Temsa Avenue za beogradsku Arrivu

Temsa Avenue za beogradsku Arrivu

Autobusi.NET danas u kompaniji Arriva Litas na promociji 25 novih autobusa Temsa Avenue namenjenih gradskom prevozu u Beogradu.

Prevoznik Arriva Litas predstavio je danas u svojoj poslovnoj jedinici u Beogradu 25 novih gradskih autobusa Temsa Avenue LF. Novi autobusi turskog proizvođača opremljeni su ekološkim Euro 6 motorima. U garaži na Zrenjaninskom putu su nas dočekali naši ljubazni domaćini, uz posluženje i u prijateljskoj atmosferi smo uvedeni u priču o novim vozilima, koja su za tu priliku izložena na „pisti“. Posle zvaničnog predstavljanja od strane gospodina Dejana Bogunovića, generalnog direktora kompanije, gosti su imali priliku da obiđu vozila, fotografišu ih, a predusretljivi vozači su nas i provozali po krugu firme.

DSC_0260DSC_0327DSC_0292DSC_0271

Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji omogućavaju smanjenje emisije azotnih oksida do 67% u poređenju sa Euro 5 motorom, ujedno doprinoseći kontroli potrošnje goriva. Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti.DSC_0286 DSC_0282

Kapacitet pojedinačnog vozila je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta, a sve njih odlikovaće i rampa za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan. Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli.

DSC_0290

Primetno je da je rampa za invalidska kolica značajno lakša od onih kod drugih proizvođača gradskih vozila, što olakšava rukovanje, ali ne na štetu nosivosti, koja iznosi 300 kg. Takođe, još jedno „naj“ u klasi je podatak da Temsa Avenue LF ima najveću visinu putničkog salona među vozilima koja saobraćaju u javnom prevozu u Beogradu.

DSC_0258

Generalni direktor Dejan Bogunović je na promociji rekao da je Arriva Litas prva uvela autobuse sa Euro 6 motorima u Srbiji, a da je trenutno 20% vozila u voznom parku Euro 6 norme. Pored toga, istakao je da će se nakon kupovine ovih 25 novih autobusa nastaviti sa globalnom strategijom kompanije Arriva da se uštedi na četiri resursa – voda, gorivo, otpad i energija.

Turski proizvođač Temsa je u Srbiji prisutan od 2006. godine, a zastupa ga Mašinopromet.

Tekst i foto: Aleksandar Marković, Autobusi.NET

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica