Električni Solarisi u Barseloni

Električni Solarisi u Barseloni

Kompanija Solaris Bus & Coach S.A. isporučila je još jednu seriju električnih autobusa u Barselonu. Isporuka tri autobusa Urbino 18 electric označava završetak ugovora potpisanog u julu 2017. godine. Kao rezultat toga, ekološka električna vozila sada prevoze u 38 gradova u 13 zemalja Evrope.

Autobusi Solaris Urbino 18 electric isporučeni u Barselonu nisu prva vozila poljskog proizvođača u ovom gradu. Narudžbinu za ova tri ekološka vozila uputio je prevoznik Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) koji već ima nekoliko autobusa sa logom zelenog jazavičara u svom voznim parku: trenutno blizu 60 Urbino 18 hibridnih autobusa krstari ulicama grada.

Urbino_18_electric_Barcelona_3

Urbino autobus na baterije opremljen je električnim motorom snage 240 kW, ako i sa 5 setova litijum-jonskih baterija ukupnog kapaciteta 146 kWh. Vozila mogu da se pune na dva načina: putem utikača ili pantografa montiranog na krovu iznad prednje osovine, pri čemu ovaj potonji omogućava brzi režim punjenja i do 400 kW.

Isporučeni autobusi poseduju niz poboljšanja koja znatno poboljšavaju udobnost upotrebe iz perspektive putnika, vozača, a takođe i prevoznika koji upravlja voznim parkom. Kao rezultat primene najsavremenijih tehnologija, vozila poseduju, između ostalog, sistem zvučnih upozorenja koji upozorava pešake o približavanju vozila, što je izuzetno korisno za slepe i slabovide učesnike u saobraćaju. U međuvremenu, vozač ima korist od perifernog sistema 270O, tj. pametnog sistema video nadzora koji, zahvaljujući ultra širokougaonim kamerama instaliranim na bočnim stranama i pozadini vozila, pruža vozaču u realnom vremenu prošireni pogled na autobus i njegovo okruženje, uzimajući u obzir i slepe tačke. Ovo rešenje značajno povećava bezbednost i takođe smanjuje broj sudara na putu. Osim toga, proizvođač je uključio termičku pripremu u Urbino 18 electric autobuse za Barselonu. Ovo je najnovije rešenje grejanja autobusa koje je razvila Solarisova služba za istraživanje i razvoj (BBiR). Kada se koristi tokom punjenja autobusa, optimizuje upotrebu električne energije tokom aktuelne vožnje, što omogućuje produženje opsega pri jednom punjenju i smanjenje vremena koje je potrebno nakon pokretanja autobusa do dostizanja optimalnih parametara za prevoz.

Urbino_18_electric_Barcelona_2

Urbino_18_electric_Barcelona_1

Neposredno pre izdavanja porudžbine, kao deo ZeEUS projekta, prevoznik TMB Barcelona imao je priliku da se uveri kako Solarisovi električni autobusi rade u praksi. Ovaj projekat omogućio je da se Urbino electric testira na period od dve godine. Autobusi sa Solarisovim logom postaju sve popularniji u Španiji. Blizu 200 vozila je trenutno u upotrebi u gradovima poput Kasteljon de la Plana, Pamplona, Las Palms de Gran Kanarija, Sevilja ili San Sebastijan. Tri autobusa Urbino 12 prevoze putnike na aerodromu Palma de Majorka slikovitog ostrva Majorka.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica