„DUNA BUS“ TEATAR U NOVOM SADU

Akademski teatar iz nemačkog Ulma doputovao u Novi Sad i danas besplatno za građane izvodi predstave ispred svog autobusa Setra S 215 UL.

Kao što je i bilo najavljeno, pozorišna trupa je doputovala u Srbiju sa svojom scenografijom – autobusom! U saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, glumci Akademskog teatra iz Ulma su ispod mosta Slobode na Štrandu počeli u 13h sa lutkarskom predstavom „Lusi i Karl-Hajnc“ za decu od 3 godine. Okolnosti su ispale takve da je u Novom Sadu od juče pala temperatura za preko 15 stepeni, pa je Štrand bio bez kupača i gotovo prazan. I pored toga, dvadesetak mališana je sa svojim roditeljima pratilo dogodovštine pedantne mačke Lusi koja je silom prilika morala da odsedne kod neurednog prasca Karl-Hajnca koji živi u autobusu. Iako je predstava bila na nemačkom jeziku, naši glumci su deci uspešno prepričavali dijaloge u predstavi.

Pored lutkarske predstave za decu, glumci ovog nemačkog teatra se nalaze danas tokom popodneva u celom gradu gde će izvoditi igre pod maskama i pantomimu. Uveče u 19h su ponovo ispred svoje Setre gde će izvesti Šekspirovo delo „San letnje noći“. Oni pozivaju publiku da dođe, da ponese svoju hranu, da sednu i pogledaju predstavu i da posle jedu, piju i druže se sa glumcima.

Posle Novog Sada, pozorišna trupa ponovo pali svoju šarenu Setru S 215 UL i putuje u Beograd, a zatim i u Pančevo.

Saša Conić

Foto: Autobusi.NET

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica