PEX je napisao:[quote="arsenal]
http://i432.photobucket.com/albums/qq46 ... igbr40.jpg
[/quote]
Ljudi,čuo sam da su ove Scanie zaplenjene,i da se prodaju po neverovatnoj ceni od 27.000 €[/quote]
lav je napisao:Ko je zaplijenio i ko je prodaje
PEX je napisao:lav je napisao:Ko je zaplijenio i ko je prodaje
Detalje ne znam,znam samo da su valjda zaplenjene i da se prodaju za 27.000€Ovo mi mnogo (ne)realno zvuci,ali trebalo bi da je tacna informacija
PEX je napisao:lav je napisao:Ko je zaplijenio i ko je prodaje
Detalje ne znam,znam samo da su valjda zaplenjene i da se prodaju za 27.000€Ovo mi mnogo (ne)realno zvuci,ali trebalo bi da je tacna informacija
civijas je napisao:Kao sto sam i naslutio u prethodnom postu, od danas je Sabac u istoj kozi kao i Novi Sad ili prostim jezikom receno, izgubio je svog prevoznika.![]()
![]()
Nakon 60 godina rada ASDP 7. juli Sabac od danas vise ne saobraca ni na jednoj liniji, i kao sto je PEX rekao ostao je bez autobusa Scania zbog dugovanja. Kako sam saznao u razgovoru sa jednim od radnika, u garazi je ostalo 5 automontazinih turistickih TAMova koji su prepusteni zubu vremena, tako da vise nema ni 1 jedinog autobusa.
![]()
Autobuska stanica u Sapcu, sa 29 perona, koja je u vreme otvaranja po svom kapacitetu bila 2 u Evropi, na moje opste zaprepascenje juce je osvanula u novom ruku, ali i sa novim vlasnikom, koji je sada Autobanat d.o.o. Na netu sam procitao da je Autobanat preuzeo stanicu koja ima 5 puta veci dnevni promet od one u Zrenjaninu, na osnovu potrazivanja. Takodje je u Sabac iz Zrenjanina stiglo 10 autobusa koji ce saobracati na linijama 7. jula. Juce je stiglo prvih 5 koje sam licno video na stanici (2x Conecto, Temsa Tourmalin i 2x Scania Elbo), a danas u toku dana je trebalo da stigne jos 5.
Kako sam nezvanicno saznao Autobanat je samo zakupio autobusku stanicu, garazu i sve linije na period od godinu dana. Ono sto nisam siguran je da li se na zrenjaninskim autobusima nalazi i nalepnica 7. jula ili je preduzece zauvek i formalno ugaseno, ali to cu javiti koliko sutra posto ujutru putujem u 8 za BG na liniji koju je do juce drzao ASDP 7. juli.
Tuzan kraj za nekada 2. najveceg prevoznika u celoj SFRJ, koji je imao poslovnice po celoj Evropi i zavidne rezultate u autobuskom i teretnom saobracaju... Morao je da plati danak svom imenu, koje je ocigledno nekima i previse smetalo. Peroni na stanici su inace ofarbani u plavu boju, a kante koje vise na stubovima u jarko zutu. Cista slucajnost, sto bi moj sagovornik rekao... A realnost nazalost i nije daleko od toga... U svakom slucaju, tuzna istina za mene, da mog omiljenog prevoznika uz koga sam odrastao vise nema...![]()
![]()
Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju