310 VOLVO TURISTIČKIH AUTOBUSA ZA JCA GRUPU

Volvo Buses je prodao 310 šasija za turističke autobuse JCA Grupi, jednom od najvećih brazilskih prevoznika. Ovo je do sada najveći ugovor Volvoa u Brazilu u segmentu šasija za turističke autobuse.

Autobusi, koji će biti isporučeni u maju, biće karosirani na šasijama B340R, verzija 4×2, sa snagom motora od 340 KS. Vozila će biti korišćena za prevoz putnika u međugradskom saobraćaju i za turistička putovanja. Karoserije će raditi Marcopolo. Autobusi će biti raspoređeni među tri komapnije u okviru JCA Grupe: 180 autobusa će otići u Auto Vijasau 1001 (Auto Viação 1001), 100 autobusa za Opsau Turizmu (Opção Turismo) i 30 autobusa za Katarinensi (Catarinense).

„Ovo je najveći ugovor do sada u segmentu turističkih autobusa i takođe korak napred u partnerstvu koje imamo sa JCA Grupom. Ova prodaja od nas traži još više odgovornosti da je uspešno završimo,“ poručuje Luis Karlos Pimjenta, predsednik Volvo Bus Latin America.

„Ovaj model je idelan za tip prevoza koji obavlja JCA Grupa. Već posedujemo šasije u našem voznom parku koje su ispitane i razvijene za postizanje najboljih mogućih performansi. Vozilo se ističe po optimalnoj potrošnji goriva i naročito po sigurnosti,“ objašnjava Žoze Luis Gonsalvis, menadžer za turističke autobuse u Volvo Bus Latin America.

Šasija B340R je fabrički opremljena inteligentim sistemom ABS/EBS koji poboljšava performanse kočenja i sprečava proklizavanje vozila, a sa motornom kočnicom Volvo snage 390 KS osigurava bezbedno spuštanje nizbrdicama. Još jedna posebnost ovog vozila je renomirani I-Shift menjač, koji smanjuje potrošnju goriva i do 5%, a doprinosi sigurnosti u vožnji.

„Pored toga što ima najmanje operativne troškove od ostalih modela na tržištu, šasija B340R je opremljena najmodernijom tehnologijom za bezbednost, komfor i operativnu ekonomičnost. Ovo su sve osnovne vrednosti koje JCA Grupa sprovodi u svojim dnevnim aktivnostima i koje su potvrđene u voznom parku sa Volvo autobusima opremljenim kompletnom dodatnom opremom i dostupnom tehnologijom koja će ove vrednosti omogućiti,“ naglašava Gonsalvis.

Radi postizanja još veće sigurnosti prilikom prevoza putnika, autobusi JCA Grupe su opremljeni i sa ESP (Electronic Stability Program), modernim bezbednosnim sistemom stabilnosti  koji smanjuje rizike prevrtanja ili proklizavanja vozila u krivinama.

Volvo Bus u Brazilu nudi široku paletu šasija za turističke autobuse namenjenih različitim potrebama prevoza putnika na kratkim, srednjim ili dugim putovanjima. U segmentu teških vozila, ponuda za turističke autobuse sa sastoji od šasija B340R, B380R, B420R i B450R u verzijama pogona 4×2, 6×2 i 8×2. U segmentu poluteških vozila, Volvo nudi šasiju B290R i B270F, šasiju sa motorom napred.

Foto: Volvo

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica