Jubilarni 50. Mercedes iz Ikarbusa

Jubilarni 50. Mercedes iz Ikarbusa

Zemunski Ikarbus je juče isporučio ukupno tri niskoulazna autobusa IK-112LE na šasiji Mercedes-Benz kupcima Lastra iz Lazarevca i JP HE Đerdap.

Od tri nova autobusa IK-112LE, dva je kupila lazarevačka Lastra, nakon već tri isporučena ista takva prošle godine i jednog zglobnog autobusa IK-218N ovog leta. Javno preduzeće Hidrolelektrana Đerdap je kupilo jedno vozilo IK-112LE za potrebe prevoza radnika iz Negotina. Isto ovakvo vozilo je Ikarbus ovom kupcu isporučio prošle zime za potrebe prevoza radnika iz Surdulice.

ik112le_djerdap_lastra3

Isporučena vozila su izrađena u prigradskoj izvedbi sa dvoja vrata i 45 tapaciranih sedišta. Autobusi imaju nizak pod između dvoja vrata, zatamnjena stakla, klimatizaciju, vrata sa sistemom protiv zaglavljivanja putnika, dok autobus za JP HE Đerdap ima i galerije za ručni prtljag.

ik112le_lastra1 ik112le_lastra2

Mercedesova šasija je opremljena Euro 5 motorom snage 299 KS, koji je uparen sa 6-stepenim automatskim menjačem ZF EcoLife. Ugrađen je i elektronski sistem kontrole kočnica – EBS, kao i ECAS sistem oslanjanja sa opcijom naginjanja autobusa (kneeling) za lakši pristup.

ik112le_djerdap1 ik112le_djerdap_lastra1

Ikarbus je do sada proizveo ukupno 36 autobusa tipa IK-112LE u gradskoj i 14 u prigradskoj izvedbi, tako da je ovaj za JP HE Đerdap jubilarni 50. autobus IK-112LE proizveden na šasiji Mercedes-Benz.

(Aleksandar Dragutinović – Autobusi.NET)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica