Solaris trolejbusi prvi put u Francuskoj

Solaris trolejbusi prvi put u Francuskoj

Poljski Solaris će u Sent Etjen isporučiti tokom ove i naredne tri godine ukupno 22 trolejbusa tipa Trollino 12.

Kompanija Solaris Bus & Coach počinje 2019. godinu sa vrlo dobrim informacijama na francuskom tržištu. Po prvi put u svojoj istoriji, kompanija je potpisala ugovor o isporuci trolejbusa u ovu zemlju. U skladu sa uslovima tendera, Solaris će isporučiti ukupno 22 trolejbusa u Sent Etjen od 2019. god 2022. godine. Vrednost ugovora iznosi preko 17 miliona evra.

Ilustracija: Saint-Étienne Métropole

Ilustracija: Saint-Étienne Métropole

Ugovor uključuje isporuku ukupno 22 trolejbusa Solaris Trollino 12 dužine 12 metara. Vozila će biti opremljena Škoda pogonskim sistemom. Pored tradicionalnog pogona, Trollino za Sent Etjen biće opremljen baterijama kapaciteta preko 40 kWh, koje će omogućiti trolejbusima da voze van pogonske mreže. Pored toga, Solarisova vozila, proizvedena za kupca iz Francuske, biće opremljena klima uređajem, monitoringom, takozvanom “antiagresivnom“ vozačkom kabinom i inovativnim sistemom osvetljenja enterijera koje će biti montirano u rukohvatima za putnike. Model Solaris Trollino 12 za Sent Etjen biće proizveden u „facelift” verziji, koja je standard za sva Solarisova vozila od januara 2019. godine.

U skladu sa sporazumom, od ukupnog broja poručenih trolejbusa pet će biti isporučeno do kraja tekuće godine, još pet 2020, a ostatak će stići u Francusku između 2021. i 2022. godine. Štaviše, ugovor uključuje opciju povećanja obima porudžbine za još dva trolejbusa.

Kompanija Solaris debitovala je na francuskom tržištu 2003. godine. Od tada isporučila je preko 500 autobusa prevoznicima iz ove zemlje. Rad se i o konvencionalnim i o hibridnim vozilima, kao i o autobusima sa električnim i pogonom na gas. Ugovor za Sent Etjen je prvi koji se odnosi na isporuku trolejbusa u Francusku i deo je strategije za razvoj elektromobilnosti, što je jedno od glavnih polja razvoja za kompaniju Solaris u predstojećim godinama.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica