STIGLI PRVI MERCEDESI CITARO U BUDIMPEŠTU

Od jula će u sistemu javnog prevoza Budimpešte saobraćati svih 159 autobusa Mercedes-Benz Citaro.

Prvih 56 autobusa Mercedes-Benz Citaro je isporučeno u Budimpeštu 30. aprila 2013. godine. Primopredaji su prisustvovali premijer Mađarske Viktor Orban, gradonačelnik Budimpešte Ištvan Tarloš, kao i predstavnici Daimlera i prevoznika VT Transman. Ovi autobusi su prvi koji su isporučeni na osnovu ugovora potpisanog novembra prošle godine, po kojem Daimler treba Budimpešti da isporuči 159 autobusa tipa Citaro. Budimpešta se odlučila za najprodavaniji gradski autobus svih vremena. Za 14 godina od početka proizvodnje, prodato je preko 33.000 primeraka.

Ukupna porudžbina se sastoji od 80 zglobnih i 79 solo autobusa nove generacije Citaro. Zahvaljujući Mercedes-Benz BlueTec dizel tehnologiji, i solo i zglobni autobusi zadovoljavaju ekološke EEV norme emisije izduvnih gasova. Autobusi su u potpunosti niskopodni, pa stariji i osobe sa ograničenim kretanjem, mogu lako da uđu u vozilo ili koriste rampu. Sisitem kamera unutar i van vozila poboljšava bezbednost i pomaže u prevenciji vandalizma, kao i nasilja prema vozaču ili putnicima.

Od jula će kompletni vozni park Mercedes-Benza biti na raspolaganju da obezbedi udoban i ekološki javni prevoz u metropoli na Dunavu. Daimler  je uspeo da obezbedi relativno kratko vreme proizvodnje čitavog slota korišćenjem dve lokacije u proizvodnji, što je uspeh EvoBusove integrisane proizvodne mreže. Novi Citaro je proizveden u dva pogona, od kojih je jedan u Manhajmu, a drugi u Noje Ulmu.

Foto: Daimler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica