NEOPLAN CITYLINER ZA POLICIJU

Nemački Meklenburg dobio policijsko vozilo u XXL formatu.

U prisustvu nemačkog ministra unutrašnjih poslova, policija u Meklenburgu je svečano pustila u rad novi autobus Neoplan Cityliner. Formalna prezentacija Nacionalnom odredu policije za specijalne zadatke, civilnu zaštitu i zaštitu od požara iz Meklenburga, održana je u MAN-ovom servisnom centru u Šverinu. Policijsko vozilo u XXL formatu ofarbano u srebrnu i plavu boju, biće korišćeno za prevoz policijskih ekipa, a ponekad i članova policijskog orkestra.

Dvoosovinski Cityliner ima ugrađenu specijalnu policijsku opremu. Poseduje svetlosne signale u vidu dve krovne rotacije, stroboskope u farovima i trepćuća svetla, a ima ugrađen i policijski radio. Uz specijalno odobrenje, ovaj autobus postiže maksimalnu brzinu od 120 km/h.

Iz tog razloga, policijski Cityliner je opremljen mnoštvom sigurnosnih sistema. Pored već uobičajenih sistema kao što su ABS, ASR i EBS, Neoplan Cityliner ima i ESP (Electronic Stability Program). MAN CDS (Comfort Drive Suspension) elektronski kontrolisano ogibljenje efektivno kompenzuje drmusanje karoserije. Kvalitetni ksenonski farovi, zajedno sa manevarskim svetlima i kamerom pozadi, obezbeđuju optimalnu preglednost oko vozila. Za dobru preglednost ispred vozila pri hladnom vremenu su zaduženi grejači na oba vetrobrana. ACC radar za merenje odstojanja i LGS sistem asistencije za praćenje kolovoznih traka upotpunjuju sigurnosni paket.

Cityliner je najprodavaniji visokopodni autobus kuće Neoplan. Njega pokreće snažni Common Rail MAN motor D2676 LOH26 snage 440 KS koji zadovoljava EEV standarde emisije izduvnih gasova. Snagu do pogonske osovine prenosi automatizovani 12-stepeni MAN TipMatic menjač.
Neoplan Cityliner je dugačak 12.240 mm, širok 2.550 mm, a visok 3.970 mm i ima mesta za 44 putnika. Međuosovinsko rastojanje iznosi 6.060 mm. Zapremina rezervoara za gorivo je 480 litara.

 

Uvoznik Neoplan-a za Srbiju:

Sejari d.o.o.
Autoput za Zagreb 15, 11199 Novi Beograd
Tel.: Centrala +381 11 2608 700
e-mail: info@sejari.co.rs
web: www.manbus.rs

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica