Nova Scania na sprat za Berlin

Nova Scania na sprat za Berlin

Scania je isporučila prvi spratni Scania Citywide LFDD na probu glavnom gradu Nemačke. USB punjači na svakom sedištu, stakleni krov i displeji sa brojem slobodnih mesta, samo su neke od odlika novog dabl-dekera za Berlin.

Scania je isporučila prvi niskopodni dabl-deker nove generacije Scania Citywide LFDD berlinskom prevozniku BVG (Berliner Verkehrsbetriebe), gde će se narednih meseci ispitivati ovaj dvoosovinski autobus u redovnoj eksploataciji sa ciljem nabavke velikog broja novih dabl-dekera.

Autobus je dugačak 10,9 m, visok je 4,06 m i može da primi 88 putnika. Scania Citywide ima ugrađen 7-litarski motor snage 280 KS. Kako bi se postigla ekonomičnost dvoosovinskog autobusa teškog 18 tona, Scania je optimizovala masu. Međuspratna konstrukcija je napravljena od laganog materijala, dok je sptepenište izliveno u plastici. Donji nivo ima 19 fiksiranih i 5 preklopnih sedišta sa dve zone za posebne potrebe. Na gornjem nivou je putnicima na raspolaganju 45 sedišta. Autobus je opremljen i manuelnom rampom od laganog materijala za invalidska kolica.

SONY DSC

Scania je dobila potpunu slobodu da osmisli autobus koji će zadovoljiti najviše standarde putnika. Autobus ima svetao i prostran enterijer sa staklenim plafonom u prednjem delu na gornjem nivou, kao i iznad stepeništa. Moderan sistem klimatizacije obezbeđuje jednoliku i ugodnu mikroklimu. Sva sedišta imaju USB portove za punjenje smartfona, kao i velike monitore od 29 inča za informisanje putnika.

Kod ulaznih vrata postoji sistem za brojanje putnika koji pokazuje koliko slobodnih sedišta ima na gornjem nivou, čime se podstiču putnici da se popnu gore. BVG naročito želi da prouči protok putnika u dabl-dekeru. “Sprovešćemo obimna ispitivanja i veoma zahtevnim saobraćajnim uslovima Berlina,” reako je Martin Koler, direktor autobuskog sektora u BVG-u.
(Foto Scania)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica