Scania ispituje koncept Ekolucije u Australiji

Scania ispituje koncept Ekolucije u Australiji

Kako kombinacijom upotrebe optimizovanih vozila, obukom vozača i poboljšanim merama održavanja smanjiti potrošnju goriva za 5-7%.

Najveći australijski privatni prevoznik Ventura Bus Lines je prvi na tom kontinentu koji je isprobao koncept Ekolucije (Ecolution) švedskog proizvođača Scania. Kompanija koja je osnovana 1924. godine u Melburnu i ima preko 1.600 zaposlenih, godišnje preveze 30 miliona putnika. U njihovom fokusu je smanjenje štetnih uticaja na životnu sredinu i povećanje efikasnosti. Ventura bi uz pomoć Scanije putem koncepta Ekolucije trebala značajno da smanji troškove eksploatacije autobusa . Scanija rukovodi procesom optimizacije vozila, obukom vozača i pojačanim održavanjem.

scania_ecolution_volgren_ventura2 scania_ecolution_volgren_ventura1

Koncept Ekolucije se prvi put sprovodi u Australiji, a do sada je pokazao odlične rezultate kod autobuskih prevoznika na drugim tržištima, pre svega u Velikoj Britaniji i Švedskoj. Program uključuje pažljiva merenja performansi autobusa, ne samo kroz potrošnju goriva, već i kroz stres i zamor vozača i habanje vozila.

scania_ecolution_volgren_ventura3 scania_ecolution_volgren_ventura4

Ventura Bus Lines u voznom parku ima oko 900 autobusa, a Scania ispituje koncept Ekolucije na dva nova niskopodna autobusa koji voze na dve linije u širem krugu Melburna , zajedno sa 10 vozača. Autobusi tipa Volgren Optimus su karosirani na šasijama Scania K 310 UB 4×2 SCR Euro 5 i opremljeni su monitoring sistemom Scania Communicator koji beleži čitav niz parametara vožnje. Na osnovu tih parametara se vrše korekcije u načinu vožnje i održavanja vozila, a cilj je da se nakon nekoliko meseci dostigne ušteda u potrošnji goriva od 5-7%.
(Foto Scania)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica