ADL – snaga iz Britanije

ADL – snaga iz Britanije

Vodeći britanski proizođač autobusa, Alexander Dennis Limited (ADL), predstavlja izbor najšireg spektra autobusa sa niskom i nultom emisijom, kao i modele iz palete brenda Plaxton, na izložbi Euro Bus Expo 2018 u Birmingemu.

Uz pomoć inovacija, ADL vozila pokazuju poziciju kompanije kao sistemskog upotpunjivača i tehnološkog pionira koji saradnju sa klijentima stavlja u prvi plan. Pored svog nepokoloebljivog fokusa na pouzdanost vozila, Odeljenje za postprodaju kompanije ADL sada isporučuje personalizovano korisničko iskustvo sa novom digitalnom ponudom nazvanom AD24.

ADL_AD24

AD24 presonalizuje onlajn postprodajno iskustvo korisnika

Nova digitalna ponuda AD24 olakšava postprodajno poslovanje sa kompanijom Alexander Dennis obezbeđujući trenutno rešenje koje obuhvata prodaju delova, onlajn treninge, onlajn priručnike, onlajn biltene, forum korisnika i AD Connected tehnološko rešenje vozila.

Nova usluga redefiniše postprodajnu podršku sa primenom u industriji i personalizovano korisničko iskustvo za kupce, projektovno tako da nudi idealno rešenje za sve klijente kompanije Alexander Dennis, od najmanjeg privatnog prevoznika, do velikih multinacionalnih grupacija. Celodnevna onlajn prodavnica delova nalazi se u srcu AD24, a svi delovi mogu lako da se pretraže u kombinaciji sa moćnim opcijama uz prikaz često kupljenih ili sačuvanih predmeta, što olakšava pristup delovima visokog kvaliteta, originalnih rezervnih delova za autobuse Alexander Dennis, Plaxton turističke autobuse i druga vozila proizvođača.

AD24 je raspoloživ i dostupan prevoznicima Ujedinjenog Kraljevstva na adresi www.ad24.direct, a svoj međunarodni prikaz započeće 2019. godine.

Autobusi sa niskom i nultom emisijom orijentisani ka putnicima

Prepoznajući da jedna veličina ne odgovara svima i da rešenja kvaliteta vazduha i klimatskih promena mogu da se isporuče u mnogim oblicima, kompanija ADL nudi najširi spektar aurobusa sa niskom i nultom emisijom na tržištu, i izlaže svoj asortiman na manifestaciji Euro Bus Expo 2018.

ADL_Enviro200EV

Uspešno partnerstvo kompanija BYD i ADL nastavlja da prednjači na britanskom tržištu električnih autobusa sa preko 215 isporučenih ili sigurno poručenih, kao i sa Enviro400EV dabldeker autobusima, koji će ući u proizvodnju u prvoj polovini 2019. godine. Prvi demonstracioni primerak Enviro200EV počeće obilazak iz gradova Ujedinjenog Kraljevstva nakon predstavljanja na Euro Bus Expo izložbi. Obezbeđuje potpuno nultu emisiju čak i na demonstracionom prikazivanju zahvaljujući kompaktnom mobilnom EV punjaču koji može da se transportuje unutar vozila i priključi u postojeće strujne mreže prevoznika.

Model za demonstraciju napravljen je prema visokim standardima koje stvaraju atmosferu koja pristaje najnovijim ekološkim akreditivima sa elektroluminescentnim plafonom, kao i pružanjem bežičnog punjenja telefona na dva stola za sedenje – obezbeđenih po prvi put u singldeker autobusu – i medijsku policu na prvom uzdignutom redu sedišta.

Putnici će udobno sedeti na sedištima sa visokim naslonom ADL SmartSeat, koja su sada dostupna sa integrisanom konzolom za putnike sa bežičnim zvonom, USB punjačem, držačem telefona, svetlom za čitanje i zakačkama za torbe.

Takođe je istaknut i SmartVision sistem koji zamenjuje tradicionalne retrovizore sa digitalnim kamerama visoke rezolucije i monitorima postavljenim unutar kabine zbog direktne i jasne vidljivosti. Sa pokrivenim širim uglom i automatskim podešavanjem svetlosti ekrana, kao i digitalnom korekcijom slike koja kompenzuje osvetljenje, senke i odsjaj, SmartVision sistem ne obezbeđuje samo sigurnost, nego takođe smanjuje i rizik od oštećenja retrovizora ili povrede putnika i pešaka.

ADL_Enviro400_SmartHybrid

Model Enviro400 nastavlja da bude omiljeni dabldeker autobus Ujedinjenog Kraljevstva zahvaljujući svojoj pouzdanosti u industriji i širokom opsegu dostupnih specifikacija, što pokazuju dva korisnička vozila i demonstrativni model na ADL štandu. Kompanija Go South Coast izabrala je zanimljiv City izgled i SmartPack efikasnu tehnologiju dizel autobusa za potrebe prevoza u Sauthemptonu, dok su iz National Express Group izabrali enterijer visokog standarda i SmartHybrid za svoj Xplore Dundee vozni park.

Nagrađene tehnologije SmartPack i SmartHybrid za efikasne autobuse na dizel, razvila je kompanija ADL. One karakterišu pametno upravljanje alternatorom i vazdušnim kompresorom, stop-start tehnologijom motora i električnim ventilatorom. SmartHybrid dodaje i 48V blagi hibridni sistem sa dugotrajnim skladištenjem energije. Vozila sa oba sistema akreditovana su kao autobusi niske emisije od strane Partnerstva vozila sa niskom emisijom.

Druga opcija autobusa sa niskom emisijom je model Enviro400CBG City na biogas, kojeg je kompanija ADL proizvela zajedno sa šasijama i tehnologijom u partnerstvu sa Skanijom. Prikazan na Skanijinom štandu, stoti autobus po redu pokazuje zelene akreditive za biogas.

Uspešan rast kompanije ADL u sektoru nezavisnog i maloprodajnog tržišta, ugledao je model Enviro400 razvijen u vozilo visokog kapaciteta i luksuzno opremljeno, pogodno autobuskim prevoznicima za ekskluzivno iznajmljivanje privatnim licima i korporacijama.

Novi demonstrativni model dužine 11,5 metara, prikazan prvi put na manifestaciji Euro Bus Expo 2018, promoviše svoju prilagodljivu opciju, u paketu sa visokom specifikacijom usmerenoj ka putnicima.

Singl deker Enviro200 ostaje vodeće vozilo Ujedinjenog Kraljevstva u svojoj klasi sa tržišnim udelom većim od 65%. Njegova privlačnost kreće se od skladištenih vozila spremnih za trenutnu isporuku, do autobusa sa visokim specifikacijama poput onog koji služi za primer koji je predstavljen u javnosti. Osim SmartPack efikasne dizel tehnologije, model poseduje lepljena stakla, tri velika krovna prozora, zastakljenu pregradu kabine sa zadnje strane i displej sa putničkim informacijama. ADL SmartSeats sedišta sa visokim naslonom obložena su elegantnom crnom kožom i opremljena integrisanim putničkim konzolama i dekorativnom rasvetom ispod sedišta. Medijske police na prvom uzdignutom redu sedišta upotpunjuju specifikaciju usmerenu na putnike koja kombinuje samo neke opcije širokog spektra dostupnih širom ADL-ovog opsega autobusa sa niskom i nultom emisijom.

Plaxton autobusi napravljeni u Britaniji

Brend turističkih autobusa Plaxton kompanije ADL, na putu je ka pozitivnom završetku godine sa više od 200 prodatih autobusa, pokazujući plodove značajnih investicija u dva nova modela koji kompletiraju asortiman.

ADL_Plaxton_Panorama

Model Plaxton Panorama dabl deker turistički autobus dizajniran je tako da pruži visoke standarde, omogućavajući mu da bude prilagođen različitim vrstama upotreba. Firma Acklams Coaches postala je prvi prevoznik koji je kupio model Panorama za turističke obilaske koji je prikazan na izložbi Euro Bus Expo 2018. Sa sedištima za 87 putnika, napravljen je prema DDA standardima, pružajući operativnu fleksibilnost i obezbeđujući visoku preprodajnu vrednost.

Karosiran na šasiji Volvo B11RLE, model Panorama dostupan je invalidskim kolicima kroz prednja ili srednja vrata, u zavisnosti od specifikacije. Potpuno ravna donja paluba sa brzim oslanjanjem staze duž autobusa omogućava prohodnost više invalidskih kolica ukoliko postoje takvi zahtevi. Prtljažnik sa ravnim podom ima ulazna vrata pune visine, kao i poklopci na podizanje, a može se koristiti i puna dubina polica za prtljag u oba putnička salona. Dodatni skladišteni prostor može biti obezbeđen demontažnom policom za prtljag, a model Panorama je snabdeven i kutijom za skije na svom zadnjem delu.

ADL_Plaxton_Panther

Drugi dodatak za asortiman Plaxton je inovativno niskopodno vozilo Panther LE na šasiji Volvo B8RLE, kombinujući pristupačnost gradskog autobusa sa udobnošću turističkog. Sa prostorom za invalidska kolica orijentisanim u pravcu vožnje u niskopodnom prednjem delu koji takođe nudi 16 sedišta, Panther LE je kompletno kompatibilan standardima DDA bez potrebe za liftom za invalidska kolica. Dodatna sedišta u uzdignutom zadnjem delu putničkog prostora obezbeđuju ukupan broj od 53 sedišta. Panther LE za testiranje i demonstraciju prikazan je na spoljašnjem štandu.

Plaxton Panther je i dalje najprodavani britanski turistički autobus i dodatno je unapređen novom konfiguracijom stepenika na ulazu. Dodatni korak ka lakšem pristupu vozilu predstavljen je na manifestaciji Euro Bus Expo. Nova opcija su takođe luksuzna sedišta sa visokim uzglavljem, kojima je dodat prostor za noge kombinovanjem rasporeda 53 sedišta sa centralnim rasklopivim toaletom i montiranim frižiderom. Poklopci prtljlažnika na struju sa strane vozila gde izlaze putnici dodaju na vrednosti ovom turističkom autobusu nadograđenom na šasiji Volvo B8R.

Kompletiranje linije Plaxton na čini midibus Cheetah XL izložen na štandu na otvorenom prostoru. Ponovljena porudžbina firme York Pullman, ovaj midi turistički autobus ima poboljšanu snagu od 230 KS, kao i izmenjen unutrašnji aranžman za bolju pristupačnost.

Poslovne novosti: 2018. na putu ka rekordnoj prodaji

2018. je bila veoma jaka godina za kompaniju Alexander Dennis koja je na putu da dostigne rekordnu prodaju od 630 miliona funti sa 2.600 proizvedenih vozila širom sveta.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, tržište autobusa smanjilo se za 15% između 2015. i 2018. godine i pad se ubrzao tokom 2018. sa prognozom od 20% do kraja godine. Investicija komanije ADL u svoj plan poslovanja isplatila se dozvoljavanjem kompanije da održi obim proizvodnje i poveća tržišni udeo. U Londonu se on stalno povećavao od 40% u 2016. do 70% u ovoj godini, a kompanija ADL je povećala svoje aktivnosti u nezavisnom i maloprodajnom sektoru za 46% u poslednje četiri godine na oko 300 vozila u 2018. godini u britanskim gradovima.

U drugim zemljama poput Severne Amerike, nalazi se ključno strateško tržište zrelo za ekspanziju. Kompanija Alexander Dennis prodala je preko 1.000 dabl dekera autobusa Enviro500 u Sjedinjene Američke Države i Kanadu, omogućujući konceptu da pređe iz uzane niše u veliko rešenje za putničke i tranzitne aplikacije. Kompanija se širi preko postojećih kupaca i novih tranzitnih vlasti, a sada pravi model Enviro200 u fabrici u Napani, Indiji, kako bi ubrzala ovaj rast.

U Meksiku, vozni park od 90 autobusa Enviro500 u Meksiko Sitiju u punoj je eksploataciji od početka 2018. godine i autobusi prevoze više od 130.000 putnika dnevno, što premašuje njihov cilj za čak trećinu.

Aktivnosti na azijsko-pacifičkom regionu nastavile su da rastu u 2018. godini sa 730 prodatih jedinica i preko 4.000 vozila u funkciji širom regiona otkako je model Enviro500 lansiran 2012. godine. Regionalna montaža vozila u Maleziji i Kini teče punim tempom kako bi isporučili ukupan obim u 2018. godini, proizvodeći više od 20 vozila sedmično. Očekuje se da se potražnja na Novom Zelandu stabilizuje u 2019. nakon završetka investicije u nove vozne parkove u Oklandu i Velingtonu. U Hong Kongu takođe je završena zamena voznog parka pre uvođenja Euro 6, ali kompanija Alexander Dennis sa zadovoljstvom objavljuje upravo primljene narudžbine od prevoznika KMB i Citybus za preko 100 autobusa Enviro500 napravljenih prema novim standardima emisije.

Na svim svojim tržištima, kompanija Alexander Dennis se obavezala da će nastaviti sa ulaganjima u kvalitet i ekologiju, a investicija u razvoj novih proizvoda će dostići rekordne nivoe u 2018. godini, čime će kompanija imati stabilnu osnovu za sledeću godinu.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica