„AUTOBUS TEATAR“ U SRBIJI

Akademski teatar iz nemačkog grada Ulma na turneji po Srbiji izvodi predstave ispred šarenog dabl-dekera.

Neobična akademska pozorišna trupa iz Ulma iz Nemačke gostuje u Srbiji, u Novom Sadu , Beogradu i Pančevu. Koncept vrlo unikatan, zanimljiv i inovativan. Trupa putuje autobusom tokom najveće evropske reke Dunava, i na svom putu svraća na trgove, pijace i parkove i iz autobusa izvodi čitav program.

Autobus je i sredstvo prevoza ali i teatar, kulisa podijum. Trupa će obići, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju. Program se izvodi na više jezika. Na repertoaru su za decu do šest godina lutkarska predstava „Lusi i Karl Hajnc“ i za sve uzraste Šekspirov „San letnje noći“. Između dve glavne tačke trupa se šeta kostimirana, izvodi tačke pantomime i zabavlja slučajne prolaznike i okupljene.

U Novom Sadu trupa će zabaviti posetioce kupališta „Štrand“ 22. jula, i autobus će biti stacioniran u hladovini ispod Mosta slobode. Potom se trupa seli u Beograd na Adu Ciganliju gde će kod Centra za sportove na vodi izvoditi isti program, a u Pančevu na trgu ispred Gradske uprave Pančeva gostovaće 26. jula. Trupa Danu bus i Studentski kulturni centar Novi  Sad pozivaju građane na ovo jedinstveno teatarsko iskustvo.

Čitav program na svim gostovanjima je besplatan.

Izvor: RTV, ADK-Ulm, Donaukurier

 

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica