covek je likcina, ljudina parava. Mislim da ima 2 ili 3 Setre. Sve su mu u extra stanju. :D
Život je pun slučajnosti, pokušajte da iz polušanse napravite šansu koju ćete iskoristiti!
SAKIBOY
Član

Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 2:50 pm

Postod PEX » Čet Sep 10, 2009 11:00 pm

[quote="arsenal]
Image
[/quote]

Ljudi,čuo sam da su ove Scanie zaplenjene,i da se prodaju po neverovatnoj ceni od 27.000 € :shock:
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod lav » Čet Sep 10, 2009 11:25 pm

PEX je napisao:[quote="arsenal]
http://i432.photobucket.com/albums/qq46 ... igbr40.jpg
[/quote]

Ljudi,čuo sam da su ove Scanie zaplenjene,i da se prodaju po neverovatnoj ceni od 27.000 € :shock:[/quote]

Ko je zaplijenio i ko je prodaje :?:
lav
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 3:37 pm

Postod PEX » Čet Sep 10, 2009 11:46 pm

lav je napisao:Ko je zaplijenio i ko je prodaje :?:

Detalje ne znam,znam samo da su valjda zaplenjene i da se prodaju za 27.000€ :wink: Ovo mi mnogo (ne)realno zvuci,ali trebalo bi da je tacna informacija ;)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod LKW » Čet Sep 10, 2009 11:56 pm

PEX je napisao:

Detalje ne znam,znam samo da su valjda zaplenjene i da se prodaju za 27.000€ :wink: Ovo mi mnogo (ne)realno zvuci,ali trebalo bi da je tacna informacija ;)

Ako su zaplenjene,onda valjda idu na licitaciju,to je verovatno pocetna cena :roll:
Korisnikov avatar
LKW
Član

Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 11:02 pm

Postod civijas » Sub Sep 12, 2009 2:07 am

PEX je napisao:

Nazalost, moguce je da je tacna informacija, jer preduzece ima dug od preko 4 miliona evra ako se ne varam, a u privatizaciji ga je preuzeo Jerkovic, od koga se ocekivalo da ce ga dici na noge, sto se naravno nije desilo...:evil: Iskreno, pribojavao sam se da ce taj dan doci, jer sem te 2 Scanie ostale autobuse nema logike da zaplenjuju jer su realno u ocajnom stanju... Ostalo su iznajmljeni autobusi koje sve i da hoce ne mogu da im oduzmu... :D
Ako je ovo istina, a probacu da proverim sto pre, bojim se da je to pocetak kraja 7. jula... :cry: :cry: :cry:
civijas
Član

Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 3:46 am

Postod civijas » Uto Sep 29, 2009 10:53 pm

Kao sto sam i naslutio u prethodnom postu, od danas je Sabac u istoj kozi kao i Novi Sad ili prostim jezikom receno, izgubio je svog prevoznika. :cry: :cry: :cry: Nakon 60 godina rada ASDP 7. juli Sabac od danas vise ne saobraca ni na jednoj liniji, i kao sto je PEX rekao ostao je bez autobusa Scania zbog dugovanja. Kako sam saznao u razgovoru sa jednim od radnika, u garazi je ostalo 5 automontazinih turistickih TAMova koji su prepusteni zubu vremena, tako da vise nema ni 1 jedinog autobusa. :cry:
Autobuska stanica u Sapcu, sa 29 perona, koja je u vreme otvaranja po svom kapacitetu bila 2 u Evropi, na moje opste zaprepascenje juce je osvanula u novom ruku, ali i sa novim vlasnikom, koji je sada Autobanat d.o.o. Na netu sam procitao da je Autobanat preuzeo stanicu koja ima 5 puta veci dnevni promet od one u Zrenjaninu, na osnovu potrazivanja. Takodje je u Sabac iz Zrenjanina stiglo 10 autobusa koji ce saobracati na linijama 7. jula. Juce je stiglo prvih 5 koje sam licno video na stanici (2x Conecto, Temsa Tourmalin i 2x Scania Elbo), a danas u toku dana je trebalo da stigne jos 5.

Kako sam nezvanicno saznao Autobanat je samo zakupio autobusku stanicu, garazu i sve linije na period od godinu dana. Ono sto nisam siguran je da li se na zrenjaninskim autobusima nalazi i nalepnica 7. jula ili je preduzece zauvek i formalno ugaseno, ali to cu javiti koliko sutra posto ujutru putujem u 8 za BG na liniji koju je do juce drzao ASDP 7. juli.

Tuzan kraj za nekada 2. najveceg prevoznika u celoj SFRJ, koji je imao poslovnice po celoj Evropi i zavidne rezultate u autobuskom i teretnom saobracaju... Morao je da plati danak svom imenu, koje je ocigledno nekima i previse smetalo. Peroni na stanici su inace ofarbani u plavu boju, a kante koje vise na stubovima u jarko zutu. Cista slucajnost, sto bi moj sagovornik rekao... A realnost nazalost i nije daleko od toga... U svakom slucaju, tuzna istina za mene, da mog omiljenog prevoznika uz koga sam odrastao vise nema... :cry: :cry: :cry:
civijas
Član

Postod SAKIBOY » Sre Sep 30, 2009 3:15 pm

Autobanat je preuzeo i autobusku stanicu u Sremskoj Mitrovici.
Život je pun slučajnosti, pokušajte da iz polušanse napravite šansu koju ćete iskoristiti!
SAKIBOY
Član

Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 2:50 pm

Postod Nibus-ja » Sre Sep 30, 2009 5:07 pm

civijas je napisao:Kao sto sam i naslutio u prethodnom postu, od danas je Sabac u istoj kozi kao i Novi Sad ili prostim jezikom receno, izgubio je svog prevoznika. :cry: :cry: :cry: Nakon 60 godina rada ASDP 7. juli Sabac od danas vise ne saobraca ni na jednoj liniji, i kao sto je PEX rekao ostao je bez autobusa Scania zbog dugovanja. Kako sam saznao u razgovoru sa jednim od radnika, u garazi je ostalo 5 automontazinih turistickih TAMova koji su prepusteni zubu vremena, tako da vise nema ni 1 jedinog autobusa. :cry:
Autobuska stanica u Sapcu, sa 29 perona, koja je u vreme otvaranja po svom kapacitetu bila 2 u Evropi, na moje opste zaprepascenje juce je osvanula u novom ruku, ali i sa novim vlasnikom, koji je sada Autobanat d.o.o. Na netu sam procitao da je Autobanat preuzeo stanicu koja ima 5 puta veci dnevni promet od one u Zrenjaninu, na osnovu potrazivanja. Takodje je u Sabac iz Zrenjanina stiglo 10 autobusa koji ce saobracati na linijama 7. jula. Juce je stiglo prvih 5 koje sam licno video na stanici (2x Conecto, Temsa Tourmalin i 2x Scania Elbo), a danas u toku dana je trebalo da stigne jos 5.

Kako sam nezvanicno saznao Autobanat je samo zakupio autobusku stanicu, garazu i sve linije na period od godinu dana. Ono sto nisam siguran je da li se na zrenjaninskim autobusima nalazi i nalepnica 7. jula ili je preduzece zauvek i formalno ugaseno, ali to cu javiti koliko sutra posto ujutru putujem u 8 za BG na liniji koju je do juce drzao ASDP 7. juli.

Tuzan kraj za nekada 2. najveceg prevoznika u celoj SFRJ, koji je imao poslovnice po celoj Evropi i zavidne rezultate u autobuskom i teretnom saobracaju... Morao je da plati danak svom imenu, koje je ocigledno nekima i previse smetalo. Peroni na stanici su inace ofarbani u plavu boju, a kante koje vise na stubovima u jarko zutu. Cista slucajnost, sto bi moj sagovornik rekao... A realnost nazalost i nije daleko od toga... U svakom slucaju, tuzna istina za mene, da mog omiljenog prevoznika uz koga sam odrastao vise nema... :cry: :cry: :cry:

Zalosno je to sto su mnogi zavrsili kao vi,a ja se nadam da vi niste zadnji u TOM NIZU,cekam ko je SLEDECI :evil:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod kovacnuno » Sre Sep 30, 2009 5:11 pm

Zna li neko ko je preuzeo ovog Ikarbusa, sinoc sam ovog ili jednog ovakvog vidjeo na MAS-u i jos uvijek mu stoji natpis 7. juli
kovacnuno je napisao:Ikarbus parkiran na MAS-u
Image
Korisnikov avatar
kovacnuno
Član

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:09 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Dec 07, 2009 1:31 pm

Autobanatova Scanie Elbo na liniji Nis-Sabac.Inace i ova linija je u kooperaciji sa Nis Ekspresom.Jedan dan voze Sapcani drugi dan Nislije...
Image
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Marko » Sre Feb 10, 2010 11:20 pm

Image
Malo da osvežimo ovu temu jedan Tam 260 A 119 7 jula Sabac
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod civijas » Uto Feb 23, 2010 10:07 pm

Aleks_BGD je napisao:Autobanatova Scanie Elbo na liniji Nis-Sabac.Inace i ova linija je u kooperaciji sa Nis Ekspresom.Jedan dan voze Sapcani drugi dan Nislije...
Image

Ovo je jedina linija koju 7. juli ima u kooperaciji sa Niš ekspresom... A ove Scanie su se vratile odakle su i došle, tj. u Zrenjanin... :D Od pre 10ak dana u Šapcu je generalni štrajk! Zrenjaninci su proterani totalno, samo se nadam da se neće ni vraćati... Ionako mi nije bilo jasno na konto kojih potraživanja su oni mogli da preuzmu 7. juli, kad jedino mogu oni tj. taj koncern da duguju 7. julu linije koje su mu prisilno oduzeli Srem expres (NS-VA) i Topola trans (BG-Sarajevo) za vreme privatizacije... :?:
Trenutno stanje je da stanica ne radi, tj. rampa je spuštena konstantno, a putnici ulaze u autobuse ispred stanice... Nema stanične koju je Autobanat odmah po dolasku sa 50 bezobrazno podigao na 70 dinara... Nije ovaj štrajk ni tako loš... :wink: :D
civijas
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije