Beograd menja boju gradskih autobusa?

Beograd menja boju gradskih autobusa?

Svi autobusi javnog gradskog prevoza u Beogradu biće iste boje, a biraće se između bele, sive, svetloplave i crvene, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

„Građani će birati između bele, sive, svetloplave i crvene, a kada predstavimo novu mrežu linija, ostavićemo vremena da građani daju poslednje primedbe i sugerišu eventualne izmene“, izjavio je Mali za Blic.

gsp beograd, gsp, maraton

Grad Beograd je tokom 2013. nabavio 232 nova autobusa, od čega 200 Solarisovih, koji su svi žuti, što znači da će sva ta vozila stara tek dve godine sigurno morati da budu prefarbana u skladu sa novom odlukom.

Mali je govoreći o novoj mreži linija, kazao da će ona stavrtovati od 2016. godine, dok će nova zonska podela grada početi da važi od oktobra ove godine.

Prva zona obuhvatiće uži centar grada, druga širi centar, u treću će spadati Barajevo, Grocka, Obrenovac i Sopot, dok će četvrtu činiti Lazarevac i Mladenovac.

Mali je izjavio da će na gradskim linijama u prvoj zoni karta biti jeftinija nego do sada, a prevoz će manje koštati i putnike na prigradskim linijama u zonama tri i četiri.

Mali je kazao da će novim tarifnim sistemom biti ispravljene sve nelogičnosti dosadašnjeg i ponovio da će za 80 odsto građana cene biti niže, a da će iste cene karata biti za iste destinacije, nezavisno od toga koji je prevoznik u pitanju.

(Izvor Blic, Foto Stefan Nikolić – Autobusi:NET)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica