Mercedes Tourismo za SAD?

Mercedes Tourismo za SAD?

Daimler Buses sprema novi tip autobusa za SAD. Nakon Setre, Mercedes Tourismo dobija svoju američku verziju.

Ovo je definitivno iznenađenje koje nam je priredio Daimler Buses. Bez obzira na maskirne nalepnice na prednjem i zadnjem delu vozila, jasno se vidi da se radi o turističkom autobusu Mercedes-Benz sa tipičnom maskom modela Tourismo. Činjenica da je Daimler odlučio da u Severnoj Americi prodaje autobuse sa trokrakom zvezdom predstavlja potpuni obrt, jer je jedino Setri bilo dozvoljeno da putuje „preko bare“ sa serijom 300 i kasnije sa serijom TopClass.

Mercedes Tourismo za SAD

Troosovinski autobus bi trebao da bude dužine 14 metara i više.

Mercedes Tourismo za SAD

Tipično za Ameriku je to što autobus ima samo jedna vrata

Mercedes Tourismo za SAD

Zadnji kraj nema zadnje staklo, ali ima pet gabaritnih svetala.

Potom je Setra prilagodila ComfortClass serije 400 američkom tržištu. Američki ComfortClass je imao standardni sistem američkih retrovizora, kao i prednje i zadnje branike „Made in USA“. Dok je zadnji branik bio čvrsto pričvršćen za kostur karoserije, prednji branik se mogao otvarati za smeštaj rezervnog točka. Međutim dani Setre u Americi bi mogli biti odbrojani.

Razlog za plasiranje autobusa sa Mercedesovim znakom je verovatno velika reputacija tog brenda u Americi. Njihovi automobili imaju veliku reputaciju, a već duže vreme i kombi vozila. Nema sumnje da će i autobusi biti veoma dobro prihvaćeni. Na primer, brend Setra se dovodi u vezu sa Daimler Grupom samo kod ljudi koji su pasionirani poznavaoci autobusa. Kod autobusa Mercedes-Benz se ovo ne dovodi u pitanje.

Mercedes Tourismo za SAD

Klima uređaj je postavljen ispod poda.

Mercedes Tourismo za SAD

Umesto lepljenog vetrobrana, u SAD su i dalje obavezni vetrobrani u gumenim kederima.

Mercedes Tourismo za SAD

Iza maske se jasno ocrtavaju linije karakteristične za Tourismo, ali i masivan prednji branik.

Kamuflirani Tourismo

Kamuflirani autobus, koji sudeći prema nalepnici pripada odeljenju prodaje, ima tipičnu prednju masku modela Tourismo. Ipak, za američko tržište se očekuje da će ovaj autobus nositi neko novo ime, prilagođeno njihovim jezičkim navikama.

Klima uređaj je rešen kao i kod Setrinog za Ameriku. Iako je USA-ComfortClass zapravo osiromašena verzija USA-TopClass serije, postoje neke naznake da je novi Mercedes razvijen potpuno nov. U skladu s tim, najnovija arhitektura elektronike će se naći u ovim autobusima. Malo je iritirajuće to što se čini da na krovu postoji još jeda klima uređaj. Nažalost, nema „paparazzo“ fotografija od gore da se vidi da li je instaliran stakleni krov ili neki drugi elementi.

Masivni branici su karakteristični za SAD. Nije ni čudo, u Americi prevoznici mnogo manje nagalska daju na vrhunski dizajn, već na čistu funkcionalnost. Dok je seriji 400 bilo dozvoljeno da se  vozika Amerikom u evropskom „šik“ dizajnu, to se završilo 2011. godine sa modelom Setra S 407 CC. Usledilo je negodovanje svih evropskih estetičara, koje je, međutim u Severnoj Americi naišlo na potpuno nerazumevanje.

Izvor Omnibus Revue, foto S. Baldauf / SB-Medien

 

One comment

  1. Ako nista drugo, ekstremno interesantan dizajn eksterijera

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica