Tri dana Scania autobusom kroz Brazil

Tri dana Scania autobusom kroz Brazil

Brazilski prevoznik Nosa Senjora de Penja, koji pokriva međugradsku liniju dužine preko 4.500 km, ulaže u komfor svojih putnika kupovinom Scania autobusa.

Nekih 4.530 km odvaja gradove Pelotas na krajnjem jugu i Fortalezu na severoistoku Brazila. Putovanje autobusom između ova dva urbana centra je jedno od najdužih na svetu i zahteva od putnika da provede više od tri dana na putu. Da li je moguće podneti takav put sigurno i udobno, i osećati se sveže kad se stigne na cilj?

scania_marcopolo_penha2

Brazilski prevoznik Nosa Senjora de Penja (Nossa Senhora de Penha) vidi postizanje ovog cilja kao uzbudljivi izazov. Autobus na ovoj najdužoj liniji saobraća jednom nedeljno. Karoserija Marcopolo na šasiji Scania je opremljena obarajućim sedištima koja se mogu pretvoriti u krevet, što putnicima obezbeđuje potpun komfor.

Duga putovanja za ovog prevoznika su „mačiji kašalj“. Započeli su posao prevoza u južnom Brazilu 1962. godine, a danas flota od 100 autobusa – od kojih je polovina Scania – pokriva 11 brazilskih država.

scania_marcopolo_penha1

„Prevozimo oko 30.000 putnika mesečno, sa značajnim porastom broja putnika na kraju svake godine,“ rekao je generalni direktor Penje, Selso Alda.

Većina linija koje obavlja Nosa Senjora de Penja su dovoljno dugo da su konkurencija domaćem avionskom saobraćaju.

“Pošto su cene avionskih karata pale poslednjih godina, morali smo da ulažemo u naše adute – komfor i sigurnost – kako bismo zadržali naše putnike”, naveo je Alda.

Brazilska putna mreža se značajno poboljšala proteklih godina i Alda veruje da više ne predstavlja najveći problem u dugolinijskom saobraćaju.

“Sa druge strane, imali smo problema sa pljačkama južno od Sao Paula, ali to se jednostavno može rešiti većim prisustvom policije na putevima.“

scania_marcopolo_penha4 scania_marcopolo_penha3

Od 2007. godine, Nosa Senjora de Penja je deo Golden grupe koja poseduje oko 11.000 autobusa. Ime „Nossa Senhora de Penha” (Naša Gospa od Penje) kompanija je dobila po svetici iz 15. veka, a dizajn autobusa podseća na odoru koju je nosila.
(Foto: Scania)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica