Španski CAF kupio fabriku Solaris

Španski CAF kupio fabriku Solaris

Španska Grupa CAF preuzela je 100% akcija poljske fabrike Solaris Bus & Coach.

Grupa CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) je španska kompanija sa više od 100 godina istorije u projektovanju, proizvodnji i održavanju svih tipova šinskih vozila. Veoma su poznati po najmodernijim rešenjima za gradski prevoz, uključujući i e-mobilnost. CAF vozila za javni prevoz su poznata u Evropi, SAD-u, Južnoj Americi, Aziji (Indija i Japan), kao i u severnoafričkim zemljama.

Solaris_CAFgroup

„CAF-ova investicija u Solaris potvrđuje našu posvećenost u viziju profitabilnog rasta i otvara nova strateška tržišt za CAF,“ rekao je Andres Arizkoreta, predsednik Grupe CAF. „Zajedno sa Solarisom, postaćemo lider na tržištu šinskih električnih vozila za gradski prevoz. Nastavićemo da koristimo i dalje razvijamo ovaj vredni brend Solaris i da zadržimo njegov poljski karakter. Kombinovanjem znanja u projektovanju, tehnologiji i uslugama obe kompanije, zajedno sa uspehom Solarisa u inovacijama u proizvodnji autobusa, bićemo u mogućnosti da budemo na usluzi našim klijentima i istovremeno povećavamo vrednost naših akcija.“

Solaris_Urbino_12_electric_3

Solanž Olševska, osnivač kompanije Solaris Bus & Coach, kaže: „Nije bilo lako ni meni ni mojoj porodici da donesemo odluku. Pre više od 20 godina, moj muž i ja smo osnovali kompaniju koja danas zapošljava više od 2.500 radnika i koja je aktivna na više od 30 tržišta.Znam da ostavljam kompaniju u dobrim rukama. CAF Grupa će nastaviti dobar rad na brednu Solaris i omogućiti mu da se još više razvija“.

Pored toga, CAF je napravio ugovor sa Poljskim Fondom za Razvoj (PFR) o preuzimanju manjinskog dela Solarisa (35%) po istim uslovima pod kojim je CAF ušao u Solaris. Ugovor stupa na snagu tokom narednih nedelja kad se završe administrativne procedure. Kroz učešće jakog finansijskog partnera kao što je PFR kao manjinski akcionar, CAF održava poljski identitet Solarisa i pojačava njegovu poziciju u ostvarivanju ambicioznih ciljeva kompanije.

Solaris_Urbino_12_electric_2

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica